Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κιμ Γιονγκ Ουν – αυτοκίνητα: Λύθηκε το μυστήριο
ΚΟΣΜΟΣ

Κιμ Γιονγκ Ουν – αυτοκίνητα: Λύθηκε το μυστήριο

Κιμ Γιονγκ Ουν – αυτοκίνητα: Πώς φτάνουν στα χέρια του ηγέτη της Βόρειας Κορέας οι πολυτελείς λιμουζίνες παρά τις απαγορεύσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Κιμ Γιονγκ Ουν – αυτοκίνητα: Εντάξει, είναι γνωστό πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν είναι… μερακλής. Ανάμεσα στις άλλες αγάπες του είναι και τα πολυτελή αυτοκίνητα. Για μεγάλο διάστημα, ωστόσο, παρέμενε μυστήριο πώς τα προμηθευόταν. Αυτό γιατί τα Ηνωμένα Έθνη έχουν επιβάλει στη χώρα του απαγορεύσεις και κυρώσεις. Συγκεκριμένα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έχει στην κατοχή του 800 αυτοκίνητα, τα οποία δεν διστάζει να επιδεικνύει. Η εταιρεία Daimler, όταν ερωτήθηκε σχετικά με το γεγονός, με επίσημη ανακοίνωσή της είχε δηλώσει πλήρη άγνοια

Φέτος μόνο ο κομμουνιστής ηγέτης στις συναντήσεις του με Αμερικανούς αξιωματούχους έκανε φουλ επίδειξη. Στη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo χρησιμοποίησε για τις μετακινήσεις του μια Rolls Royce Phantom. Για την συνάντησή του δε με τον με τον πρόεδρο Donald Trump χρησιμοποίησε ένα θωρακισμένο Mercedes-Maybach S600.

Κιμ Γιονγκ Ουν – αυτοκίνητα: Η έρευνα των New York Times

Μια έρευνα των New York Times και του Κέντρου Προηγμένων Μελετών Άμυνας περιγράφει λεπτομερώς πως προμηθεύεται τα αυτοκίνητα. Αυτά ταξιδεύουν τέσσερις μήνες με στάσεις σε τουλάχιστον πέντε χώρες. Αυτό έγινε για την περίπτωση των δύο θωρακισμένων Maybach S600 sedans αξίας $500.000 για να φτάσουν στη Βόρεια Κορέα. Το… οδοιπορικό περιελάμβανε οδικές μετακινήσεις, αλλά και μεταφορά μέσω θαλάσσης και αέρος. Το ταξίδι ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2018 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές ποιος είναι αυτός που αρχικά εμφανίστηκε να αγοράζει τα αυτοκίνητα. Το βέβαιο είναι ότι αυτά έφτασαν στο Ρότερνταμ με νταλίκα μέσα σε σφραγισμένα κοντέινερ.  Στη συνέχεια ταξίδεψαν με τέσσερα διαφορετικά πλοία, σταματώντας σε λιμάνια της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας. Τελικά μεταφέρθηκαν αεροπορικώς από το Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας στη Βόρεια Κορέα τον Οκτώβριο του 2018. Πολύ αργότερα από την αποκάλυψη της δαιδαλώδους διαδρομής, οι αρχές της Νότιας Κορέας κατέλαβαν το πλοίο που τα μετέφερε από το λιμάνι της στη Ρωσία, με την κατηγορία ότι παραβίασε διεθνείς κυρώσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις