Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αττική οδός – αυξήσεις: Κανένα τετελεσμένο
ΕΛΛΑΔΑ

Αττική οδός – αυξήσεις: Κανένα τετελεσμένο

Αττική οδός – αυξήσεις: Δεν δεχόμαστε τετελεσμένα, δηλώνει ο αρμόδιος υπουργός κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Αττική οδός – αυξήσεις: «Δεν θα δεχθούμε κανένα τετελεσμένο για τα διόδια της Αττικής Οδού», δηλώνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής. Αναφερόμενος στην αύξηση των διοδίων, ο κ. Καραμανλής προειδοποίησε την Αττική οδό ότι η κυβέρνηση δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια. Η δήλωση έγινε κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. «Μετά από διαπραγματεύσεις με την προηγούμενη κυβέρνηση, οι οποίες κατέρρευσαν, η Αττική Οδός ανακοίνωσε αύξηση των διοδίων. Είχε συμβατικό δικαίωμα να το κάνει; Ναι. Είχε δίκιο; Όχι. Γιατί κυρίως δεν σεβάστηκε τους πολίτες που είναι οι χρήστες του δρόμου. Εμείς, βέβαια, δεν καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα. Ένα είναι σίγουρο: Η νέα κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί κανένα τετελεσμένο στο θέμα αυτό, καθώς έχει πολλούς τρόπους αντίδρασης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η Αττική οδός είχε προαναγγείλει αυξήσεις στα διόδια σε δύο φάσεις. Η πρώτη θα ίσχυε από την 1/7/2019 και θα οδηγούσε σε αύξηση από 2,80 σε 3€ για τα συμβατικά οχήματα. Η δεύτερη θα ίσχυε από 1/1/2020 και θα ήταν 30 λεπτά επιπλέον. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν «πάγωσε» τις αυξήσεις, γεγονός που οδήγησε σε πόλεμο ανακοινώσεων. Επίσης, η εταιρεία προσέφυγε στο δικαστήρια.

Αττική οδός – αυξήσεις: Τα υπόλοιπα έργα

Επίσης, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι «θα προχωρήσουν γρήγορα έργα που είναι σε εξέλιξη ή έχουν κολλήσει». Σημείωσε πως «το πιο σημαντικό είναι να ετοιμάσουμε τον στρατηγικό σχεδιασμό της νέας γενιάς έργων. Αυτά θα αναζωογονήσουν την αγορά και θα αλλάξουν την εικόνα της χώρας τα επόμενα χρόνια, έργα που θα είναι πλήρως τεκμηριωμένα ως προς τη σχέση κόστους-οφέλους, τη σκοπιμότητα και τη βιωσιμότητά τους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μεγάλη έμφαση θα δοθεί στις κτιριακές υποδομές της χώρας, σε σχολεία, νοσοκομεία, κέντρα υγείας, δικαστικά κτίρια, καθώς και στα έργα για την ασφάλεια των πολιτών. Ο υπουργός Υποδομών ανέφερε, επίσης, ότι θα υλοποιηθεί το Μητρώο Έργων. Το χαρακτήρισε ως το «αναγκαίο εργαλείο για ένα ολοκληρωμένο και συνεπές πρόγραμμα συντήρησης και αναβάθμισης των υποδομών που δημιουργήθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες».

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις