Αθήνα

°C

Δευτέρα

25

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αυγενάκης – ΕΠΟ: Στοπ του υφυπουργού στην πολυιδιοκτησία
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αυγενάκης – ΕΠΟ: Στοπ του υφυπουργού στην πολυιδιοκτησία

Αυγενάκης - ΕΠΟ: Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ξεκαθάρισε στον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο ότι αυτοδιοίκητο δεν σημαίνει παρανομία και ασυδοσία

Αυγενάκης – ΕΠΟ: Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια σε ό,τι αφορά τα τεκταινόμενα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ήταν ξεκάθαρος στη συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο, τονίζοντας ότι είναι παράνομη η πρόθεση της ομοσπονδίας να τροποποιήσει τον ΚΑΠ ώστε να επιτρέψει την πολυιδιοκτησία. Του ζήτησε μάλιστα να αποσυρθεί οριστικά και αμετάκλητα μια τέτοιου είδους πρόθεση.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ακόμη ότι δεν έχει σκοπό να παρέμβει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Υποστήριξε όμως ότι “αυτοδιοίκητο δεν σημαίνει και ασυδοσία”. Γι’ αυτό και επεσήμανε ότι δεν θα επιτρέψει την παραμικρή έκπτωση στους απαραίτητους χειρισμούς για τη δραστική αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και προσυνεννοημένων αγώνων. Θα έχει ενδιαφέρον πάντως η αντίδραση της ΕΠΟ μέσα στις επόμενες μέρες μετά την παρέμβαση του υφυπουργού.

Αναλυτικά η δήλωση του Υφυπουργού:

“Στις τηλεφωνικές μου επικοινωνίες με τον κ. Γραμμένο και τον κ. Λυσάνδρου, προειδοποίησα για το παράνομο της πρόθεσης της ΕΠΟ να τροποποιήσει τον ΚΑΠ, επιτρέποντας την πολυιδιοκτησία, δηλαδή τη δυνατότητα κατοχής μετοχών σε περισσότερες από μία ΠΑΕ και ζήτησα να αποσυρθεί οριστικά και αμετάκλητα κάθε τέτοια σκέψη.

Επισήμανα, επίσης, την αναγκαιότητα διαβούλευσης ολίγων ημερών, για τις όποιες αλλαγές σχεδιάζονται στους Πειθαρχικούς Κώδικες σε θέματα βίας, καθώς με τις FIFA/UEFA, ΕΠΟ και Super League, στις πρόσφατες συναντήσεις μας, συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε για να συνδιαμορφώσουμε μια κοινή κουλτούρα και να έχουμε αρμονικό βηματισμό σ’ αυτό το ζωτικό ζήτημα.

Δεν προτίθεμαι να κάνω καμία παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο, άλλωστε το δήλωσα μετά από κάθε θεσμική συνάντηση με τους φορείς του ποδοσφαίρου. Αυτοδιοίκητο, όμως, δεν σημαίνει και ασυδοσία.

Δεν προτίθεμαι, ωστόσο, να επιτρέψω την παραμικρή έκπτωση στους απαραίτητους χειρισμούς, τους οποίους απαιτεί η κοινωνία, για τη δραστική αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και προσυνεννοημένων αγώνων.

Σ’ αυτόν τον αγώνα για εξωραϊσμό του ποδοσφαιρικού τοπίου ή θα είμαστε όλοι μαζί στην κατεύθυνση της συνεχούς βελτίωσης ή, ως Κυβέρνηση, θα είμαστε σταθερά απέναντι σ’ όποιον προσπαθήσει να βάλει εμπόδια”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις