Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

07

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αιγύπτια υπουργός: “Οι αντιφρονούντες θα αποκεφαλίζονται” – Σάλος με τη δήλωση της Μακράμ
ΚΟΣΜΟΣ

Αιγύπτια υπουργός: “Οι αντιφρονούντες θα αποκεφαλίζονται” – Σάλος με τη δήλωση της Μακράμ

Αιγύπτια υπουργός: Η Ναμπίλα Μακράμ, μέσω του λογαριασμού του υπουργείου της στο Twitter, δήλωσε κατάπληκτη για την «παρερμηνεία» των δηλώσεών της.

Αιγύπτια υπουργός: Η υπουργός Μετανάστευσης της Αιγύπτου, η Ναμπίλα Μακράμ, προκάλεσε “θύελλα” όταν προειδοποίησε στο Τορόντο ότι οι Αιγύπτιοι αντιφρονούντες που «κακολογούν» τη χώρα θα αποκεφαλίζονται. «Αν οποιοσδήποτε κακολογεί τη χώρα μας στο εξωτερικό, τι παθαίνει; Κομματιάζεται», είπε και έκανε την κίνηση του αποκεφαλισμού, περνώντας το χέρι μπροστά από τον λαιμό της. Το κοινό γελούσε και τη χειροκρότησε κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε εκδήλωση στην οποία είχαν προσκληθεί μέλη της αιγυπτιακής διασποράς στην καναδική οικονομική πρωτεύουσα.

Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο αναρτήθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter και είχε πάνω από 144.000 θεάσεις. Η Μακράμ εξαίρει τη φιλοπατρία, πριν αναφερθεί στον αποκεφαλισμό. Η Αίγυπτος «είναι πάντα στην καρδιά μας», τονίζει στα αραβικά, «αυτό που ενώνει τους μετανάστες είναι η αγάπη για τη χώρα τους και δεν το ανέχονται όταν κάποιος της ασκεί κριτική ή την κακολογεί». Για τον Μοχάμεντ Καμέλ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Αιγυπτιακού Καναδικού Συνασπισμού για τη Δημοκρατία, ο οποίος ερωτήθηκε σχετικά από το Radio Canada, η τοποθέτηση της υπουργού ήταν «εξαιρετικά επικίνδυνη και απαράδεκτη».

https://twitter.com/labbanf/status/1153874026789507072?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1153874026789507072&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fworld%2Farticle%2F911362%2Faiguptia-upourgos-oi-adifronoudes-tha-apokefalizodai%2F

Αιγύπτια υπουργός: Επανήλθε, δηλώνοντας κατάπληκτη

«Μας θύμισε την υπόθεση του Τζαμάλ Κασόγκι», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον Σαουδάραβα δημοσιογράφο ο οποίος δολοφονήθηκε και διαμελίστηκε την περασμένη χρονιά μέσα στο προξενείο του σουνιτικού βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη. Η Ναμπίλα Μακράμ, μέσω του λογαριασμού του υπουργείου της στο Twitter, δήλωσε κατάπληκτη προχθές Τρίτη για την «παρερμηνεία» των δηλώσεών της: διαβεβαίωσε ότι δεν είχε καμιά βίαιη πρόθεση και απλώς επανέλαβε κάτι που είπε κάποιος στο ακροατήριο.

Η φράση ειπώθηκε όταν «η υπουργός ρώτησε ‘Αν οποιοσδήποτε κακολογεί τη χώρα μας, τι παθαίνει;’ και κάποιος στο ακροατήριο αποκρίθηκε ‘του κόβουμε τον λαιμό’, μια πολύ κοινή έκφραση στην αιγυπτιακή διάλεκτο με την οποία εκδηλώνεται μεγάλη οργή», υποστήριξε το υπουργείο μέσω Twitter.

«Η Αίγυπτος προστατεύει τα παιδιά της και δεν τα απειλεί», πρόσθεσε η υπουργός, σύμφωνα πάντα με τις υπηρεσίες της, προσθέτοντας πως το Κάιρο βρίσκεται αντιμέτωπο με «άγριο πόλεμο» από οργανώσεις που επιδιώκουν να «διχάσουν» τη χώρα, να «υποβαθμίσουν» τις «επιτυχίες της».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις