Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Τέχνη: Από το γκράφιτι στη ζωγραφική
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τέχνη: Από το γκράφιτι στη ζωγραφική

Τέχνη: Μια νέα αισθητική.

Τέχνη: Από την τέχνη του γκράφιτι πέρασε στην τέχνη της ζωγραφικής. H Kapopoulos Fine Arts Μykonos Gallery παρουσιάζει το Sake STC Solo Show στις 10 Αυγούστου. Ο ανήσυχος και πάντα δημιουργικός, καλλιτέχνης, θα παρουσιάσει μια σειρά νέων έργων. Αυτά φέρουν την αισθητική του γκράφιτι. Παράλληλα, ενώνουν με εντελώς πρωτότυπο τρόπο την αρχαία ελληνική κλασική γλυπτική με τον σύγχρονο κόσμο του street art.

Ο Sake γεννήθηκε στην Αθήνα το 79′. Ωστόσο, η καλλιτεχνική του προσωπικότητα ξεκίνησε να παίρνει πνοή το 94′ όταν ανακάλυψε τον κόσμο της τέχνης μέσω του graffiti. Το 2001 ξεκίνησε εντελώς συγκυριακά να ασχολείται με το tattoo. Αυτό διαδραμάτισε έναν σπουδαίο ρόλο στη ζωή του. Το 2005 ίδρυσε το SakeTattooCrew, που στέκεται επάξια στην παγκόσμια tattoo κοινότητα. Ξεχωρίζει λόγω των ικανοτήτων του στα ρεαλιστικά πορτραίτα σε συνδυασμό με γραφιστικά στοιχεία στο φόντο.

Τέχνη: Επιστροφή στις παλιές αγάπες

Το 2017 επιστρέφοντας στην παλιά του αγάπη τα γκράφιτι δίνει πνοή σε ενα νέο πρότζεκτ που ονομάζεται «Statue Art Crime». Αυτό ενώνει τις μνημειώδεις προτομές και τα κλασικά αρχαία αγάλματα με την street art. Έχει συμμετάσχει σε καλλιτεχνικά γεγονότα σε Αθήνα και Μύκονο. Επίσης παρουσίασε τα έργα του στο Scope Art Show New York και στο Μοniker Art Fair New York. Εκεί γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία με αποτέλεσα να παρουσιάζονται έργα του σε αρκετές γκαλερί σε όλο τον κόσμο. Μια γεύση από τη δουλειά του θα πάρουμε στη Μύκονο, όπου θα παρουσιάσει μερικά αντιπροσωπευτικά του έργα.

Εγκαίνια 10 Αυγούστου  2019: 21.00 μ.μ.

Διάρκεια ως 11 Αυγούστου 2019.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 11.00 το πρωί -1.30 το βράδυ.

Kapopoulos Fine Arts: Ενόπλων Δυνάμεων 15, κεντρικό Ματογιάννι, Μύκονος, τηλ.  22890 27005.

[email protected]

www.kapopoulosart.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις