Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

19

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας: “Σπούδασα στο Μετσόβιο, είναι 7ο στην διεθνή κατάταξη – Δεν είμαστε κατσαπλιάδες” (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: “Σπούδασα στο Μετσόβιο, είναι 7ο στην διεθνή κατάταξη – Δεν είμαστε κατσαπλιάδες” (vid)

Τσίπρας: «Τεσσεράμισι χρόνια κυβερνήσαμε τον τόπο, δεν είμαστε κατσαπλιάδες», ανέφερε στην ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός.

Τσίπρας: Ανέβηκαν οι τόνοι κατά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση για το διυπουργικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τις σπουδές του. «Άκουσα κάτι από τα έδρανα της ΝΔ. Να αναπαράγεται μια αθλιότητα από τα έδρανα της ΝΔ. Μια αθλιότητα στο ίντερνετ που λέει ότι πήρα μεταγραφή από την Βουλγαρία. Είχα την τιμή να περάσω στο ΕΜΠ και να πάρω πτυχίο. Το ΕΜΠ είναι 7ο στην διεθνή κατάταξη», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.  Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «εσείς κύριε Μητσοτάκη δεν δώσατε εξετάσεις, πήγατε κατευθείαν σε ένα καλό πανεπιστήμιο στο εξωτερικό και περιγράψατε εδώ μια εικόνα που δυσφημεί το δημόσιο πανεπιστήμιο. Παραλείψατε να αναφερθείτε στην ποιότητα της δουλειάς που γίνεται στο δημόσιο πανεπιστήμιο».

«Με το καλημέρα ακυρώσατε την ίδρυση της Νομικής Σχόλης της Πάτρας. Με ποια κριτήρια; Το επιχείρημα για τους πολλούς άνεργους νομικούς είναι καφενειακού χαρακτήρα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.  «Η σπουδή και η βιασύνη της ΝΔ να φέρει μέσα στον Αύγουστο διάταξη για το πανεπιστημιακό άσυλο οφείλεται στην ιδεολογική εμμονή της. Εμμονή που εκκινεί από την αποστροφή της απέναντι στο δημόσιο πανεπιστήμιο αλλά και όσα συμβολίζει σε πολιτικό επίπεδο», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τσίπρας: Η κατάργηση του ασύλου

Αναφερόμενος στην κατάργηση του ασύλου, είπε «η εκτίμησή μου είναι ότι η ΝΔ επιλέγει φέρνοντας εσπευσμένα το ζήτημα να πάει σε μια πρώτη ιδεολογική αντιπαράθεση και σύγκρουση με την αριστερά και προοδευτική παράταξη στο σύνολό της. Γι αυτό και η διαρκής επίκλησή σας όχι στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά στο ΚΙΝΑΛ. Δεν ξέρω τι θα πράξει. Αναρωτιέμαι όμως. Μήπως το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου ήταν η αιτία να έχουμε προηγούμενο διάστημα κρούσματα βίας εξαιτίας της σημερινής νομικής ισχύος του πλαισίου που ισχύει τα τελευταία 3 χρόνια;

Η πραγματικότητα είναι ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Δείχνετε μια ιδεολογική εμμονή. Η πραγματικότητα είναι ότι ούτε με το άσυλο που έχουμε σήμερα υπάρχει πρόβλημα ούτε τα υπαρκτά κρούσματα βίας και παραβατικότητας έχετε εσείς θέμα. Η ιδεολογική σας εμμονή αφορά το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο συνολικά και ότι αυτό συμβολίζει στην ελληνική κοινωνία και την πραγματικότητα. Ότι αυτό συμβολίζει κοινωνικά και πολιτισμικά. Μια εμμονή που εκκινεί από την εγγενή αποστροφή σας απέναντι στο δημόσιο χώρο, στο δημόσιο πανεπιστήμιο και την διαρκή μεροληψία σας υπερ των ιδιωτικών σχολών και πανεπιστημίων.

Και αφετέρου από την αποστροφή σας σε ότι συμβολίζει το δημόσιο πανεπιστήμιο και αναφέρομαι στην σύνδεσή του με τα κινήματα της νέας γενιάς και σε ότι συμβολίζει και αναφέρομαι με τον αγώνα της νεολαίας ενάντια στην 7χρονη δικτατορία. Άλλωστε δεν ήταν λίγες φορές οι πιο ακραίοι εκφραστές της υπερδεξιάς ιδεολογίας που έχετε το θράσος να την λέτε προοδευτική, ο Βορίδης, Γεωργιάδης έχουν μιλήσει για την ανάγκη της ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς. Άρα να σταματήσει ότι την εκφράζει που είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο».

Τσίπρας: Θα βρείτε απέναντί σας και δικούς σας

Μιλώντας για τις παρεμβάσεις στο Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο Αλέξης Τσίρπας κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «έρχεστε και αλλάζετε έναν νόμο χωρίς να τον αφήσετε να εφαρμοστεί. Οι πολίτες έδωσαν και έρχεστε και την νοθεύετε. Έχω την αίσθηση ότι προτρέχετε. Έχω την αίσθηση ότι θα βρείτε απέναντι σας και ανθρώπους της αυτοδιοίκησης που ανήκουν στον δικό σας χώρο. Θα κριθεί και η συνταγματικότητα των διατάξεων αλλά η πολιτική ουσία παραμένει. Θέτετε ένα ψευτοδίλημμα: κυβερνησιμότητα ή δημοκρατία. Εμείς λέμε η δημοκρατία είναι η απάντηση και μόνο μέσω αυτής αποκτάται η κυβερνησιμότητα».

Μιλώντας για την Επιτροπή Ανταγωνισμού είπε ότι «σήμερα ψηφίζεται η διάταξη για την επιτροπή ανταγωνισμού. Θα επιμείνετε. Θα σας ενοχλώ συχνά με τις παρεμβάσεις μου από εδώ στην Βουλή όπως τώρα με διατάξεις που είναι αντισυνταγματικές. Κάνατε πως δεν καταλάβατε τι σας είπα προχθές. Με συγκεκριμένα παραδείγματα για Κυριστάκη, για τους συμβούλους του που δείχνει ότι εσείς είχατε πελατειακό κράτος. Είπα ότι από τις αρχές η μόνη που σας ενοχλεί είναι η συγκεκριμένη. Θεωρείτε ότι όποιος διορίζεται στο γραφείο του πρωθυπουργού ταυτίζεται και με το κόμμα που ανήκει ο πρωθυπουργός. Δηλαδή ο κ. Πικραμμένος που ήταν σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη δεν θα έπρεπε να διοριστεί στο ΣτΕ».

Τσίπρας: Επίθεση και για την ΕΥΠ

Τέλος αναφερόμενος στον διοικητή της ΕΥΠ είπε ότι «θέλω και μια απάντηση για το διοικητή της ΕΥΠ. Προχθές στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΥΠ διέγραψαν το όνομα και βιογραφικό του κ. Ρουμπάτη. Μετά το επανέφεραν. Ο κ. Ρουμπάτης σπούδασε στις ΗΠΑ και είναι διδάκτορας. Ο δικός σας τι ακριβώς είναι; Σεκιουριτάς! Αυτή είναι η επιλογή των αρίστων που θα έκανε η κυβέρνηση. Σας είπαμε ότι πρέπει να έχει ισότιμο πτυχίο και εσείς δεν είπατε τίποτα. Τι ακριβώς είναι λοιπόν ο εκλεκτός σας; Κιθαρίστας ή ντράμερ; Να επιδείξετε σοβαρότητα . Σας προκαλώ να πάρετε θέση γιατί εμείς θα συνεχίσουμε για να πάτε σε αναδίπλωση από αυτές τις επιζήμιες ενέργειες».

Τσίπρας: Η δευτερολογία του

«Να ευχαριστήσω τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης που πήρε το λόγο. Με την παρέμβασή του επιβεβαίωση όσα λέμε περί προσχηματικότητας κολλήματος με την κα Θάνου. Αυτό το κάνατε με 2 τρόπους. Αναφερθήκατε στην δική σας θητεία στο γραφείο του τότε πρωθυπουργού. Εφόσον ένας δικαστής έχει την δυνατότητα να καταλαμβάνει την θέση δεν υπάρχει κόλλημα επ αυτού». Το δεύτερο επί της ουσίας επιβεβαιώσατε ότι αυτό που σας προβληματίζει είναι όχι η πολιτική κρίση της κα Θάνου αλλά το τι έκανε αυτό το διάστημα. Μας είπατε ότι έκανε ασφαλιστικά μέτρα για την υπόθεση του «Άργος».Να αναφερθείτε και σε αυτό κ. Μητσοτάκη για τον επιχειρηματία που έχε ΜΜΕ και το μόνο πρακτορείο διανομής.

Ασφαλιστικά μέτρα λήφθηκαν γιατί ήταν κατεπείγουσα διαδικασία γιατί υπήρχε κίνδυνος παραγραφής καθώς επί Κυριτσάκη βάλτωνε.

Υπάρχει ένας νόμος με τον οποίο όλοι διαφωνούμε ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και έχουμε συμφωνήσει να αλλάξει. Η εισαγγελία διαφθοράς έστειλε την υπόθεση στην Βουλή και έστειλαν όλα τα πρόσωπα που ήταν υπουργοί. Οι ίδιοι εισαγγελείς – αυτούς που απειλούσαν και ιδίως ο κ Σαμαράς – οι ίδιοι στους οποίους εξαπολύσατε επιθέσεις έβαλαν στο αρχείο την υπόθεση. Σας προκαλώ να συστήσετε εξεταστική επιτροπή για την Νοβάρτις. Για να μάθει την αλήθεια ο κόσμος τι έγινε με το φάρμακο. Θα την πατήσετε όπως την πατήσατε με την άλλη υπόθεση με τον Πολάκη θα είναι το Βατερλό σας γιατί θα μάθει ο κόσμος τι έγινε με το φάρμακο και την ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στο θέμα της ΕΥΠ. Είναι πράγματι ευαίσθητο και κρίσιμο ζήτημα και δεν αποτελεί δική μου επιλογή να αντιπαρατιθέμαστε εδώ. Όμως δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένετε στο λάθος Ολοι επέλεγαν ανθρώπους που ήταν γνωστοί και είχαν αξιολογηθεί ως υπεράνω πάσης υποψίας. Εσείς επιλέγετε κάποιον που δεν γνωρίζει κανείς. Και υπάρχει και τυπικό κανονικό πρόβλημα. Έρχεστε να κάνετε σύγκριση με το πτυχίο του κ. Ρουμπάτη; Περίμενα μια πιο συγκεκριμένη απάντηση. Αλλιώς θα αρχίσω και εγώ να υποψιάζομαι ότι έχουν βάση διάφορα δημοσιεύματα που κάνουν το γύρο του διαδικτύου».

Τσίπρας: Η ομιλία του

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις