Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γαλλία – υποβρύχιο: Απίστευτη ανακάλυψη
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία – υποβρύχιο: Απίστευτη ανακάλυψη

Γαλλία – υποβρύχιο: Βρέθηκε γαλλικό υποβρύχιο-«φάντασμα» που είχε εξαφανισθεί πριν από 51 χρόνια!

Γαλλία – υποβρύχιο: Γαλλικό υποβρύχιο, που είχε εξαφανισθεί πριν από 51 χρόνια, βρέθηκε ανοιχτά της Τουλόν. Τα ίχνη του είχαν χαθεί το 1968 και μισό αιώνα και κάτι μετά το γαλλικό υποβρύχιο «La Minerve» εντοπίσθηκε. Την ανακοίνωση έκανε η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί. «Βρήκαμε το “La Minerve”. Αποτελεί επιτυχία, ανακούφιση και τεχνικό επίτευγμα. Ο νους μου είναι στις οικογένειες που περίμεναν αυτήν την στιγμή τόσο καιρό», έγραψε στο Twitter η υπουργός. Το υποβρύχιο εντοπίσθηκε σε απόσταση 45 χιλιομέτρων ανοικτά της Τουλόν, σε βάθος 2.370 μέτρων. Το εντόπισε το αμερικανικό σκάφος «Seabed Constructor», το οποίο συμμετείχε στις έρευνες. Τα drones του σκάφους προσκόμισαν τις οπτικές αποδείξεις του σημείου όπου βρίσκεται το υποβρύχιο, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματικό του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το «Seabed Constructor» ανήκει στην αμερικανική ιδιωτική εταιρεία «Ocean Infinity», που διεξάγει ανάλογες έρευνες. Είναι το πλοίο που εντόπισε το υποβρύχιο «San Juan», το οποίο είχε εξαφανισθεί μαζί με το 44μελές πλήρωμά του ανοικτά την Αργεντινής τον Νοέμβριο 2018. Η τελευταία αποστολή του «La Minerve» ήταν εκπαιδευτική στις 27 Ιανουαρίου 1968. Βυθίστηκε μέσα σε τέσσερα λεπτά.

Φωτογραφία του La Minerve από το 1962, έξι χρόνια πριν το δυστύχημα

Γαλλία – υποβρύχιο: Τα αίτια του δυστυχήματος

Το γιατί βυθίστηκε αύτανδρο το υποβρύχιο είναι ακόμα άδηλο. Σειρά πιθανών αιτίων που έχουν αναφερθεί είναι η σύγκρουση με πλοίο, η έκρηξη πυραύλου ή τορπίλης ή η βλάβη στους αεραγωγούς. Παρά τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν έκτοτε, το υποβρύχιο δεν είχε εντοπισθεί μέχρι σήμερα.

Τον περασμένο Οκτώβριο, οι οικογένειες των 52 αγνοουμένων απηύθυναν έκκληση για την επανάληψη των ερευνών. Έτσι, στις αρχές του έτους, η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε την επανάληψη των ερευνών. Αυτές θα γίνονταν με την βοήθεια των νέων δεδομένων που προέκυψαν με την εφαρμογή των σύγχρονων επιστημονικών γνώσεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις