Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Εφορία: Τι αλλάζει από Δευτέρα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εφορία: Τι αλλάζει από Δευτέρα

Εφορία: Νέα διαδικασία κατά την προσέλευση των φορολογουμένων στις εφορίες.

Εφορία: Όσοι θέλουν να επισκεφτούν την εφορία από Δευτέρα 29 Ιουλίου θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού. Αυτό σύμφωνα με ανακοίνωση από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Οι φορολογούμενοι, λοιπόν, θα πρέπει να έχουν κλείσει ραντεβού όταν θέλουν να τακτοποιήσουν εκκρεμείς υποθέσεις στις εφορίες. Το ίδιο ισχύει και για τα Ελεγκτικά Κέντρα, τη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών και τις Υπηρεσίες Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων!

Για να κλείσει το ραντεβού με τον εφοριακό, ο φορολογούμενος θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσει με τη γραμματεία της κάθε υπηρεσίας. Αυτό θα μπορεί να γίνει αυτοπροσώπως, εάν ο ίδιος ή ο εκπρόσωπός του πάει εκεί. Ειδάλλως με με αίτημα που θα στέλνει με ταχυδρομείο, email ή φαξ. Στη συνέχεια, θα παίρνει ένα καρτελάκι, που γράφει «Επισκέπτης», το οποίο θα πρέπει να φορά καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην εφορία.

Εφορία: Πλατφόρμα παρακολούθησης επισκέψεων

Σημειώνεται ότι η ΑΑΔΕ επεξεργάζεται μια σύγχρονη ηλεκτρονική υπηρεσία. Αυτή θα αφορά στον προγραμματισμό και την παρακολούθηση των επισκέψεων των φορολογουμένων στις κατά αρμοδιότητα Ελεγκτικές Φορολογικές Υπηρεσίες. Η παρακολούθηση θα γίνεται, μέσω της ανάπτυξης διαδικτυακής εφαρμογής (web based application). Αυτό στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης των διαδικασιών και της αναβάθμισης των υποδομών και του εξοπλισμού της. Διευκρινίζεται ότι, ως προς τις Δ.Ο.Υ., η νέα αυτή διαδικασία επισκέψεων θα αφορά μόνο τα Τμήματα Ελέγχου. Όχι τα υπόλοιπα τμήματα υποδοχής κοινού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις