Αλβανοί δραπέτες: Σοβαρά ερωτηματικά για τις υπηρεσίες που είχαν αποφασίσει τη μεταγωγή των ισοβιτών

ΕΛΛΑΔΑ

Αλβανοί δραπέτες: Σοβαρά ερωτηματικά για τις υπηρεσίες που είχαν αποφασίσει τη μεταγωγή των ισοβιτών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Αλβανοί δραπέτες: Σύμφωνα με πληροφορίες που φέρνει στο φως η Alphafreepress, ο ένας από τους δύο φρουρούς της χασισοφυτείας, που είχαν τον βαρύ οπλισμό στις πλάτες τους και τις χειροβομβίδες στην… τσέπη, είχε βαρύ ποινικό παρελθόν.

24.07.2019 | 08:42

Αλβανοί δραπέτες: Έκθετες παραμένουν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που είχαν αποφασίσει τη μεταγωγή δύο Αλβανών ισοβιτών στις αγροτικές φυλακές της Κασσάνδρας κι εκείνοι βρέθηκαν με κάθε άνεση να φρουρούν με καλάσνικοφ στα χέρια φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης, σε δύσβατο, απροσπέλαστο σημείο, στο Τρίκορφο Φωκίδας!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με πληροφορίες που φέρνει στο φως η Alphafreepress, ο ένας από τους δύο φρουρούς της χασισοφυτείας, που είχαν τον βαρύ οπλισμό στις πλάτες τους και τις χειροβομβίδες στην… τσέπη, είχε βαρύ ποινικό παρελθόν. Ο ένας Αλβανός είχε καταδικαστεί σε ισόβια για ανθρωποκτονία, ο δεύτερος σε ισόβια επίσης για συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Και οι δύο είχαν καταδικαστεί επίσης και σε ποινές κάθειρξης αρκετών χρόνων για ληστείες και άλλα αδικήματα.

Όπως προκύπτει όμως από την εξιχνίαση και το ξερίζωμα των δενδρυλλίων από αστυνομικούς των υπηρεσιών της Φωκίδας, οι δύο βαρυποινίτες, είχαν αναχωρήσει από τις φυλακές και φρουρούσαν τη φυτεία! Οι υπηρεσίες της Δικαιοσύνης που καλούνται να φωτίζουν την υπόθεση πρέπει να απαντήσουν στο ερώτημα ποιο ήταν το σκεπτικό να μεταχθούν ισοβίτες σε αγροτικές φυλακές όπου ισχύει καθεστώς ημι – ελευθερίας, σε βάρος προφανώς άλλων κρατουμένων που θα άξιζαν μια βοήθεια από την Πολιτεία.

Πώς περιγράφει τις σκηνές η Αστυνομία

Αναφερόμενοι στην… εκπόρθηση της φυτείας, οι αξιωματικοί της Φωκίδας ανέφεραν ότι  οι αστυνομικοί, “κατορθώνοντας να προσεγγίσουν την φυτεία, η οποία εκτεινόταν σε ιδιαίτερα απροσπέλαστο σημείο, διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με εμφυτευμένα δενδρύλλια κάνναβης, ο οποίος εκτεινόταν σε τρία επίπεδα, ενώ εντός αυτού υπήρχαν και καταλύματα των καλλιεργητών. Εντοπίστηκαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 33 και 31 ετών-οι δραπέτες- οι οποίοι επιτηρούσαν το χώρο της φυτείας και έφεραν επάνω τους ιδιαίτερα βαρύ οπλισμό.

Τι είπε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ

Χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπος Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδος  Αστυνόμος Α Σταύρος Κουτουλογέννης, είπε: “Μετά από δυναμική επέμβαση, κατά την οποία οι δράστες προέβαλαν σθεναρή αντίσταση, οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν, χωρίς να τους αφήσουν περιθώριο χρήσης των όπλων τους.

Καλάσνικοφ, πιστόλια, χειροβομβίδες

Συγκεκριμένα από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν:

πολεμικό τυφέκιο, τύπου Kalashnikov, με 28 φυσίγγια στην γεμιστήρα του,

δύο πιστόλια, με 14 και 9 φυσίγγια στις γεμιστήρες τους, καθώς και

δύο χειροβομβίδες.

Τα δενδρύλλια ύψους 2,5 μέτρων

Από τη φυτεία εκριζώθηκαν συνολικά 837 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και 2,50 μέτρων, ενώ επίσης κατασχέθηκαν δύο σάκοι που περιείχαν 6 κιλά και 640 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, όπως επίσης κινητά τηλέφωνα, διάφορα τρόφιμα και αντικείμενα χρήσης και επιβίωσης των καλλιεργητών. Οι δύο συλληφθέντες ήταν δραπέτες φυλακών.

Δραπέτευσαν στις 16 Ιουλίου

Αναλυτικότερα είχαν δραπετεύσει την 16-07-2019, από το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας Χαλκιδικής”, κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Άλλη εντύπωση έχουν πολίτες και φυλακισμένοι

Οι πολίτες, αλλά και οι οικογένειες των φυλακισμένων, έχουν την εντύπωση ότι στις αγροτικές φυλακές οδηγούνται άτομα που ναι μεν παρανόμησαν, αλλά όχι με βαριά αδικήματα.

Άτομα, που θέλουν να επιστρέψουν στην κοινωνική ζωή με λίγη βοήθεια, εργαζόμενοι σ’ αυτές τις φυλακές.

Καταδικάζονται οι λιγότερο επιβαρυμένοι κρατούμενοι

Όμως, αν προτιμώνται, με βάση κριτήρια που δεν έχουν αποκαλυφθεί, πάνοπλοι κακοποιοί, που βαρύνονται με δολοφονίες και άλλα αδικήματα, σημαίνει ότι καταδικάζονται για δεύτερη φορά, οι λιγότερο επιβαρυμένοι φυλακισμένοι. Η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ας δει αυτό το ζήτημα γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που εκπλήσσεται το πανελλήνιο για το ποιοι τυγχάνουν αυτού του ευεργετήματος, σε βάρος άλλων κρατουμένων.

Exit mobile version