Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κορκονέας: Η αποφυλάκιση, η ποινή και η οργή της Ζωής Κωνσταντοπούλου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορκονέας: Η αποφυλάκιση, η ποινή και η οργή της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Κορκονέας: Σκληρή κριτική στην απόφαση του δικαστηρίου που αφήνει ελεύθερο τον Επαεινώνδα Κορκονέα κάνει μέσω δηλώσεών της η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κορκονέας: Η συνήγορος της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 για την απόφαση του δικαστηρίου στην πολύκροτη υπόθεση. Φυσικά, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος μέσα στον Αύγουστο. «Η απόφαση οπλίζει το χέρι του κάθε Κορκονέα», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την ποινή που επιβλήθηκε στον ειδικό φρουρό, αλλά και την αθώωση του δεύτερου, Βασίλη Σαραλιώτη. «Μιλάμε για εν ψυχρώ δολοφονία», υπογράμμισε η νομικός, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται για περίπτωση από αυτές που τους αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό.

«Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι δράστες έδρασαν μαζί. Βεβαίως ο Κορκονέας είναι αυτός που όπλισε και πάτησε τη σκανδάλη και ο Σαραλιώτης είναι αυτός που τον συνέδραμε», είπε αναφορικά με την αθώωση του συγκατηγορούμενου ειδικού φρουρού. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για απόφαση που «προκαλεί και προσβάλει την νοημοσύνη όλων μας» και κατήγγειλε μεθόδευση της. Σύμφωνα με την οικογένεια Γρηγορόπουλου, η απόφαση που ανακοινώθηκε ήταν «προδρολογημένη από τις 19 Ιουνίου, οπότε και θα ανακοινώνονταν η απόφαση. Όμως εμφανίστηκε ένας δικηγόρος που ισχυρίστηκε ότι ασθένησε ο συνήγορος Κορκονέα».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εκπομπή Καλοκαίρι μαζί

Κορκονέας: Υπήρχε μεθόδευση για να πέσει “στα μαλακά”

«Κατά την άποψή μας το έκανε ώστε να υπαχθεί στον νέο Ποινικό Κώδικα. Ζητήσαμε νέα ημερομηνία μέσα στον Ιούνιο, καταγγέλλοντάς τον. Υπήρχε τότε εισαγγελική πρόταση ότι πάτησε δύο φορές τη σκανδάλη αλλά, είχε ενδεχόμενο δόλο. Εκτιμήσαμε ότι βάσει των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα υπήρχε μεθόδευση για να πέσει ο Κορκονέας “στα μαλακά” και επιβεβαιωθήκαμε. Επειδή το δικαστήριο αρνήθηκε να δώσει ημερομηνία για τον Ιούνιο», αιτιολόγησε η ίδια.

Κληθείσα να απαντήσει στο αν ήταν το δικαστήριο που μεθόδευσε την απόφαση, είπε ότι, «στη μεθόδευση συμμετείχε το δικαστήριο, αποδεχόμενο να αλλάξει η σύνθεσή του, διότι από τις 30 Ιουνίου συνταξιοδοτείτο ο αρχαιότερος εφέτης» και κατήγγειλε πως το δικαστήριο «απήγγειλε την απόφαση με άλλη σύνθεση χθες». «Δε γίνονται έτσι αυτά τα πράγματα, με ένα χαρτί ασθένειας», τόνισε.

Koρκονέας: Το δικαστήριο όπλισε το χέρι του

Τέλος, αναφερόμενη στη μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, είπε πως «αυτή η γυναίκα που της σκότωσαν το παιδί, αντιμετωπίστηκε σαν να είναι η ίδια κατηγορούμενη». «Χθες ο εισαγγελέας έλεγε ότι η συμπεριφορά των κατηγορούμενων ήταν αντιδεολογική», σημείωσε σχετικά. «Το χέρι του Κορκονέα το όπλισαν εκείνες οι αποφάσεις που είχαν ληφθεί για μια σειρά γεγονότων αστυνομικής βίας. Το δικαστήριο όπλισε το χέρι του κάθε Κορκονέα», κατέληξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κορκονέας: Αποφυλακίζεται μέσα στον Αύγουστο

Εκτός φυλακής, αφού «έσπασαν» τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί, θα βρεθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες ο πρώην ειδικός φρουρός, Επαμεινώνδας Κορκονέας. Ο ίδιος στις 6 Δεκεμβρίου 2008 είχε τραβήξει τη σκανδάλη σε βάρος του 15χρονου, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σκοτώνοντάς τον. Η παραπάνω απόφαση για τον Κορκονέα ήρθε μετά την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου που αναγνώρισε ομόφωνα το ελαφρυντικό του πρότερο σύννομου βίου επιβάλλοντάς του την ποινή κάθειρξης 13 ετών. Σημειώνεται ότι νωρίτερα το δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον πρώην ειδικό φρουρό με την κατηγορία της ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με άμεσο δόλο.

Σ’ αυτό το σημείο να προστεθεί ότι με την αναγνώριση του πρότερου σύννομου βίου η μεγαλύτερη ποινή που θα μπορούσε να επιβληθεί στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, σύμφωνα πάντα με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, ήταν αυτή των 15 ετών. Από την άλλη, εάν ίσχυαν οι παλιές διατάξεις η ανώτατη ποινή που θα μπορούσε να επιβληθεί, ακόμα και με τα σχετικά ελαφρυντικά θα ήταν αυτή των 20 ετών. Μετά την απόφαση ήδη ο Επαμεινώνδας Κορκονέας μετρά ημέρες μέχρι να βρεθεί οριστικά εκτός φυλακής.

Κορκονέας: Αθώος ο Σαραλιώτης

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει εκτίσει ποινή 11 ετών, ενώ τα μεροκάματα που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια εντός των φυλακών θα προσμετρηθούν ευεργετικά. Επομένως η αποφυλάκισή του μπορεί να γίνει άμεσα, πιθανώς και μέσα στον Αύγουστο αφού οι διαδικασίες πλέον είναι διαδικαστικές. Καταληκτικά, το δικαστήριο έκρινε αθώο, λόγω αμφιβολιών, τον Βασίλη Σαραλιώτη, ο οποίος το μοιραίο βράδυ συνόδευε τον Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Κορκονέας: Έσπασαν τα ισόβια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις