Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τσιγαρίλα – κόλπα: Απαλλαγείτε γρήγορα
Τσιγαρίλα – κόλπα: Με αυτά τα κόλπα θα διώξετε τη μυρωδιά

Τσιγαρίλα – κόλπα: Απαλλαγείτε γρήγορα

Τσιγαρίλα – κόλπα: Όλοι θέλουμε το σπίτι μας να μυρίζει όμορφα. Ακόμη και όσοι είμαστε καπνιστές. Τί κάνουμε όμως, αν η τσιγαρίλα έχει «ποτίσει» τα πάντα. Τότε πρέπει να πάρουμε άμεσα τα μέτρα μας. Το πρώτο και βασικότερο μέλημά μας θα πρέπει να είναι ο σωστός αερισμός του σπιτιού. Όταν κάποιος καπνίζει, θα πρέπει να […]

Τσιγαρίλα – κόλπα: Όλοι θέλουμε το σπίτι μας να μυρίζει όμορφα. Ακόμη και όσοι είμαστε καπνιστές. Τί κάνουμε όμως, αν η τσιγαρίλα έχει «ποτίσει» τα πάντα. Τότε πρέπει να πάρουμε άμεσα τα μέτρα μας. Το πρώτο και βασικότερο μέλημά μας θα πρέπει να είναι ο σωστός αερισμός του σπιτιού. Όταν κάποιος καπνίζει, θα πρέπει να έχουμε πάντοτε ανοιχτό ένα παράθυρο για να ανανεώνεται ο αέρας. Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε να αερίζουμε μία με δύο φορές την εβδομάδα να αερίζουμε καλά όλα τα δωμάτια. Ακόμα είναι σκόπιμο όταν καπνίζουν πολλοί στον χώρο, να έχουμε τουλάχιστον κλειστές τις πόρτες των υπνοδωματίων. Τα αναμμένα κεριά, επίσης, βοηθούν με τη φλόγα τους στην εξουδετέρωση του καπνού.

Οι γόπες των τσιγάρων μυρίζουν πολύ άσχημα. Γι’ αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε να αλλάζουμε τακτικά τα τασάκια. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αφήνουμε γεμάτο το τασάκι κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αν θέλετε να εξουδετερώσετε την τσιγαρίλα, λίγη βανίλια σε σκόνη θα βοηθήσει. Απλώς βάλτε την μέσα στα τασάκια.

Τσιγαρίλα – κόλπα: Φυτά και νερά

Τοποθετείστε ένα φυτό της αρεσκείας σας στο καθιστικό και άφησέ το να κάνει δουλειά μόνο του. Θα φιλτράρει τον αέρα και θα καθαρίσει την ατμόσφαιρα με τον πλέον φυσικό τρόπο. Γεμίστε ένα μπολάκι με χλιαρό νερό και προσθέστε μέσα σε αυτό μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας. Ρίξτε ακόμη μέσα ένα μικρό σφουγγαράκι ή μια μπαλίτσα από βαμβάκι. Θα δείτε πως πολύ σύντομα ο χώρος θα μυρίζει πιο όμορφα. Τέλος, μην ξεχνάτε να πλένετε ανά τακτικά διαστήματα τις κουρτίνες, τα ριχτάρια και τις θήκες από τα μαξιλάρια, καθώς «ποτίζουν» πολύ εύκολα τσιγαρίλα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις