Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν: Η υγεία του, ο “θάνατος” και το απίστευτο σχόλιο του Καντέρ για την καρδιά
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Η υγεία του, ο “θάνατος” και το απίστευτο σχόλιο του Καντέρ για την καρδιά

Ερντογάν: Πλήθος κόσμου αντέδρασε με διάφορους τρόπους στην είδηση αυτή, αλλά... πραγματικά όλα τα λεφτά είναι ο σχολιασμός της από τον παίκτη των Σέλτικς, Ενές Καντέρ.

Ερντογάν: Χαμός έγινε στο διαδίκτυο μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αιφνίδιο θάνατο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με πολλά μέσα να το αναπαράγουν ακόμη και σήμερα, παρά την αντίδραση. Σύμφωνα με τα μέσα, ο Ερντογάν πέθανε από καρδιακή προσβολή στο παλάτι του στην Άγκυρα. Την είδηση κυκλοφόρησαν οι αραβικές ιστοσελίδες alraeesnews, sinaa και palsawa επικαλούμενες πληροφορίες από την Άγκυρα. Ο 65χρονος Τούρκος πρόεδρος πέθανε ύστερα από αιφνίδιο καρδιακό επεισόδιο, χωρίς οι γιατροί να μπορέσουν να τον σώσουν, ανέφεραν τα πιο πολλά sites.

Επίσημη ανακοίνωση διάψευσης δεν υπάρχει αλλά τουρκικά ΜΜΕ, που επικαλούνται κυβερνητικές πηγές, αναφέρουν ότι ο Ερντογάν χαίρει άκρας υγείας. Η ιστοσελίδα Arab Turk σε επικοινωνία που είχε με πηγές της τουρκικής προεδρίας αναφέρει ότι αυτές χαρακτήρισαν την είδηση ως αβάσιμη.Πάντως μέχρι στιγμής καμία τέτοια φημολογία δε δείχνει να επιβεβαιώνεται από καμία επίσημη ή άλλη ανεξάρτητη πηγή.

Πλήθος κόσμου αντέδρασε με διάφορους τρόπους στην είδηση αυτή, αλλά… πραγματικά όλα τα λεφτά είναι ο σχολιασμός της από τον παίκτη των Σέλτικς, Ενές Καντέρ. Ο Τούρκος μπασκετμπολίστας αναπαρήγαγε μέσω twitter την είδηση, τονίζοντας με δεικτικό τρόπο πως «Δεν μπορεί να έπαθε καρδιά, γιατί δεν έχει».

Ερντογάν: Η κόντρα με τον Καντέρ, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο

Είναι γνωστή η κόντρα του Καντέρ που θεωρείται αντικαθεστωτικός και είναι ανεπιθύμητος στην Τουρκία, στην οποία έχει να ταξιδέψει πολλά χρόνια καθώς υπάρχει φόβος ακόμα και για την ίδια του τη ζωή αλλά και της οικογένειάς του αν βρεθεί σε τουρκικό έδαφος. Υπενθυμίζεται πως οι γονείς του Καντέρ τον είχαν αποκληρώσει δημόσια και είχαν δηλώσει πως δεν τον αναγνωρίζουν ως γιο τους, από τη στιγμή που η κυβέρνηση Ερντογάν τον είχε κατηγορήσει για συμμετοχή στο περσινό πραξικόπημα του οποίου φέρεται να ηγήθηκε ο Φετουλάχ Γκιουλέν.  Μάλιστα η κυβέρνηση είχε συλλάβει τον πατέρα του Καντέρ, με αποτέλεσμα ο νεαρός αθλητής να ξεσπάσει για άλλη μία φορά στο Twitter εναντίον του Ερντογάν.

“Ο πατέρας μου συνελήφθη από την κυβέρνηση και τον Χίτλερ του αιώνα μας. Θα ζήσει τα βασανιστήριά τους, όπως χιλιάδες ακόμη άνθρωποι» έγραφε τότε ο Καντέρ.

Ερντογάν: Δύο χρόνια πριν άρχισαν να οργιάζουν οι φήμες

Ήταν το 2017 όταν η απουσία του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από το επίσημο γεύμα που θα παρέθετε στους ηγέτες που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, προκάλεσε έντονο προβληματισμό και ένα κύμα φημολογίας. Στο γεύμα, αντί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρακάθισαν ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ όπως μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν επέστρεψε στο σπίτι του στο Κισικλί.

Επίσης, ματαιώθηκαν όλες οι διμερείς συναντήσεις που είχαν προγραμματισθεί, ειδικότερα με πρωτοβουλία του Τούρκου Προέδρου με τον Έλληνα ομόλογό του, Προκόπη Παυλόπουλο, με τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον Πρόεδρο της Μολδαβίας Ιγκόρ Ντόντον και άλλους ξένους ηγέτες.

Ερντογάν: Τραπεζίτης μίλησε για καρκίνο

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας “Frankfurter Allgemeine Zeitung”, λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2014, ακούγονταν διάφορα για την κατάσταση της υγείας του και μάλιστα από χείλη Ευρωπαίων τραπεζιτών σε διάσημο εστιατόριο στην πλατεία Ταξίμ. “Υπήρξαν φήμες ότι ο Ερντογάν δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές (του 2014)”, σχολίαζε τότε ένας τραπεζίτης ευρωπαϊκής χώρας υπό καθεστώς ανωνυμίας, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα “FAZ”. O τραπεζίτης αυτός, γνώστης των τουρκικών θεμάτων, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, είχε πει ότι πλέον θα πρέπει να συζητηθεί στην Τουρκία το θέμα διαδοχής του Ερντογάν. “Έχω απολύτως έγκυρες πηγές. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Είναι άρρωστος. Έχει καρκίνο”, τόνισε.

Τι έλεγε τότε η ανταποκρίτρια:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις