Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Premier League: Οι ακριβότερες μεταγραφές στο πλουσιότερο πρωτάθλημα του κόσμου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Premier League: Οι ακριβότερες μεταγραφές στο πλουσιότερο πρωτάθλημα του κόσμου

Premier League: Το αστρονομικό ποσό του 1,4 δις λιρών ξόδεψαν οι αγγλικές ομάδες το καλοκαίρι προκειμένου να ενισχυθούν

Premier League: Με το παιχνίδι Λίβερπουλ – Νόριτς στις 22:00 στο «Άνφιλντ» ανοίγει η αυλαία της Πρέμιερ Λιγκ. Το πλουσιότερο πρωτάθλημα του πλανήτη παραμένει το πιο γυαλιστερό, παρόλο που οι μεταγραφές μέσα στο καλοκαίρι δεν έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση. Μπορεί να ξοδεύτηκε 1,4 δις λίρες για την ενίσχυση των ομάδων, ωστόσο ήταν το μικρότερο ποσό την τελευταία εξαετία.

Πλέον οι ομάδες κάνουν λιγότερες μεταγραφές, αλλά ξοδεύουν περισσότερα χρήματα. Υπερκοστολόγηση που φαίνεται ξεκάθαρα από τα χρήματα που κόστισε, για παράδειγμα, η μεταγραφή του Χάρι Μαγκουάιρ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο διεθνής στόπερ είναι πλέον η ακριβότερη μεταγραφή αμυντικού στην ιστορία του ποδοσφαίρου με 80 εκατ. λίρες(!) μέχρι να πραγματοποιηθεί η επόμενη.

Η Αρσεναλ και τα… μεγάλα ονόματα

Γενικότερα έλειψαν τα μεγάλα ονόματα στο μεταγραφικό παζάρι. Όταν η δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή ήταν ο Νικολά Πεπέ της Αρσεναλ με 72 εκατ. λίρες και η τρίτη του Ρόντρι στη Μάντσεστερ Σίτι με 63 αποδεικνύεται του λόγου το αληθές. Οι «κανονιέρηδες» πάντως ήταν εκείνοι που ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα. Με 155 εκατ. λίρες ξεπέρασαν τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ. Για κάποιους μπαίνουν δυνατά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, για κάποιους άλλους χρειάζονται πολλά περισσότερα για να συμβεί αυτό.

Στα 150 εκατ. λίρες τα έξοδα για μεταγραφές για τη Σίτι, στα 145 για τη Γιουνάιτεντ. Ακολούθησε η Αστον Βίλα με 125 και στην πέμπτη θέση η Έβερτον, η οποία με την απόκτηση του Νηγηριανού Ιβόμπι έφτασε τα 110. Οι περισσότερες ομάδες είχαν αρνητικό ισοζύγιο, αλλά υπήρχαν και τρεις που ξεκινούν τη σεζόν με θετικό πρόσημο. Ποιες είναι αυτές; Λίβερπουλ, Τσέλσι και Κρίσταλ Πάλας. Τρεις στις 20 που ξεκινούν στο πρωτάθλημα. Από την άλλη πλευρά η πιο ακριβή πώληση στην Αγγλία ήταν του Ρομέλου Λουκάκου από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ίντερ με 74 εκατ. λίρες.

Πιο αναλυτικά οι 10 ακριβότερες μεταγραφές στην Αγγλία ήταν οι εξής

Χάρι Μαγκουάι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) 80 εκατ. λίρες

Νικολά Πεπέ (Άρσεναλ) 72 εκατ. λίρες

Ρόντρι (Μάντσεστερ Σίτι) 63 εκατ. λίρες

Ζοάο Κανσέλο (Μάντσεστερ Σίτι) 60 εκατ. λίρες

Τανγκουΐ Εντομπελέ (Τότεναμ) 54 εκατ. λίρες

Άαρον Μπισάκα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) 50 εκατ. λίρες

Σεμπάστιαν Χάλερ (Γουέστ Χαμ) 45 εκατ. λίρες

Ματέο Κόβατσιτς (Τσέλσι) 40 εκατ. λίρες

Γιούρι Τίλεμανς (Λέστερ) 40 εκατ. λίρες

Ζοέλιντον (Νιουκάστλ) 40 εκατ. λίρες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις