Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός: Του πάνε τα προκριματικά στο Τσάμπιονς Λιγκ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός: Του πάνε τα προκριματικά στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ολυμπιακός: Έξι προκρίσεις μετράει ο Ολυμπιακός σε οκτώ (διπλές) αναμετρήσεις στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία 20 χρόνια - Μόνο η Ανόρθωση (2008) και η Χάποελ Μπερ Σεβά (2016) τον έχουν αποκλείσει

Ολυμπιακός: Λίγες μέρες απομένουν πριν από τη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Βικτόρια Πλζεν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μετά το 0-0 στη Σλοβακία. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αναζητήσουν τη νίκη που θα τους δώσει την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν τυχόν τα καταφέρουν, θα είναι η έβδομη επιτυχημένη προσπάθεια σε εννέα συνολικά τα τελευταία 20 χρόνια. Ποσοστό επιτυχίας δηλαδή λίγο κάτω από το 80%. Είναι φανερό κατά συνέπεια ότι τα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αν μη τι άλλο, τού ταιριάζουν.

Η πρώτη φορά ήταν το 1997 επί Ντούσαν Μπάγεβιτς, με τον Σωκράτη Κόκκαλη στη διοίκηση. Αντίπαλος ήταν η Σλάβια Μοζίρ (vid). Εύκολη νίκη με 5-0 στο ΟΑΚΑ και μετά 2-2 στη Λευκορωσία. Ήταν η πρόκριση που έδωσε τη δυνατότητα στην πειραϊκή ομάδα να παίξει για πρώτη φορά σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ. Έκτοτε έγινε μόνιμη σχεδόν η παρουσία της, καθώς κατακτούσε το ένα πρωτάθλημα μετά το άλλο. Γενικότερα είχε μια αξιοπρεπέστατη παρουσία.

Η Ανόρθωση και η Χάποελ Μπερ Σεβά

Ακολούθησαν άλλοι επτά αντίπαλοι σε προκριματικά για τον Ολυμπιακό. Η Ανόρθωση δύο φορές (1998, 2008), η Σλόβαν Μπρατισλάβας και η Σερίφ Τιρασπόλ (αμφότερες το 2009), η Χάποελ Μπερ Σεβά (2016), η Παρτιζάν Βελιγραδίου και η Ριέκα (και οι δύο το 2017). Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα μόνο δύο φορές. Την πρώτη κόντρα στην Ανόρθωση το 2008, στην πρώτη θητεία του Ερνέστο Βαλβέρδε και τη δεύτερη απέναντι στη Χάποελ Μπερ Σεβά το 2016.

Απέναντι στην Ανόρθωση ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με το βαρύ 3-0 στην Κύπρο και νίκησε 1-0 (με σκόρερ τον Μπελούτσι) στη ρεβάνς. Ο αποκλεισμός είχε δημιουργήσει σοβαρές αναταράξεις στην ομάδα, με τον Σωκράτη Κόκκαλη να αμφισβητεί έντονα μετά από κάποιο διάστημα τις ικανότητες και τα προσόντα του Βαλβέρδε, σημερινού προπονητή της Μπαρτσελόνα. Με την Μπερ Σεβά ο αποκλεισμός ήταν το 2016. Το πρώτο ματς έμεινε στο 0-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και στο δεύτερο στην έδρα τους οι Ισραηλινοί επικράτησαν 1-0.

Και σε εκείνη την περίπτωση ο προπονητής ήταν Ισπανός (Βίκτορ) και χρεώθηκε εξ ολοκλήρου τη μη συμμετοχή στους ομίλους. Απέναντι στην Πλζεν ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει το… 7/9 όχι για να φτάσει πάση θυσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά τουλάχιστον για να διεκδικήσει στη χειρότερη περίπτωση τη συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις