Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γιάννης Γούναρης: Η κόρη του αυτοκτόνησε – Θρήνος για τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γιάννης Γούναρης: Η κόρη του αυτοκτόνησε – Θρήνος για τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή

Γιάννης Γούναρης: Το πιο σκληρό χτύπημα της μοίρας δέχθηκε ο σπουδαίος άσος του παρελθόντος μετά την απώλεια της κόρης του.

Γιάννης Γούναρης: Δύσκολες στιγμές περνά ο βετεράνος ποδοσφαιριστής, Γιάννης Γούναρης, καθώς θρηνεί τον χαμό της κόρης του. Η 42χρονη κόρη του φέρεται να έβαλε τέλος στη ζωή της, πηδώντας στο κενό από τον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας όπου έμενε στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης. Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό το τι την οδήγησε στο να βάλει τέλος στη ζωή της. Η κηδεία της 42χρονης κόρης του βετεράνου ποδοσφαιριστή (έπαιξε μεταξύ άλλων σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ) θα γίνει σήμερα το πρωί στον Φοίνικα. Πρόκειται για μία ακόμη αυτοκτονία που συγκλονίζει την πόλη.

Ο Γούναρης ξεκίνησε την καριέρα από τη Δόξα Νεαπόλεως, στη συνέχεια πήγε στον ΠΑΟΚ, μετέπειτα στον Ολυμπιακό και έκλεισε την καριέρα του στον Μακεδονικό Νεάπολης. Ως προπονητής πέρασε από τους πάγκους των Ολυμπιακού, Ξάνθης, ΠΑΟΚ, Νάουσας, Δόξα Δράμας, Πανιωνίου, Καστοριάς, Πανσερραϊκού, Λεβαδειακού, Νίκης Βόλου, Λαμίας, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανθρακικού και Πρέβεζας.

Γιάννης Γούναρης: Λίγα λόγια για τον σπουδαίο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή

Ο Γιάννης Γούναρης είναι Έλληνας διεθνής παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής. Αγωνιζόταν στη θέση του δεξιού ακραίου αμυντικού και το καλοκαίρι του 1970 μετακινήθηκε από τη Δόξα Νεαπόλεως στον ΠΑΟΚ.[3] Καθιερώθηκε άμεσα στην α΄ ομάδα, αποτέλεσε βασικό της στέλεχος επί 12 αγωνιστικές περιόδους και είναι χαρακτηριστικό ότι συνήθως απουσίαζε το πολύ σε 3 παιχνίδια Α΄ Εθνικής κατηγορίας τη χρονιά. Αναδείχθηκε πρωταθλητής την 1975-76, δευτεραθλητής τις 1972-73 και 1977-78, ενώ κυπελλούχος Ελλάδας τα έτη 1972 και 1974, έχοντας λάβει μέρος σε 7 τελικούς του θεσμού.

Το 1982 εντάχθηκε στον Ολυμπιακό Πειραιώς, όπου κατέκτησε έναν δεύτερο τίτλο πρωταθλήματος την περίοδο 1982-83. Εγκατέλειψε την ενεργό δράση με τον Μακεδονικό Νεάπολης όταν αυτός το 1987 υποβιβάστηκε στη Γ΄ Εθνική.

Γιάννης Γούναρης: Με την εθνική Ελλάδας

Το 1971 χρίστηκε διεθνής με την ομάδα Ανδρών στα 19 του, πριν συμπληρώσει 12 μήνες ως παίκτης της Α΄ κατηγορίας. Μέχρι το 1983 αγωνίστηκε 27 φορές για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και τις 5 υπήρξε αρχηγός του, με την προτελευταία να είναι το 0-0 από την εθνική Αγγλίας στο στάδιο Γουέμπλεϊ. Προηγουμένως, διατέλεσε μέλος της ομάδας που προκρίθηκε για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 1980 –τότε Κύπελλο Εθνών Ευρώπης– της Ιταλίας, αγωνιζόμενος κατά την τρίτη και τελευταία συνάντηση της Ελλάδας, μία ακόμα τιμητική ισοπαλία χωρίς τέρματα απέναντι στην τελική νικήτρια της διοργάνωσης Δυτική Γερμανία.

Επίσης, μετείχε στην εθνική Ελπίδων που κατέκτησε το αντίστοιχο Βαλκανικό κύπελλο το 1969 και 1971.

Την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής του πορείας, διαδέχθηκε η προπονητική και το Φεβρουάριο του 1988 προσλήφθηκε από τον Ολυμπιακό ως τεχνικό δίδυμο με τον Παύλο Γρηγοριάδη. Παρέμεινε στην ομάδα το καλοκαίρι αναλαμβάνοντας βοηθός του Γιάτσεκ Γκμοχ, μετά την απομάκρυνση του οποίου την οδήγησε έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Κατά την επόμενη 20ετία ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, οι Skoda Ξάνθη(για τρεις θητείες), ΠΑΣ Γιάννινα, ΠΑΟΚ, ΦΑΣ Νάουσα, Δόξα Δράμας, Πανιώνιος, ΑΓΣ Καστοριά (δύο), Πανσερραϊκός, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Λαμία, Νίκη Βόλου (δύο) και Απόλλων Θεσσαλονίκης. Το 2006 εργάστηκε στον Πανθρακικό (της Β΄ Εθνικής), τον επόμενο χρόνο εκ νέου με τον ΠΑΣ Λαμία (στη Γ΄) και το 2008 τον ΠΑΣ Πρέβεζα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις