Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Εθνική πόλο: Ήττα 7-6 και αποκλεισμός από την Ιταλία
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εθνική πόλο: Ήττα 7-6 και αποκλεισμός από την Ιταλία

Εθνική πόλο: Δεν τα κατάφερε η Εθνική πόλο ανδρών απέναντι στην «σκουάντρα ατζούρα» και θα συνεχίσει για τις θέσεις 5-8 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νοτίου Κορέας

Εθνική πόλο: Έχασε την ευκαιρία να προκριθεί στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η ΕΘνική πόλο ανδρών που ηττήθηκε 7-6 από την Ιταλία. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έκανε εξαιρετική εμφάνιση αμυντικά, κυρίως στις περιπτώσεις που οι αντίπαλοί της βρέθηκαν με παίκτη παραπάνω. Ωστόσο απέτυχε στις λεπτομέρειες και δεν είχε καθαρό μυαλό στην τελευταία επίθεση του αγώνα ώστε να καταφέρει να ισοφαρίσει. Το τελευταίο γκολ του αγώνα το σημείωσε ο Ντι Φούλβιο 6 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. Το λεπτό σημείο πάντως που έκρινε την αναμέτρηση ήταν τα τρία γκολ που έβαλαν οι Ιταλοί στην κόντρα επίθεση.

Η απογοήτευση για τους παίκτες και τον ομοσπονδιακό προπονητή ήταν μεγάλη. Ο στόχος στη διοργάνωση της Γκουάνγκζου της Νοτίου Κορέας ήταν εξ αρχής ένα μετάλλιο. Τώρα το καλύτερο που μπορεί να πετύχει η Εθνική είναι να τερματίσει στην 5η θέση, με την προϋπόθεση να κερδίσει δύο παιχνίδια. Επόμενος αντίπαλος θα είναι η Αυστραλία. Σε καμία περίπτωση όμως δεν υπάρχει ο ίδιος ενθουσιασμός όπως πριν από το παιχνίδι για τα προημιτελικά.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-2, 3-2, 0-1

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Παπαναστασίου, Φουντούλης 1, Καπότσης, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.

Ιταλία (Σάντρο Καμπάνια): Ντε Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 2, Λουόνγκο 2, Φιλιόλι 1, Ντι Σόμα, Βελότο 1, Ρεντσούτο, Ετσενίκε, Φιγκάρι 1, Μποντέγκας, Αϊκάρντι, Ντόλτσε, Νικόσια.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Η Ιταλία του Σάντρο Καμπάνια μετά την πρόκριση στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία. Ο άλλος ημιτελικός είναι ανάμεσα στην Κροατία και την Ισπανία. Ισορροπημένα και τα δύο ζευγάρια, παρά το γεγονός ότι οι Ισπανοί δείχνουν να είναι πολύ πιο δυνατοί σε σύγκριση με προηγούμενες διοργανώσεις. Για την Ελλάδα σίγουρα δεν θα είναι αποτυχία μια θέση στην εξάδα. Ήταν παρούσα όμως στα ημιτελικά στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Χάθηκε δηλαδή η ευκαιρία για το τρία στα τρία, σε ένα άθλημα  που οι διακρίσεις είναι συνεχείς τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις