Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

28

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μητροπολίτης Μόρφου: “Οι γκέι βρωμούν, αναδίδουν μπόχα – Σχεδόν υπερασπίζεται τον serial killer
ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Μόρφου: “Οι γκέι βρωμούν, αναδίδουν μπόχα – Σχεδόν υπερασπίζεται τον serial killer

Μητροπολίτης Μόρφου: Όλα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα όταν μιλούσε για την ομοφυλοφιλία, υποστηρίζοντας ότι σχετίζεται με την σεξουαλική συμπεριφορά των γονέων.

Μητροπολίτης Μόρφου: O Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος είτε απλά ανακάλυψε τον τρόπο για να τραβήξει τη δημοσιότητα, είτε έχει πραγματικά ακραίες απόψεις. Τα παραληρήματά του μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν προκαλέσει οργή και εκτεταμένες αντιδράσεις, αλλά και ευκαιρία για τρολάρισμα και αφορμή για αρνητική δημοσιότητα για την Κύπρο αλλά και τους κληρικούς. Όλα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα όταν έκανε το γύρο του Διαδικτύου η ομιλία του και στην οποία μιλούσε για την ομοφυλοφιλία, υποστηρίζοντας ότι ο Γέροντας Πορφύριος, του είχε πει ότι σχετίζεται με την σεξουαλική συμπεριφορά των γονέων και ιδιαιτέρως με τις προτιμήσεις της μητέρας.

Και τώρα ο Μητροπολίτης Μόρφου ξαναχτυπά με μια απαράδεκτη τοποθέτηση εκτός του πνεύματος της εκκλησίας, για τον serial killer της Κύπρου και τα δυο παιδάκια θύματά του, σε έναν ακατανόητο συσχετισμό με το υψηλό ποσοστό εκτρώσεων στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση που του έγινε ο Μητροπολίτης αποκάλυψε ότι γνωρίζει ότι ο serial killer της Κύπρου εξομολογήθηκε, ενώ συνέχισε τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή χρειάζεται πραγματική βοήθεια.

«Δεν νομίζω πως έκλεισε ο κύκλος των δολοφονιών. Έκλεισε ο κύκλος του δολοφόνου Νικόλα. Ξέρω ότι πήγε και εξομολογήθηκε. Κάλεσε ένα φίλο μας πνευματικό, διακριτικό, συμπονετικό και πήγε και εξομολογήθηκε. Τούτο είναι κάτι που τιμά την Κύπρο ότι ακόμα και ο πιο ακραίος δολοφόνος που ακούστηκε μέσα στους τελευταίους αιώνες θα έλεγα, έχει αυτή τη διάθεση της εξομολόγησης», είπε χαρακτηριστικά για τον serial killer τα εγκλήματα του οποίου συγκλόνισαν την Κύπρο.

«Αυτό το παιδί για να κλείσει ο κύκλος μέσα του πρέπει να έχει ολόκληρη μετάνοια. Ποιος τον γέννησε; Είναι τέκνο μας είναι παιδί μας», είπε ο Μητροπολίτης Μόρφου και συνέδεσε το ζήτημα του serial killer με το θέμα των εκτρώσεων, γράφει το κυπριακό reporter.com.cy.

«Έχουμε τόσες εκτρώσεις και μαραζώνουμε για δύο παιδάκια»

«Είπα και αλλού δεν επιτρέπεται η Κύπρος να έχει τόσο ψηλό ποσοστό εκτρώσεων και να μαραζώνουμε για τα δύο παιδάκια που σκότωσε ο δολοφόνος. Εσύ έκαμες τρεις εκτρώσεις τα μωρά σου και τώρα υποκριτή φαρισαίες κατακρίνεις τον Νικόλα. Και αυτό συνέβη σε πάρα πολλά σπίτια, σε πάρα πολλές οικογένειες», είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.

«Οι γκέι βρωμούν, αναδίδουν μια μπόχα»

Και φυσικά το παραλήρημα του Μητροπολίτη Μόρφου δεν σταμάτησε εκεί. Στην ίδια ομιλία αναφέρθηκε και πάλι στους ομοφυλόφιλους, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι βρωμούν και από τη μυρωδιά μπορείς να καταλάβεις τη σεξουαλική προτίμηση του άλλου.

«Πήγε ένας ομοφυλόφιλος σε ένα άνθρωπο του Θεού και όπως πέρασε από δίπλα του, ο μοναχός του είπε. “Ε νεαρέ έλα να σου πω. Σταμάτα αυτό που κάνεις. Θα κολλήσεις καμιά αρρώστια. Πηγαίνεις με διάφορους και κάνεις κάποια πράγματα”. Ο νεαρός τον ρώτησε πώς το κατάλαβε. Όπως πέρασες βρωμούσες. έβγαινε μια μπόχα, έχεις συγκεκριμένη μυρωδιά και το γνωρίζω”, του είπε ο μοναχός». Και το παραλήρημα συνεχίστηκε με τον Μητροπολίτη Μόρφου να υποστηρίζει ότι με την προσευχή ο συγκεκριμένος ομοφυλόφιλος… «θεραπεύτηκε». Σαν να πρόκειται για αρρώστια δηλαδή. Και για να πείσει τους πιστούς κατέληξε: «Δεν σας λέω παραμύθια, αυτοί είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις