Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τσιτσιπάς – Σάκκαρη: Νο6 ο Στέφανος, Νο30 η Μαρία
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσιτσιπάς – Σάκκαρη: Νο6 ο Στέφανος, Νο30 η Μαρία

Τσιτσιπάς - Σάκκαρη: Για ακόμη μία εβδομάδα διατήρησαν τις θέσεις τους στην παγκόσμια κατάταξη ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη

Τσιτσιπάς – Σάκκαρη: Στο Γουίμπλεντον αποκλείστηκε νωρίς ο Στέφανος Τσιτσιπάς αλλά την 6η θέση στην παγκόσμια κατάταξη τη διατήρησε. Για ακόμη μία εβδομάδα θα είναι στους έξι κορυφαίους του κόσμου ο Έλληνας τενίστας με 4.045 βαθμούς. Αυτή είναι και η καλύτερη θέση που είχε μέχρι τώρα στην ATP, ωστόσο πρέπει να παρουσιάσει διάρκεια στην απόδοσή του για να την κρατήσει ή να αναρριχηθεί ακόμη ψηλότερα. Άλλωστε αυτό που τον προβληματίζει έντονα είναι τα σκαμπανεβάσματα από το ένα τουρνουά στο άλλο. Το είπε και στις δηλώσεις του μετά την αποχώρηση από το Grand Slam του Λονδίνου.

Στις γυναίκες η Μαρία Σάκκαρη διατήρησε επίσης την 30η θέση στην παγκόσμια κατάταξη με 1790 πόντους. Η δική της παρουσία στο Γουίμπλεντον ήταν αρκετά καλή φτάνοντας μέχρι τον τρίτο γύρο. Είναι φανερό ότι και σε εκείνη λείπει η σταθερότητα, όμως μπορεί να φτάσει πολύ ψηλότερα με τα προσόντα που έχει. Θα φανεί στα επόμενα τουρνουά αν είναι εφικτό να γίνει πιο ανταγωνιστική απέναντι στα μεγαλύτερα ονόματα του τένις.

 

Τζόκοβιτς και Μπάρτι στην κορυφή

Στο ATP ranking ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι πρώτος με 12.415 βαθμούς και ακολουθεί ο Ράφα Ναδάλ με 7.945. Τρίτος είναι ο Ρότζερ Φέντερερ με 7.460, τέταρτος ο Ντομινίκ Τιμ (4.595) και πέμπτος ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ (4.415). Στους πρώτους 21 της παγκόσμιας κατάταξης ο 20χρονος Τσιτσιπάς είναι ο νεαρότερος σε ηλικία. Στο Νο22 βρίσκεται ο 18χρονος Καναδός Φέλιξ Ογέρ Αλιασίμ, τον οποίο ο Τσιτσιπάς μάλιστα δεν έχει καταφέρει να νικήσει ποτέ στους πέντε αγώνες που έχουν αναμετρηθεί.

Το νούμερο 1 στις γυναίκες είναι η Αυστραλή Άσλεϊ Μπάρτι με 6.605 πόντους, δεύτερη η Ναόμι Οσάκα με 6.257 και τρίτη η Καρολίνα Πλίσκοβα με 6.055. Τέταρτη ακολουθεί η Σιμόνα Χάλεπ (5.933) και την πεντάδα συμπληρώνει η Κίκι Μπέρτενς (5.130). Όσο για τη Σερένα Γουίλιαμς που είναι η κορυφαία τενίστρια στη σύγχρονη εποχή, έχει πέσει πλέον στο νούμερο 9 με 3.411 βαθμούς. Η 37χρονη Αμερικανίδα πάντως έχει βάλει στόχο να βρίσκεται σύντομα ξανά στην κορυφή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις