Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Λαμία – ΑΕΚ 0-1: Και με τα δεύτερα τα καταφέρνει (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λαμία – ΑΕΚ 0-1: Και με τα δεύτερα τα καταφέρνει (vid)

Λαμία - ΑΕΚ 0-1: Με γκολ του Αλμπάνη και κορυφαίο τον Ζεράλντες η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τη Λαμία εκτός έδρας σε ακόμη ένα ματς προετοιμασίας

Λαμία – ΑΕΚ 0-1: Λίγο πριν μπει στην τελική ευθεία για τις πρώτες ευρωπαϊκές υποχρεώσεις η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τη Λαμία εκτός έδρας. Το σκορ μπορεί να μην έχει ιδιαίτερη σημασία για τους προπονητές τούτη την εποχή. Έχει όμως η εικόνα που παρουσιάζουν οι ομάδες. Η ΑΕΚ λοιπόν έπαιξε σχεδόν με τα δεύτερα αλλά ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του Μιγκέλ Καρντόσο. Ο προπονητής της «Ενωσης» δείχνει να είναι αρκετά ευχαριστημένος από τη βελτίωση που παρουσιάζουν οι παίκτες του από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Χρήστος Αλμπάνης στο 33′. Προήλθε από συνεργασία με τους Ζεράλντες, Χουλτ και ασίστ του τελευταίου. Γενικότερα η ΑΕΚ έβγαλε πράγματα που αναζητά ο Καρντόσο από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Με καλές συνεργασίες και «χτίσιμο» των επιθέσεων από την άμυνα. Υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης, αλλά και πλήρους ενσωμάτωσης των καινούριων παικτών. Ο χρόνος δουλεύει προς όφελος του Πορτογάλου τεχνικού.

Κορυφαίος ο Ζεράλντες

Ο καλύτερος παίκτης του αγώνα ήταν με διαφορά ο Ζεράλντες. Κάλυψε πολλά χιλιόμετρα και βοήθησε τόσο δημιουργικά όσο και ανασταλτικά. Με την εικόνα που παρουσίασε, έδειξε ότι θα είναι από τους βασικούς συντελεστές στην πορεία της ΑΕΚ τη νέα περίοδο. Αρκετά καλός ήταν και ο Αλμπάνης που έχασε το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας. Όσο για τον Βέρντε, που έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο, έδειξε εξ αρχής την ποιότητα που διαθέτει. Ο Ιταλός εξτρέμ χρειάζεται χρόνο προσαρμογής ώστε να αφοσιωθεί στο πλάνο του προπονητή. Είναι βέβαιο ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι από εκείνους που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην «Ένωση».

Το επόμενο φιλικό που θα αποτελέσει και πρόβα τζενεράλε για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ η ΑΕΚ θα το δώσει στο ΟΑΚΑ στις 31 Ιουλίου με αντίπαλο την τουρκική Μπασακσεχίρ, ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, εφόσον αποκλείσει πρώτα τη Βικτόρια Πλζεν.

ΛΑΜΙΑ: Κάτσικας (46′ Βελλίδης), Σάλιακας (74′ Ασίγκμπα), Βάντερσον, Βύντρα (74′ Κωστίκα), Πλιάτσικας (62′ Μπουλούλης), Μπεχαράνο (74′ Ράμος), Δημούτσος (62′ Σκόνδρας), Καραμάνος, Τουράμ (66′ Τσούκαλος), Τόμας Καμπασόλ (79′ Ανάκογλου), Ρόμανιτς.

ΑΕΚ: Τσιντώτας (46′ Αθανασιάδης), Παουλίνιο (74′ Σταμούλης), Σβάρνας (91′ Αρβανίτης), Λόπες, Χουλτ (81′ Καραβίδας), Σιμόες (88′ Τσέλιος), Σιμάο (74′ Σαμπανάτζοβιτς), Βέρντε (46′ Ντέλετιτς), Ζεράλντες (89′ Χριστόπουλος), Αλμπάνης (46′ Μπότος), Κλωναρίδης (59′ Σαρδέλης).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις