Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Καλοκαίρι – γυμναστική: Χρηστικές συμβουλές
PLUS

Καλοκαίρι – γυμναστική: Χρηστικές συμβουλές

Καλοκαίρι – γυμναστική: 4 tips για να γυμναστείς σωστά μέσα στο καλοκαίρι.

Καλοκαίρι – γυμναστική: Υπάρχουν αυτοί που θέλουν απλώς να «βγουν» στην παραλία. Υπάρχουν και αυτοί που δεν σταματούν ούτε το καλοκαίρι. Όλοι τους θέλουν να γυμναστούν. Η γυμναστική όμως μέσα στη ζέστη και τον καύσωνα δεν εμπνέει και πολύ. Και είναι απολύτως λογικό. Τί κάνουμε, λοιπόν; Ας ξεκινήσουμε με τι δεν πρέπει να κάνουμε. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσουμε τη γυμναστική του μήνες του καλοκαιριού. Η ολοκληρωτική απραξία θα μας «ρίξει». Επίσης θα κάνει πιο δύσκολη την επαναφορά μας τον Σεπτέμβριο. Ας δούμε, λοιπόν κάποιες συμβουλές για το πως θα γυμναστούμε σωστά το καλοκαίρι.

Καταρχάς πολλοί δεν αντέχουν να ιδρώνουν στο γυμναστήριο, με το air condition να τους χτυπάει στην πλάτη. Γι’ αυτούς η γυμναστική στη θάλασσα και ιδιαίτερα το κολύμπι είναι η τέλεια εναλλακτική. Θα μου πείτε ότι όλοι λίγο πολύ κολυμπάμε. Ωστόσο, το σωστό κολύμπι θα σας βοηθήσει να γυμναστείτε σωστά, χωρίς τη βοήθεια του γυμναστηρίου. Μια άλλη σημαντική συμβουλή είναι να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Έχετε πάντα μαζί σας νερό σε κάθε έξοδό σας για γυμναστική

Καλοκαίρι – γυμναστική: Ο ήλιος και η ώρα

Ένα από τα κύρια πράγματα που ξεχνάς όταν αθλείσαι το καλοκαίρι είναι να φοράς αντηλιακό. Θα προστατέψει το δέρμα σου από τις ακτίνες του ήλιου. Επίσης, είναι και ένα εμπόδιο για να αφυδατώνεσαι γρήγορα. Και ειδικά με τη ζέστη αυτή, το δέρμα σου χρειάζεται κι αυτό ενυδάτωση! Εξίσου κρίσιμη είναι η επιλογή της ώρας της ημέρας που θα γυμναστείτε. Ξέρετε πότε οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και ο ήλιος επικίνδυνος. Γι’ αυτό διαλέξτε τη σωστή ώρα της ημέρας για να γυμναστείτε. Αυτή θα είναι είτε νωρίς το πρωί, είτε αργά το απόγευμα, προς το βράδυ!

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις