Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πολάκης – τσιγάρο: Συστάσεις στον υπεύθυνο του κυλικείου της Βουλής – Κίνδυνος για ανάκληση αδείας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης – τσιγάρο: Συστάσεις στον υπεύθυνο του κυλικείου της Βουλής – Κίνδυνος για ανάκληση αδείας

Πολάκης - τσιγάρο: Μετά τις φωτογραφίες που έδειχναν τον Πολάκη στο κυλικείο με τσιγάρα, ο πρόεδρος της Βουλής απηύθυνε συστάσεις στον υπεύθυνο του κυλικείου, καθιστώντας τον συνυπεύθυνο για την τήρηση και για την παράβαση του νόμου.

Πολάκης – τσιγάρο: Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας κόβει με το μαχαίρι το κάπνισμα σε όλους του εσωτερικούς χώρους της Βουλής. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Βουλής απηύθυνε συστάσεις στον υπεύθυνο του κυλικείου μετά και από τις προχθεσινές φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και στις οποίες απεικονιζόταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης με άλλους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και γύρω τους υπήρχαν αναμμένα τσιγάρα. Ο κ. Τασούλας κάλεσε τον ιδιοκτήτη του καφενείου και τον κατέστησε συνυπεύθυνο για την τήρηση και για την παράβαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Ακόμη του θύμισε ότι θα εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος και ότι τυχόν παραβάσή του επισύρει όχι μόνο πρόστιμο 500 ευρώ αλλά και φτάνει μέχρι και την ανάκληση της άδειας. Από τη μεριά του ο ιδιοκτήτης του καφενείου διαβεβαίωσε τον κ. Τασούλα ότι θα βιδώσει τα τασάκια στον υπαίθριο χώρο προκειμένου να μην τα παίρνουν οι βουλευτές στο εσωτερικό του κοινοβουλίου. Σημειώνεται ότι εξετάζεται ενδεχόμενη αλλαγή είτε στον Κώδικα Δεοντολογίας είτε στον Κανονισμό της Βουλής που θα σχετίζεται με τους παραβάτες βουλευτές.

Την ίδια ώρα, η προκλητική φωτογραφία που ανήρτησε ο Παύλος Πολάκης προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Παναγιώτη Μπεχράκη, που με παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, απηύθυνε έκκληση στον πρόεδρο της Βουλής «να παρέμβει και να ενεργήσει τα δέοντα ώστε να επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπονται όπως για κάθε πολίτη που παραβιάζει τη νομοθεσία».

Παράλληλα ζήτησε να επιβληθεί ποινή και στο καφενείο της Βουλής επειδή υπήρχαν τασάκια στο τραπέζι, σχολιάζοντας πως «η Βουλή να δείξει το δρόμο για να γίνει όλη η Ελλάδα ευρωπαϊκό κράτος». Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα την Βόρεια Μακεδονία, στην οποία, όταν πριν από 5-6 χρόνια είχε σημειωθεί αντίστοιχο περιστατικό, ο εισαγγελέας πήγε στη Βουλή και έκλεισε το καφενείο.

Ο καθηγητής πνευομονολογίας και επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο του καπνίσματος, Παναγιώτης Μπεχράκης στον ΣΚΑΙ

Πολάκης – τσιγάρο: Το ξεκίνησα μετά από βαρύ χειρουργείο λόγω στρες

Λίγους μήνες πριν και ενώ ήταν στο στόχαστρο. ο Παύλος Πολάκης κατέφυγε σε φθηνές δικαιολογίες για να δικαιολογήσει την συστηματική καταπάτηση του αντικαπνιστικού νόμου δίνοντας για μια ακόμα φορά το αρνητικό παράδειγμα, ενώ εμφανίστηκε και σαν… υπέρμαχος της εκστρατείας κατά του καπνίσματος από τις μικρές ηλικίες. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι προσπάθησε τρεις φορές να κόψει το κάπνισμα χωρίς αποτέλεσμα καθώς έβρισκε στο τσιγάρο διέξοδο από την στρεσογόνα διαδικασία των χειρουργείων.

«Υπάρχουν παραδείγματα ανθρώπων, χειρουργών, που λόγω τρόπου δουλειάς και του στρες ξεθύμαναν εκεί. Εγώ το είχα κόψει 3 φορές και το ξεκίνησα με τον ίδιο τρόπο. Βράδυ μετά από πάρα πολύ βαρύ χειρουργείο που είχα μέσα στη ΜΕΘ», σημείωνε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης μιλώντας στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και σε νομοσχέδιο για την Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών.

Ωστόσο κανείς δεν κάνει κριτική στον κ. Πολάκη για το γεγονός ότι είναι καπνιστής, αλλά για την επιλογή του να καπνίζει σε χώρους που απαγορεύεται και υπό την παρουσία μη καπνιστών…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις