Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σεισμός Live: Νέος σεισμός στην Αττική
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Live: Νέος σεισμός στην Αττική

Σεισμός Live: Νέος σεισμός αναστάτωσε την Αθήνα.

Σεισμός Live: Στις 16:31 το μεσημέρι της Πέμπτης ένας ακόμα σεισμός σημειώθηκε στην Αττική και έγινε αισθητός τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και σε άλλες περιοχές, όπως το Περιστέρι και η Καλλιθέα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,5 Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρο ήταν 23 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Αθήνας. Το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης ήταν 5 χλμ.

Σεισμός Live: Η τελευταία σεισμική δόνηση ήταν την Κυριακή

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Αθήνα το απόγευμα της Κυριακής ώρα 19:09 και άπαντες ανησύχησαν καθώς «κουνήθηκε» αρκετά η Αττική. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός σημειώθηκε στις 19:09 και είχε μέγεθος 4,2 Ρίχτερ. Το επίκεντρό του εντοπίζεται 21 χλμ. βορειοδυτικά της Αθήνας. Το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης ήταν μόλις 9,6 χλμ. και για το λόγο αυτό έγινε αισθητή σε ολόκληρη την Αττική και τις γύρω περιοχές.

Ευθύμιος Λέκκας και Άκης Τσελέντης εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί μετά το νέο «χτύπημα». Και υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μετασεισμική δραστηριότητα, μετά από τον ισχυρό σεισμό της 19ης Ιουλίου που σημειώθηκε στην Αθήνα. Πάντως, σύμφωνα με τους σεισμολόγους, πρόκειται για φυσιολογική μετασεισμική ακολουθία του μεγάλου σεισμού της 19ης Ιουλίου που είχε ένταση 5,1 Ρίχτερ και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Σεισμός Live: Ο Ευθύμιος Λέκκας στην ΕΡΤ1

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις