Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Υμηττός: Στην κορυφογραμμή προς Καισαριανή οι φλόγες – Εκκενώσεις και διακοπές κυκλοφορίας
ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ & ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Φωτιά Υμηττός: Στην κορυφογραμμή προς Καισαριανή οι φλόγες – Εκκενώσεις και διακοπές κυκλοφορίας

Φωτιά Υμηττός: Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, τα ξημερώματα της Δευτέρας σε δασική έκταση στην περιοχή της Παιανίας στην Αττική, στους πρόποδες του Υμηττού.

Φωτιά Υμηττός: Ανεξέλεγκτη μαίνεται από τις 3:18 τα ξημερώματα η φωτιά που εκδηλώθηκε στους πρόποδες του Υμηττού στην Παιανία και πλέον κινείται νοτιοδυτικά προς τα Γλυκά Νερά έχοντας φτάσει μέχρι και την κορυφογραμμή της Καισαριανής. Στην περιοχή έφτασαν με το πρώτο φως της ημέρας για να κάνουν ρίψεις νερού 5 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα και δύο ελικόπτερα Σινούκ. Από εδάφους επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα καθώς και πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ έχουν καταγραφεί και ζημιές σε διάσπαρτες κατοικίες στην περιοχή από την οποία ξεκίνησε η φωτιά. Όσο για τον Υμηττό, η καταστροφή είναι μεγάλη.

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι άνεμοι 6-7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή και οι οποία κατά καιρούς ενισχύονται από ισχυρές ριπές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει και εισήγηση για εκκένωση διάσπαρτων κατοικιών. Για την διευκόλυνση της επιχείρησης της πυροσβεστικής η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Κατεχάκη από την οδό Πίνδου μέχρι το στρατόπεδο Σακέτα αλλά και στην έξοδο της Αττικής οδού στην περιφερειακή Υμηττού προς Καισαριανή.

Στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενώ στην περιοχή της φωτιάς βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Φωτιά Υμηττός: Ξεκίνησαν ρίψεις

Φωτιά Υμηττός: Δείτε τι αναφέρει η ΓΓΠΠ για την εξέλιξη της δασικής πυρκαγιάς

«Σήμερα στις 03:18, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, σε δασική έκταση, στην Παιανία Αττικής, στους πρόποδες του Υμηττού.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις (133 πυροσβέστες, με 42 οχήματα), ενώ οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς από όμορες περιοχές.

Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν όλες οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας, υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής, των ΟΤΑ, καθώς και από όμορες περιφέρειες της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας.

Στο σημείο έσπευσαν επίσης αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να εκκενώσουν προληπτικά κατοικημένες περιοχές και να συνδράμουν στους κατοίκους. Ο Αρχηγός του ΠΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος έθεσε σε γενική επιφυλακή το Πυροσβεστικό Σώμα στην Αττική και σε μερική όλη την Ελλάδα.

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Στο μέτωπο της Πυρκαγιάς βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Τέλος, σημειώνεται ότι από το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν όλα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα».

Φωτιά Υμηττός: Εκκενώσεις σπιτιών και διακοπές κυκλοφορίας

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, υπήρξε εντολή για εκκένωση διάσπαρτων σπιτιών στην περιοχή της Παιανίας. Παράλληλα η Αστυνομία, λόγω της πυρκαγιάς έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή Προσήλιο και ειδικότερα στην οδό Ιονίου.

Από τη φωτιά στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε αναφέρθηκαν ζημιές εξωτερικά σε τέσσερα σπίτια, αλλά λόγω της γρήγορης απομάκρυνσης των κατοίκων από την αστυνομία – σύμφωνα με την πυροσβεστική – δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός. Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι άνεμοι 6-7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή και οι οποία κατά καιρούς ενισχύονται από ισχυρές ριπές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις