Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πόρτο Χέλι: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Γάλλος χειριστής
ΜΕ ΔΥΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ

Πόρτο Χέλι: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Γάλλος χειριστής

Πόρτο Χέλι: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 44χρονος Γάλλος κτηματομεσίτης που προκάλεσε την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι.

Πόρτο Χέλι: Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 44χρονος Γάλλος χειριστής του σκάφους που προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και της εισαγγελέως.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, Νίκος Εμμανουηλίδης, εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου Ναυπλίου, ο κατηγορούμενος για τους θανάτους των δυο αδελφών στο Πόρτο Χέλι -και τον τραυματισμό της αδερφής τους- αφέθηκε ελεύθερος με εξής περιοριστικούς όρους. Οι όροι αυτοί είναι η εμφάνισή του στην ελληνική προξενική Αρχή, κοντά στον τόπο κατοικίας του στο Βέλγιο, το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα και η καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ, η οποία πρέπει να δοθεί μέχρι τις 16 Αυγούστου.

Πόρτο Χέλι: Ελεύθερος ο οδηγός του ταχύπλοου

Πόρτο Χέλι: Η έκκληση του δικηγόρου στους συγγενείς των θυμάτων

Ο Νίκος Εμμανουηλίδης, συνήγορος του Γάλλου κτηματομεσίτη, που με την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα μπορεί να επιστρέψει στη χώρα του, εξέφρασε «για μια ακόμη φορά τη βαθύτατη θλίψη του εντολέα μου και εμού προσωπικώς προς τις οικογένειες των θυμάτων». Παράλληλα, ο κ. Εμμανουηλίδης παρακάλεσε τους δημοσιογράφους να μη ζητήσουν λεπτομέρειες για το συμβάν και προσέθεσε:

«Οι συγγενείς των δυο νεκρών και της τραυματισθείσης κυρίας, για την οποία εκφράζουμε προσευχές και την ελπίδα να γίνει γρήγορα καλά και να είναι κοντά μας, να επικοινωνήσουν μαζί μου γιατί είναι αναμφίβολο ότι θα επιδείξουμε την ευαισθησία που οφείλουμε στις περιπτώσεις αυτές. Και παρακαλώ αυτό να μην θεωρηθεί ως ομολογία της οποιασδήποτε ενοχικής ευθύνης».

Πόρτο Χέλι: Κρίσιμη η κατάσταση της 60χρονης

Πόρτο Χέλι: «Καθαρές» οι αιματολογικές εξετάσεις του 44χρονου

Τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη ο συλληφθείς για τη ναυτική τραγωδία στο Πόρτο Χέλι. Σύμφωνα με αυτά, ο 44χρονος δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ προ του δυστυχήματος. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, πως ο Γάλλος κτηματομεσίτης παρουσιάστηκε στο Λιμενικό 12 ώρες μετά το φονικό δυστύχημα στο Πόρτο Χέλι.

Ειδικοί εκτιμούν ότι σε αυτό το διάστημα ο οργανισμός του θα μπορούσε να έχει «καθαρίσει» ακόμη κι αν είχε καταναλώσει αλκοόλ. Υπενθυμίζεται ότι ο 44χρονος είχε μεταβεί και την Κυριακή στον ανακριτή Ναυπλίου από τον οποίο ζήτησε -και έλαβε- 24ωρη προθεσμία προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι.

Πόρτο Χέλι: Κατηγορείται για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας

Η αντιεισαγγελέας πλημμελειοδικών Ναυπλίου απήγγειλε στον 44χρονο Γάλλο κατηγορίες για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας, πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, η τελευταία κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος. Από τη σύγκρουση των δύο σκαφών, σκοτώθηκαν δύο αδέλφια 60 και 70 ετών και τραυματίστηκε σοβαρά η 60χρονη αδελφή τους, που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ.

Στην κατάθεσή του στην αντιεισαγγελέα, ο Γάλλος χειριστής του φουσκωτού επέμεινε ότι δεν έτρεχε όταν προκλήθηκε η τραγωδία στο Πόρτο Χέλι, ενώ επανέλαβε και τον ισχυρισμό του ότι το αλιευτικό δεν είχε φωτισμό. Ομως, σύμφωνα με μαρτυρίες καπετάνιων που επικαλείται η ΕΡΤ, τόσο τη συγκεκριμένα ημέρα όσο και σε άλλες περιπτώσεις ο 44χρονος είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα με το θηριώδες φουσκωτό.

Πόρτο Χέλι: Οι δηλώσεις του Νίκου Εμμανουηλίδη για την απελευθέρωση του Γάλλου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις