Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαρρήξεις Νότια – Βόρεια Προάστια: Οι “καλοκαιρινές σπείρες” έπιασαν δουλειά
ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήξεις Νότια – Βόρεια Προάστια: Οι “καλοκαιρινές σπείρες” έπιασαν δουλειά

Διαρρήξεις Νότια - Βόρεια Προάστια: Αρχίζοντας από την τελευταία εξάρθρωση, έγινε γνωστό ότι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, συνέλαβαν τρεις αλλοδαπούς, 34, 33 και 28 ετών.

Διαρρήξεις Νότια – Βόρεια Προάστια: Δεινοί, κυρίως Γεωργιανοί διαρρήκτες, έστησαν “καλοκαιρινές σπείρες”, τα μέλη των οποίων, με κλειδιά πασπαρτού και άλλα εργαλεία, πραγματοποίησαν πολλές εισβολές σε κατοικίες των Νοτίων και Βορείων Προαστίων.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η εκτίμηση για τις σπείρες διαρρηκτών με… καλοκαιρινό άρωμα, προκύπτει μέσα από τα στοιχεία των τελευταίων εξαρθρώσεων τριών συμμοριών, τα μέλη των οποίων είχαν ρημάξει σπίτια σε περιοχές των Νοτίων και Βορείων Προαστίων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αποκάλυψη της Alphafreepress, οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι και οι τρεις σπείρες, είχαν ξεκινήσει τη δράση τους στις αρχές Ιουνίου και συνέχιζαν έως τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου! Κοινό στοιχείο και των τριών υποθέσεων που απασχόλησαν τις υπηρεσίες ασφαλείας τις τελευταίες ημέρες είναι ότι οι σπείρες αυτές από τις οποίες με την εξάρθρωσή τους συνελήφθησαν εννέα άτομα, είχαν ξεκινήσει τις εισβολές “από διμήνου” όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Αρχίζοντας από την τελευταία εξάρθρωση, έγινε γνωστό  ότι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, συνέλαβαν στη Γλυφάδα τρεις αλλοδαπούς, 34, 33 και 28 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αναζητούνται κι άλλοι συνεργοί τους. συνεργοί τους. “Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα”, αναφέρει στην ανακοίνωση η Αστυνομία, “οι ανωτέρω κατηγορούμενοι τουλάχιστον από 2μηνου, είχαν ενωθεί σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις – κλοπές σε διαμερίσματα στις περιοχές των Νοτίων Προαστίων.

Πώς δρούσαν

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, κατά τις βραδινές άλλα και πρώτες πρωινές ώρες, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων των διαμερισμάτων, εισέρχονταν σε αυτά χωρίς ίχνη παραβίασης και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους κοσμήματα, χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα αξίας”. Προστίθεται ότι ο τρόπος εισόδου στις οικίες, ήταν από τις κεντρικές θύρες των διαμερισμάτων, τις οποίες παραβίαζαν με τη χρήση κατάλληλων διαρρηκτικών εργαλείων που έφεραν.

Σε Γλυφάδα, Αργυρούπολη, Άλιμο, Ελληνικό

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί εννέα  περιπτώσεις κλοπών στις περιοχές της Γλυφάδας, Αργυρούπολης, Ελληνικού και Αλίμου. Η δεύτερη υπόθεση αφορά την εξάρθρωση σπείρας η οποία προχωρούσε σε διαρρήξεις κατοικιών σε Γλυφάδα, Ελληνικό και Αργυρούπολη, αφού από την παρακολούθηση αντιλαμβάνονταν ότι οι ένοικοι απουσίαζαν… Συνελήφθησαν κι εδώ τρεις (3) αλλοδαποί ηλικίας 37, 26 και 23 ετών, μέλη της ομάδας.

Και πάλι “από διμήνου”

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, έχει ως εξής:

“Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, τουλάχιστον κατά το τελευταίο 2μηνο, με διαρκή δράση και εναλλάσσοντας ανά περίπτωση τη σύνθεσή τους, διαπράττοντας πρώτες πρωινές και μεσημβρινές ώρες, διαρρήξεις – κλοπές από μονοκατοικίες και διαμερίσματα στις περιοχές της Γλυφάδας, Ελληνικού και Αργυρούπολης.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων, εισέρχονταν από την κεντρική θύρα εισόδου στις οικίες, είτε με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου είτε με κατάλληλο αντικλείδι – πασπαρτού, και αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα και διάφορα αντικείμενα”.

Το συγκρότημα Κουρκούλη – Κελεκίδου

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στους άλλους στόχους της σπείρας, ήταν και το συγκρότημα κατοικιών στο οποίο διαμένει το ανδρόγυνο των δημοφιλών τραγουδιστών Νίκου Κουρκούλη και Κέλλυς Κελεκίδου, στα Νότια Προάστια. Η τρίτη εξάρθρωση που οδηγεί στο συμπέρασμα για σπείρες των… διακοπών, ήρθε από το Χαλάνδρι. Κι εκεί, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, συνέλαβαν τρεις Γεωργιανούς, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν διαρρήξει διαμέρισμα πολυκατοικίας στην ίδια περιοχή.

Κι εδώ η Αστυνομία αναφέρει, επί λέξει:

“Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου, οι δράστες είχαν συστήσει, από 2μηνου και πλέον, εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από διαμερίσματα, στα οποία εισέρχονταν πρωινές και απογευματινές ώρες, χωρίς εμφανή ίχνη παραβίασης και αφαιρούσαν χρήματα τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές”.

Διαρρήξεις στο Χαλάνδρι

Από την περαιτέρω έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από οικίες στην περιοχή του Χαλανδρίου. Μετά από αυτές τις διαπιστώσεις, οι προσπάθειες των υπηρεσιών ασφαλείας εντείνονται προκειμένου να εξουδετερωθούν και όσες άλλες σπείρες έχουν στηθεί καλοκαιριάτικα και εκμεταλλεύονται την απουσία των ενοίκων στις διακοπές τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις