Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πολύδωρας – διάρρηξη: Άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο από το σπίτι του στην Ηλεία
ΕΛΛΑΔΑ

Πολύδωρας – διάρρηξη: Άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο από το σπίτι του στην Ηλεία

Πολύδωρας - διάρρηξη: Το περιστατικό έγινε στο χωριό Περιβόλια Φρυγαλείας με τους δύο δράστες να προχωρούν στη διάρρηξη ενώ ο κ. Πολύδωρας βρίσκονταν στην εκκλησία με την οικογένειά του.

Πολύδωρας – διάρρηξη: Έκαναν την καρδιά του Βύρωνα Πολύδωρα… περιβόλι (!), οι οργανωμένοι διαρρήκτες, που μπούκαραν στο σπίτι του για να αρπάξουν το χρηματοκιβώτιο, όσο εκείνος βρισκόταν στην εκκλησία για τη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στα… Περιβόλια Φιγαλείας της Ηλείας, εκεί όπου βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο πρώην Υπουργός Δημόσιας Τάξης, πρώην Πρόεδρος της Βουλής και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων,  καταγγέλθηκε η κλοπή του χρηματοκιβωτίου από το εσωτερικό του σπιτιού του. Η Αστυνομία μετά την καταγγελία του κ. Πολύδωρα, ξεκίνησε τις έρευνες και ήδη σύμφωνα με πληροφορίες  με βάση το αυτοκίνητο το οποίο εθεάθη να φεύγει με ταχύτητα από το σπίτι του κ. Πολύδωρα, προχώρησαν σε σύλληψη του ιδιοκτήτη του στη Θουρία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναζητείται και ο γιος του κατόχου, ενώ το χρηματοκιβώτιο, που αφαιρέθηκε με μετρητά και κοσμήματα αξίας δεν έχει ακόμη βρεθεί. Οι διαρρήκτες, όπως προκύπτει από τα γεγονότα είχαν μελετήσει καλά το σχέδιό τους. Όλα δείχνουν ότι παρακολούθησαν αρκετή ώρα το σπίτι του πρώην Υπουργού πριν αυτός και μέλη της οικογένειας βγουν για την εκκλησία.

Βρίσκοντας το σπίτι άδειο, μπήκαν στο εσωτερικό, αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο και διέφυγαν με ένα φορτηγάκι μάρκας Μάζντα το οποίο κινήθηκε πιθανότατα με κατεύθυνση τη Μεσσηνία. Μόλις έγινε αντιληπτή η κλοπή, σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές υπηρεσίες της Ηλείας, της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας οι άνδρες των οποίων ξεκίνησαν αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Αφού εξακριβώθηκαν από τα στοιχεία του αυτοκινήτου και αυτά του ιδιοκτήτη, ενός 39χρονου Ρομά, η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή του. Ο ίδιος αρνήθηκε την παραμικρή σχέση με την υπόθεση αρπαγής του χρηματοκιβωτίου. Ρωτήθηκε ωστόσο επισταμένως από τους αστυνομικούς για το πού βρίσκεται ο γιος του, για τον οποίο υπάρχουν ενδείξεις συμμετοχής στην εισβολή, αλλά δήλωσε ότι δεν γνωρίζει καν που βρίσκεται.

Η Αστυνομία, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, συνέλαβε τον 39χρονο με την κατηγορία της κλοπής και τον παρέπεμεψε στον εισαγγελέα. Οι έρευνες  συνεχίζονται για τον εντοπισμό του 22χρονου γιου του και ίσως άλλων συνεργών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις