Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δόμνα Μιχαηλίδου – χούντα: Οι “ψυχικά νοσούντες”, αφορμή να επιτεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δόμνα Μιχαηλίδου – χούντα: Οι “ψυχικά νοσούντες”, αφορμή να επιτεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ

Δόμνα Μιχαηλίδου - χούντα: Στα social media κυκλοφόρησε βίντεο που έφερε την Δόμνα Μιχαηλίδου να αποκαλεί «ψυχικά νοσούντες» τους αντιστασιακούς της δικτατορίας.

Δόμνα Μιχαηλίδου – χούντα: Επιμένουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά τους να χαλάσουν την εικόνα της νέας υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου, με έναν ισχυρισμό εναντίον της, ο οποίος έχει αποδειχθεί αναληθής. Σύμφωνα με πολλούς από την αξιωματική αντιπολίτευση, η Δόμνα Μιχαηλίδου έχει επιδοθεί σε παραλήρημα κατά των αγωνιστών του αντιδιδακτορικού αγώνα. Στηρίζονται για τον ισχυρισμό τους αυτό στην συμμετοχή της κυρίας Μιχαηλίδου, το 2018, πριν γίνει υφυπουργός Εργασίας, στην παρουσίαση του βιβλίου «Από που ως που όλοι οι αγώνες είναι δίκαιοι», που συνέγραψαν ο αείμνηστος συνταγματολόγος και αντιστασιακός Σταύρος Τσακυράκης και ο γνωστός συγγραφέας και διανοούμενος Απόστολος Δοξιάδης. Στα social media κυκλοφόρησε μάλιστα και βίντεο που έφερε την Δόμνα Μιχαηλίδου να αποκαλεί «ψυχικά νοσούντες» τους αντιστασιακούς της δικτατορίας, στη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου.

Προ εβδομάδας, ο Απόστολος Δοξιάδης με μια εκτενή ανάρτηση στο facebook εξήγησε ότι αυτά που είπε η κυρία Μιχαηλίδου αποτελούν ουσιαστικά δικά του λόγια από το βιβλίο, μίλησε για κακόβουλη αναπαραγωγή και για μονταρισμένο βίντεο που αναρτήθηκε για να της γίνει σφοδρή επίθεση. «Η αναφορά στην ψυχική νόσο είναι δική μου» αποσαφηνίζει και υπογραμμίζει «Εμένα σχολίαζε μιλώντας. Mea verba. Δικά μου λόγια είπε, και βρήκε τον μπελά της».

Δόμνα Μιχαηλίδου – χούντα: Το επίμαχο βίντεο από την παρουσίαση

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ωστόσο, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματούν. Με αφορμή τα 45 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας θυμήθηκαν ότι τον Ιούλιο του 1974, πολιτικοί εξόριστοι, βασανισμένοι και εκτοπισμένοι στα ξερονήσια από το καθεστώς της χούντας, επέστρεψαν στο λιμάνι του Πειραιά πνιγμένοι στις αγκαλιές των μανάδων και των συγγενών τους. Στις 25 Ιουλίου 1974, για παράδειγμα, το φέρι μποτ Σκίρων έδενε στην αποβάθρα του Πόρτο Ράφτη και σαράντα τέσσερις πολιτικοί κρατούμενοι, εξόριστοι στη Γυάρο, αποβιβάστηκαν.

Με αφορμή αυτή την επέτειο, ο Κώστας Ζαχαριάδης βρήκε αφορμή να επιτεθεί ξανά στην Δόμνα Μιχαηλίδου.

Δόμνα Μιχαηλίδου – χούντα: Επιστολή Πεντάρη στον ΠτΔ

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μην παρευρεθεί στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 45η Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας εξήγησε με επιστολή προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο κρητικός αγωνιστής κατά της Χούντας Βασίλης Πεντάρης, βάζοντας στο «κάδρο» τους Μάκη Βορίδη, Άδωνη Γεωργιάδη καιΔόμνα Μιχαηλίδου.

Στη μακροσκελή του επιστολή που αναρτήθηκε στο haniotika-nea.gr, ο Βασίλης Πεντάρης αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Κύριε πρόεδρε, σ’ αυτή την εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο δεν θα παραστώ, γιατί δεν μπορώ να συνεορτάζω αυτή την ιστορική μέρα με τους υμνητές της Χούντας, με τους υβριστές των νεκρών του Πολυτεχνείου, μ’ αυτούς που διακηρύσσουν ότι όσοι έκαναν αντίσταση ήσαν ‘ψυχικά άρρωστοι’».

Στη συνέχεια της επιστολής ο κρητικός αγωνιστής εξηγεί: «Συγκεκριμένα δεν μπορώ να εορτάσω για τη Δημοκρατία, μαζί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μαυρουδή Βορίδη που διακήρυσσε “Μόνο ο Γεώργιος Παπαδόπουλος μπορεί να δώσει λύση”. Αυτός που κατέλυσε τις δημοκρατικές ελευθερίες, που αιματοκύλησε την εξέγερση στο Πολυτεχνείο, που απέσυρε τη Μεραρχία της Κύπρου ανοίγοντας τον δρόμο για την Κυπριακή Εθνική συμφορά!

Δεν μπορώ να εορτάσω μαζί με τον υπουργό Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη που διακήρυσσε “Δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο”. Ήταν στα χέρια μου ξεψύχησε ένας φοιτητής στο κτήριο Γκίνη του Πολυτεχνείου.

Δεν μπορώ να εορτάσω αυτή την ιστορική μέρα, που τιμά τους αγωνιστές της Δημοκρατίας, με την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, που μόλις προχθές έλεγε “έχουμε μια αγιοποίηση του αντιδικτατορικού αγώνα. Έχουμε μια σχέση με μετατροπή, σε βαθιά ψυχική νόσο, η οποία είναι μια μετατροπή σε μια συλλογική ψυχική νόσο”. Δηλαδή ψυχασθενείς όσοι αντιστάθηκαν για να αποκατασταθεί η “Δημοκρατία”;».

Δόμνα Μιχαηλίδου – χούντα: Δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει και η Ακρίτα

Με μια «καυστική» ανάρτησή της στα social media, ανασύροντας μάλιστα φωτογραφία με όσους βασανίστηκαν ή δολοφονήθηκαν από την χούντα των συνταγματαρχών η Έλενα Ακρίτα καταφέρεται κατά της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου, με αφορμή παλιότερες δηλώσεις της περί «ψυχικής νόσου» όσων «αγιοποιούν τον αντιδικτατορικό αγώνα».

Συγκεκριμένα η Έλενα Ακρίτα αναφέρει μέσω δημοσίευσής της στο facebook: «Παρτε θέση, κύριε Πρωθυπουργέ. «Ποιοι; Αυτοί που είναι ψυχικά νοσούντες; Η έκβαση αυτή της συλλογικής μνήμης φοβάμαι ότι φανερώνει μία συλλογική ψυχική νόσο, παρά μία μεμονωμένη» ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, υφυπουργός Εργασίας για τους αγωνιστές της δικτατορίας. Στις φωτογραφίες μερικοί από τους ‘ψυχικά νοσούντες’ που βασανίστηκαν ή δολοφονήθηκαν από την χούντα. Αλέκος Παναγούλης. Νικηφόρος Μανδηλαράς. Ανδρέας – χτυπούν το βράδυ στην ταράτσα τον Αντρέα -Λεντάκης. Γιώργης Τσαρουχάς. Σάκης Καράγιωργας. Σπύρος Μουστακλής. Περικλής Κοροβέσης. Κίττυ Αρσένη».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις