Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σούζαν Ίτον – αστυνομικός: Η ανάρτηση τις μέρες των ερευνών, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων
ΕΛΛΑΔΑ

Σούζαν Ίτον – αστυνομικός: Η ανάρτηση τις μέρες των ερευνών, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων

Σούζαν Ίτον - αστυνομικός: Η οικογένεια της άτυχης βιολόγου δωρίζει τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από έρανο, ο οποίος είχε γίνει πριν ακόμα εντοπιστεί η σορός της.

Σούζαν Ίτον – αστυνομικός: Σάλο έχει προκαλέσει η ανάρτηση ενός αστυνομικού, ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες που έγιναν στην Κρήτη για τον εντοπισμό της Αμερικανίδας βιολόγου, Σούσαν Ίτον. Μετά από την εξαφάνιση της 60χρονης, που τελικά βρέθηκε νεκρή σε μία σπηλιά στην περιοχή του Μάλεμε στα Χανιά, είχε στηθεί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό της. Τη στιγμή, λοιπόν, που οι έρευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη, ένας από τους αστυνομικούς έγραψε στο Facebook: «Δυνατή search team…Πού θα πάει μωρή, θα σε βρούμε». Όταν εντοπίστηκε το πτώμα της Αμερικανίδας βιολόγου, η ανάρτηση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και πολλά αρνητικά σχόλια, σύμφωνα με το zarpanews.gr.

Μετά από τη “θύελλα” που ακολούθησε, ο αστυνομικός με μία νέα ανάρτηση στο λογαριασμό του, απολογείται για την προηγούμενη δημοσίευσή του, κάνοντας λόγο για ορθογραφικό λάθος. Σε αυτήν έγραψε: «Λόγω ορθογραφικού και μόνο λάθους η ανάρτηση μου σχετικά με τις έρευνες για την Αμερικάνα βιολόγο παρεξηγήθηκε, (Ήθελα να γράψω θα σε βρούμε μωρέ). Θέλω να διαβεβαιώσω ότι δεν είχα καμία πρόθεση ούτε να προσβάλω, ούτε να θίξω και να προσβάλω την άτυχη γυναίκα και την οικογένειά της… Ζητώ και πάλι συγγνώμη. Όποιοι με ξέρουν γνωρίζουν το ήθος και τον χαρακτήρα μου».

Σούζαν Ίτον: Δωρίζουν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από έρανο σε εθελοντικές οργανώσεις

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από έρανο, ο οποίος είχε γίνει πριν ακόμα εντοπιστεί η σορός της άτυχης Αμερικανίδας βιολόγου που δολοφονήθηκε άγρια στην Κρήτη, αναμένεται να μοιραστούν σε εθελοντικές οργανώσεις που βοήθησαν στις έρευνες, σύμφωνα με επιθυμία της οικογένειας, όπως μεταδίδει το Cretapost.gr.

Κάποια από αυτά αναμένεται να δοθούν για την επιστροφή της Suzanne Eaton στην Γερμανία και η οικογένεια ζητά από τους δωρητές την έγκριση τους. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν ξεπερνούν τις 36 χιλιάδες ευρώ.

Συγκεκριμένα η οικογένεια σε μήνυμα της αναφέρει:

«Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε και πάλι για τις γενναιόδωρες συνεισφορές σας στο ταμείο που ορίστηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας μας για τη Σουζάν. Σας ευχαριστούμε, επίσης, για την υπομονή σας τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Θα θέλαμε τώρα να σας ενημερώσουμε για το πώς σχεδιάζουμε να δοθούν τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν στον έρανο που είχε πραγματοποιηθεί για την αναζήτηση της.

Τα έσοδα θα πάνε κυρίως σε εθελοντικές οργανώσεις που ενεπλάκησαν στις έρευνες. Σχεδιάζουμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε μερικά από αυτά για την επιστροφή της Σουζάν στη Γερμανία και για το μνημόσυνο. Αν δεν αισθάνεστε ότι το τελευταίο είναι μια κατάλληλη χρήση της δωρεάς σας, παρακαλώ ενημερώστε μας σε ένα άμεσο μήνυμα.

Για άλλη μια φορά, σας ευχαριστώ που βοηθήσατε,θα είμαστε πάντα ευγνώμονες.

– Η οικογένεια της Σουζάν»

Βίντεο: Εμείς βρήκαμε τη Suzanne Eaton! Δεν πιστεύαμε ότι ήταν αυτή

Σούζαν Ίτον: Μια σπουδαία επιστήμονας

Η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή χωρίς να έχει προλάβει να αποχαιρετήσει κανέναν. Οι δικοί της άνθρωποι κάνουν λόγο για έναν υπέροχο άνθρωπο και μια σπουδαία επιστήμονα. Αυτό επιβεβαιώνει και η επαγγελματική πορεία της, αφού της είχε απονεμηθεί το βραβείο WICB Junior and Senior Awards το 2006, για τη συμμετοχή των γυναικών στην Κυτταρική Βιολογία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις