Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ολυμπιακός – έσοδα: Κάνει ταμείο στην Ευρώπη με 13 εκατ. ευρώ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός – έσοδα: Κάνει ταμείο στην Ευρώπη με 13 εκατ. ευρώ

Ολυμπιακός: Με την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ο Ολυμπιακός εξασφάλισε 8 εκατ. ευρώ και αν τυχόν αποκλείσει την Μπασακσεχίρ και περάσει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ θα έχει λαμβάνειν άλλα 5

Ολυμπιακός – έσοδα: Πέρα από το αγωνιστικό που είναι και το σημαντικότερο, ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει μέχρι τώρα με την είσοδό του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ να εξασφαλίσει 8 εκατ. ευρώ. Η πειραϊκή ομάδα έκανε το πρώτο απαραίτητο βήμα αποκλείοντας τη Βικτόρια Πλζεν. Προς το παρόν είναι η μόνη ελληνική που έχει εξασφαλισμένους αγώνες στην Ευρώπη μέχρι τον Δεκέμβριο. Αν μάλιστα αποκλείσει και την Μπασακσεχίρ, που είναι το πιθανότερο, θα βάλει στο ταμείο της για τη συμμετοχή στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ άλλα 5 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά χωρίς να υπολογίσουμε εισιτήρια και πριμ από νίκες ή ισοπαλίες στη φάση των ομίλων.

Εν ολίγοις μέσα Αυγούστου οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αυξήσει τα έσοδά τους κατά 13 εκατ. ευρώ. Αν τυχόν περάσουν και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε τα πράγματα διαφοροποιούνται προς το καλύτερο. Εκεί αλλάζουν επίπεδο οικονομικά και μοιραία πάνε σε άλλο μεταγραφικό σχεδιασμό. Ο χρόνος είναι λιγοστός αλλά η δυνατότητα να προσθέσουν έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή στο ρόστερ είναι ξεκάθαρη και μοιάζει σίγουρη. Γι’ αυτό η ρεβάνς της Τρίτης με την Μπασακσεχίρ έχει τεράστια σημασία.

Μαρτίνς: «Η μπάλα… κάτω»

Την ίδια ώρα ο Πέδρο Μαρτίνς που είναι πλέον με βάση τα νούμερα ο πιο επιτυχημένος προπονητής του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, πίσω από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον Ερνέστο Βαλβέρδε, λέει στους παίκτες του να κρατήσουν την μπάλα… κάτω. Γι΄αυτό και δεν υπήρχαν έξαλλα πανηγύρια μετά τη νίκη στην Τουρκία. Ο Πορτογάλος περιμένει από όλους να είναι προσηλωμένοι στον στόχο και το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας, ενώ θεωρεί ότι οι πιθανότητες για πρόκριση στους ομίλους είναι αρκετές. Είτε μετά ο αντίπαλος είναι η Πόρτο είτε η Κράσνονταρ.

Όσον αφορά τη ρεβάνς ο Μαρτίνς είναι σίγουρα αρκετά προβλέψιμος, καθώς εμπιστεύεται τους ίδιους παίκτες αυτή την εποχή. Ο λόγος είναι ότι θέλει να έχει ομοιογένεια η ομάδα του στο ξεκίνημα της σεζόν. Γι’ αυτό και οποιαδήποτε προσθήκη από εδώ και πέρα θα χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της ομάδας. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι πέρυσι ο Καμαρά ήταν βασικός, ενώ φέτος που άργησε στην προετοιμασία λόγω Κόπα Άφρικα χρησιμοποιείται ως αλλαγή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις