Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τεχνικοί ΔΕΗ – “μαϊμού”: Απατεώνας άρπαξε 110.000 ευρώ από ηλικιωμένη
ΕΛΛΑΔΑ

Τεχνικοί ΔΕΗ – “μαϊμού”: Απατεώνας άρπαξε 110.000 ευρώ από ηλικιωμένη

Τεχνικοί ΔΕΗ - "μαϊμού": Ο απατεώνας ήταν καλοντυμένος, είπε το θύμα στους αστυνομικούς, φορούσε καπελάκι και πλησίασε τη γυναίκα την οποία βρήκε να περπατά στο δρόμο.

Τεχνικοί ΔΕΗ – “μαϊμού”: Πρόκειται για ένα κόλπο παλιό όσο και η ουσία της απάτης σε βάρος ανύποπτων ηλικιωμένων, όπου οι επιτήδειοι, ανά την Ελλάδα, εμφανίζονται στα σπίτια τους δήθεν σαν τεχνικοί της ΔΕΗ. Αφού κάνουν την πρώτη… αυτοψία στους ηλεκτρικούς πίνακες, στους μετρητές των κιλοβατώρων και στις συνδέσεις, αποφαίνονται με ύφος… καρδιναλίων.

Του Πέτρου Καρσιώτη

“Κίνδυνος πυρκαγιάς! Υπάρχει ενδεχόμενο να καούν τα πάντα. Πάρτε τα μετρητά και τα κοσμήματα που είναι… καλοί αγωγοί του ρεύματος και βγάλτε τα έξω”.  Οι ανύποπτοι, μπροστά στον κίνδυνο να δουν την περιουσία τους και τις οικονομίες τους παρανάλωμα του πυρός, σπεύδουν να εκτελέσουν αυθωρεί την οδηγία-εντολή των τεχνικών της… ΔΕΗ. Εκείνοι, στην πρώτη ευκαιρία, ενώ κάποιος συνεργός τους απασχολεί τους ιδιοκτήτες, αρπάζουν τα υπάρχοντα και εξαφανίζονται όλοι μαζί, ανάβοντας άλλες…. φωτιές στους εμβρόντητους και απελπισμένους ηλικιωμένους.

Όλο αυτό το… σενάριο, υλοποίησε αυτή φορά ένας μόνο απατεώνας, ο οποίος εμφανίστηκε σε ηλικιωμένη, σε ένα χωριό έξω από τη Λαμία, το γνωστό Κωσταλέξι. Ήταν καλοντυμένος, είπε το θύμα στους αστυνομικούς, φορούσε καπελάκι που έκρυβε σχεδόν τα χαρακτηριστικά του και πλησίασε τη γυναίκα την οποία βρήκε να περπατά στο δρόμο. Με το λέγε-λέγε, την έπεισε πως έπρεπε “να κάνει εργασίες” στο σπίτι της, καθώς υπήρχε κίνδυνος πυρκαγιάς “όπως του είπαν από την υπηρεσία” και έπρεπε να βγάλει μετρητά και χρυσαφικά στην αυλή.

Σε σεντόνι οι κόποι μιας ζωής

Της είπε να βάλει όλα τα χρήματά της σε ένα σεντόνι “για να μη τα χάσει” από την… πυρκαγιά. Η ηλικιωμένη γυναίκα, πανικοβλημένη, υπάκουσε και βγήκε με το… χρυσό σεντόνι στην αυλή. Περιείχε, όπως κατέθεσε η ίδια, 110.000 ευρώ (!). Όταν συνειδητοποίησε ότι ο “τεχνικός” έτρεχε να εξαφανιστεί με το σεντόνι υπό μάλης, ένοιωσε να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της.

Αργότερα έκανε την καταγγελία στην Αστυνομία που ψάχνει παντού να εντοπίσει τον δράστη της απάτης, πριν εξαφανίσει τις 110.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις