Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ζώδια και σχέσεις: Τι ζητούν από τους συντρόφους τους
PLUS

Ζώδια και σχέσεις: Τι ζητούν από τους συντρόφους τους

Ζώδια και σχέσεις: Κάποια ζώδια δεσμεύονται περισσότερο από άλλα. Άλλοι εκφράζονται άμεσα και ξεκάθαρα, ενώ άλλοι κρύβουν τα συναισθήματά τους.

Ζώδια και σχέσεις: Όλοι οι άνθρωποι προσπαθούν να διατηρούν ισορροπημένες σχέσεις και όλοι μας έχουμε κάποια όρια. Κάθε ζώδιο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και τα δικά του πλαίσια ανεκτικότητας. Βασικός στόχος είναι να σε αγαπήσει, να καταφέρει να σου ανοιχτεί συναισθηματικά και να δημιουργηθεί μεταξύ σας συναισθηματικό δέσιμο. Ο στόχος αυτός δεν είναι πάντα εύκολος γιατί όταν υπάρχει έρωτας δεν μπορείς να δεις κάποια πράγματα καθαρά και έτσι όπως πρέπει.

Θα ήταν κλισέ το να πούμε πως τα αέρινα ζώδια όπως ο δίδυμος, ο Zύγος και ο Yδροχόος, τείνουν να πηγαίνουν από τη μία σχέση στην άλλη, καθώς το στοιχείο του αέρα δεν είναι ιδιαίτερα σταθερό. Μπορούμε να υποθέσουμε πως τα υδάτινα ζώδια, δηλαδή ο καρκίνος, ο σκορπιός και ο ιχθύς δεσμεύονται πολύ πιο εύκολα, καθώς τα συναισθήματά τους είναι αληθινά και βαθιά, ενώ τα γήινα ζώδια, δηλαδή, ο ταύρος, ο παρθένος και ο αιγόκερως είναι σταθερά και ακλόνητα. Από την άλλη μεριά, τα ζώδια της φωτιάς, ο κριός, ο λέων και ο τοξότης, τείνουν να αγαπούν βαθιά αλλά όχι για πολύ. Τι ζητάει κάθε ζώδιο από μία σχέση;

Κριός

Πολλοί Κριοί αποτελούν την επιτομή του ρομαντισμού. Οι γυναίκες Κριοί όπως και οι άντρες τους θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο στις σχέσεις, είτε είναι ερωτικές, είτε ακόμα και φιλικές. Παρόλο που μια τέτοια στάση μπορεί να είναι απωθητική κάποιες στιγμές, ταυτόχρονα αποτελεί και το απόλυτο ατού των Κριών. Τα πράγματα «δεν συμβαίνουν επειδή έτυχαν».

Η λέξη κλειδί στις συναισθηματικές σου σχέσεις είναι Ιδεαλισμός. Όπως όλα τα πύρινα ζώδια αντιμετωπίζεις τον έρωτα σαν ιπποτική αναζήτηση-ανεξαρτήτως φύλου. Πιστεύεις ότι το φλερτ και η προσέγγιση στο αντικείμενο του πόθου σου πρέπει να γίνεται παραδοσιακά και παλιομοδίτικα με δώρα, με εντυπωσιακές κινήσεις και με σεξ που διαθέτει ορμή και πάθος.

Ταύρος

Με την Αφροδίτη κυβερνήτη του ζωδίου σου ο έρωτας και η σωματική επαφή αποτελούν τη δεύτερη φύση σου.Αφοσιωμένος και αξιόπιστος .Έχεις το ταλέντο να αντέχεις σε οποιεσδήποτε συνθήκες.Το θέμα της ασφάλειας είναι κομβικό για σένα και στο πυρήνα κάθε σχέσης. Οι Ταύροι στατιστικά έχουν το μικρότερο ποσοστό διαζυγίων ανάμεσα στα 12 ζώδια. Η κοινή περιουσία όπως και η εξάρτησή σου από τη σχέση σε κάνουν εξαιρετικό κτητικό.

Έχε πάντα υπόψιν σου τη παρόρμηση σου να πνίγεις αυτούς που αγαπάς, ή αυτούς που τους προσφέρεις τη φιλία σου. Οι σχέσεις μπορούν να είναι περισσότερο εποικοδομητικές και ευχάριστες αν επιτρέπεις στους ανθρώπους που είσαι μαζί τους περισσότερη αυτονομία και ελευθερία. Η Σελήνη βρίσκεται στη καλύτερη θέση της στον Ταύρο και αφού η Σελήνη συμβολίζει το σπίτι και την οικογένεια στο ωροσκόπιο μας, σημαίνει ότι είσαι λάτρης του σπιτιού και της οικογένειας.

Δίδυμοι

Όπως όλα τα ζώδια του αέρα η κοινωνικότητα βρίσκεται στο DNA σου. Έχεις ανάγκη την ανθρώπινη επαφή,την επικοινωνία, την ανταλλαγή πληροφοριών. Φυσικά και υπάρχουν εσωστρεφείς Δίδυμοι, αλλά είναι σπάνιοι. Συνήθως θέλεις να βρίσκεσαι περιτριγυρισμένος από ανθρώπους και να συμμετέχεις, ή τουλάχιστον να γνωρίζεις την καθημερινότητά τους. Αναζητάς την συντροφιά προσώπων που όπως εσύ διαθέτουν το ταλέντο της συζήτησης με μια γκάμα θεμάτων που ξεκινάει από τη τελευταία θεατρική παράσταση που έκανε πρεμιέρα,περνάει σε ένα ενδιαφέρον βιβλίο που διάβασες και φτάνει μέχρι τις εξονυχιστικά λεπτομερείς συνθήκες που χώρισε ο καλύτερος φίλος σου.

Εννοείται ότι κάποιος μυστικοπαθής, που δυσκολεύεται στη λεκτική επικοινωνία μπαίνει στο περιθώριο της ζωή σου, αφού η ζωή είναι πολύ μικρή για να περιμένεις πληροφορίες από κάποιον που απαντάει μονολεκτικά. Αντίθετα αισθάνεσαι υπέροχα όταν βρίσκεσαι ανάμεσα σε πολλούς εξωστρεφείς φίλους ώστε να ικανοποιείται η ανάγκη σου για συνεχή ερεθίσματα ώστε να μη πλήττεις. Όσον αφορά τον έρωτα η μονογαμία δεν αποτελεί απαράβατο στόχο σου.

Καρκίνος

Έάν κάποιος θέλει ένα φίλο που μπορεί να του συμπαρασταθεί, ή ένα σύντροφο ευαίσθητο στις ανάγκες του, τότε μπορεί να απευθυνθεί σε ένα Καρκίνο. Ανήκεις στο κόσμο του συναισθήματος. Στις προσωπικές σου σχέσεις προτάσεις τη καρδιά σου πριν από τη λογική. Πιστεύεις στην αγάπη και μπορείς ακόμα και να θυσιαστείς για αυτόν που αγαπάς πραγματικά. Αν δεν υπήρχαν Καρκίνοι για να αντιστέκονται από τις επάλξεις τους στις επιθέσεις, ο γάμος και η οικογένεια θα απαξιωνόντουσαν με ταχύτερους ρυθμούς.

Ακόμα κι αν παντρευτείς αργά, ή καθόλου το πιθανότερο σενάριο είναι να διατηρείς μακροχρόνες σχέσεις, ή μία μοναδική και σταθερή σχέση παρά να μπαινοβγαίνεις από σχέση σε σχέση μια τάση που ένα γνήσιος Καρκίνος θεωρεί ακόμα κι αν αναγκαστεί να το κάνει ως την απόλυτη κατάρα. Χρειάζεσαι τη συναισθηματική ασφάλεια που μπορεί να σου προσφέρει η μακρόχρονη συντροφικότητα.

Λέων

Ανήκεις στους ευγενείς του ζωδιακού κύκλου. Η συναισθηματική σου αντίδραση είναι τόσο θερμή που δημιουργεί στους γύρω σου την αυτόματη επιθυμία να σου αφοσιωθούν. Όταν είσαι ερωτευμένος κατακλύζεις τον αγαπημένο με τόσα δώρα που νιώθει άβολα. Παράλληλα η απόρριψη δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο σου κι όταν έρθει αποτελεί την ύψιστη δυστυχία. Τότε είναι που εμφανίζεται στη σκηνή η περηφάνια και όντας απαγοητευμένος σπάνια κάνεις μια δεύτερη προσπάθεια για να διασώσεις τη σχέση.

Θέλεις να είσαι υπερήφανος για το σύντροφό σου, αρκεί να μη σε επισκιάζει, ή να μη σε αγνοεί. Αφού η λάμψη του Ήλιου μπορεί να καλύψει το φως των άλλων πλανητών, είσαι συνήθως αυτός που έχει το πάνω χέρι στη σχέση. Επίσης είναι πολύ συνηθισμένο το φαινόμενο να ξεκινάς, να τερματίζεις ή και να αλλάξεις τις σχέσεις σου πολύ ξαφνικά και αναπάντεχα. Υπάρχει πάντα μια περίεργη ιστορία για το πως συναντήθηκε ένας λέων με το σύντροφό του, ή για το πως χώρισε.

Παρθένος

Είσαι αυτός που όταν οι φίλοι σου έχουν πρόβλημα τρέχουν σε σένα για να τους βγάλεις από το αδιέξοδο, ή για να τους βοηθήσεις πρακτικά. Είσαι καλός ακροάτής και εξαιρετικός στο να δίνεις συμβουλές. Αφού έχεις τη τάση να συμπαραστέκεσαι και να γιατρεύεις τις πληγές των άλλων είσαι και εξαιρετικά προσεκτικός στην επιλογή των φίλων και των συντρόφων σου. Αν δεν το κάνεις καταλήγεις να ακούς όλη τη μέρα τις ατυχίες και τα βάσανα των άλλων. Προτιμάς να μοιράζεσαι την ζωή σου με επιλεγμένους φίλους που οι ευαισθησίες τους ταιριάζουν με την δική σου άποψη για τη ζωή.

Για σένα το σεξ είναι απλό, χωρίς επιπλοκές, αισθησιακό. Έχεις στο μυαλό σου την τέλεια, αληθινή αγάπη κατά την οποία στη συγχώνευσή σου με τον άλλο κανείς να μη μπορεί να διακρίνει τις ραφές της ένωσής σας. Σε απορυθμίζουν οι σκηνές ζήλειας, οι αναίτιες συγκρούσεις και οι υπερβολικές απαιτήσεις. Φυσικά μια τέτοια αγάπη είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να προτιμάς να μένεις μόνος για μεγάλα χρονικά διαστήματα από το να ζεις σε μια σχέση που δεν καλύπτει τα υψηλά στάνταρνς σου.

Ζυγός

Αφού ο Ζυγός συμβολίζει το γάμο και την συντροφικότητα εννοείται ότι οι σχέσεις είναι ο θεμέλιος λίθος της ζωής σου και ότι είσαι έτοιμος να δώσεις όλο σου το δυναμικό και όλη την ενέργεια για να τις προστατεύσεις. Έχεις ανάγκη για αλληλοεπίδραση και είναι αλήθεια ότι ανθίζεις κάθε φορά που ο σύντροφός σού δίνει αυτά που έχεις ανάγκη. Φυσικά και ξέρεις ότι αγάπη δεν είναι μόνο η αρχική ρομαντικη περιπέτεια γι’ αυτό και είσαι έτοιμος να καταθέσεις τεράστια ενέργεια για να πετύχει μιά σχέση.

Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς κάποιος να αποτελεί σημείο αναφοράς σου. Χρειάζεσαι τον άλλο για να είσαι ο εαυτός σου. Πολλές φορές είσαι διατεθειμένος να κάνεις υποχωρήσεις, να συμβιβάσεις τις επιθυμίες σου και να προσαρμοστείς στο σύντροφό σου, ενώ δεν θέλεις, μόνο και μόνο για να μην μείνεις μόνος σου. Είναι εντυπωσιακό τι μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις τη σύγκρουση με τους άλλους αφού έχεις μάθει λανθασμένα να την ταυτίζεις με την κατάρρευση μιας σχέσης.

Σκορπιός

Τα αισθήματά σου είναι ακραία και η γκάμα τους περιέχει αφοσίωση, αποστροφή, αγάπη, μίσος. Το πάθος των αντιδράσεών σου, που είναι εμφανές ακόμα και σε καθημερινές σχέσεις, είναι το δώρο που απέκτησες με τη γέννησή σου. Άπαξ και αποφασίσεις ότι θα δεθείς με κάποιον οι δεσμός που δημιουργείς είναι τόσο βαθύς που μετατρέπεται σε δεσμούς αίματος. Αυτό βεβαίως έχει και μια σκοτεινή πλευρά όταν δεν συμφωνηθούν από την αρχή κιόλας τα όρια μεταξύ σας.

Η αφοσίωση εύκολα μεταμορφώνεται σε αυτοκαταστροφική κτητικότητα και ο έρωτας βρίσκεται μεσοτοιχία με τη παθολογική ζήλεια. Σαν Σκορπιός μπορείς να μεταμορφώσεις οτιδήποτε και οποιονδήποτε μπει στη ζωή σου. Στη συμβίωσή σου με κάποιον, ή στο γάμο ξέρεις ότι η πίστη, το γυμνό συναίσθημα, η οικειότητα, η εμπιστοσύνη και ο αγώνας για τους κοινούς στόχους είναι αδιαπραγμάτευτες αρετές που πρέπει να μοιράζεσαι με τον άλλο. Η δέσμευση είναι τόσο σημαντική για σένα που μοιάζει σχεδόν με άτυπο επαγγελματικό συμβόλαιο με κανόνες, ρήτρες, ποινές και μπόνους.

Τοξότης

Η συντροφικότητα όλων των ειδών είναι εξαιρετικά σημαντική για τη ζωτικότητά σου. Σου αρέσει να βγαίνεις έξω, να ανακαλύπτεις, να φεύγεις ταξίδια και να περνάς ευχάριστα με τους φίλους σου. Σου είναι εύκολο να δημιουργείς νέες φιλίες κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διαθέτεις ένα μεγάλο δίκτυο γνωριμιών και μάλιστα σε πολλούς χώρους. Δεν ανήκεις σε αυτούς που τους αρέσει να επιβάλλονται με το ζόρι, δεν είσαι κτητικός, δεν επιβάλλεις κανόνες για αυτό ελκύεις συνήθως και αντίστοιχα ευγενικούς ανθρώπους.

Δεν σου αρέσουν καθόλου όσοι προβάλλουν αξιώσεις και απαιτήσεις και συνήθως απομακρύνεσαι γρήγορα από τέτοιες σχέσεις. Μπορείς να είσαι και πιστός και αφοσιωμένος σε κάποιον αρκεί αυτός ο κάποιος να έχει την ευφυία να αφήνει ανοιχτή την έξοδο κινδύνου για να φεύγεις όποτε αισθάνεσαι ότι θέλεις να αναπνεύσεις ελεύθερα. Είναι βιολογική σου ανάγκη η πίστη ότι οι δυνατότητές σου και οι προοπτικές δεν περιορίζονται από τη σχέση σου.

Αιγόκερως

«Αυτοσυγκράτηση» είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να περιγράψει κάποιος το στιλ σου. Όταν είσαι ερωτευμένος έχεις πάθος που μπορεί να ηλεκτροδοτήσει μια ολόκληρη πόλη, μόνο που πιστεύεις ότι είναι πολύ πιο κομψό και απίστευτα πιο σέξι να κρατάς αυτά σου τα αισθήματα σε χαμηλά βολτ. Ο έρωτας για σένα αποτελεί μία πολύ σημαντική υπόθεση. Ωστόσο, η ανασφάλειά σου σε προδιαθέτει ώστε να περνάς από συνεχή τέστ τον σύντροφό σου.

Αφού ενδόμυχα πιστεύεις ότι είναι ζήτημα χρόνου η εγκατάλειψή σου πολλές φορές παραβλέπεις την συναισθηματική επαφή για να δεσμευτείς με κάποιον που δεν αγαπάς, αλλά που σου προσφέρει οικονομική ασφάλεια. Ακόμα και όταν η αγάπη είναι παρούσα η συνεχής επιβεβαίωση που ζητάς από τον άλλο γίνεται κουραστική. Το προβληματικό στη συμπεριφορά σου είναι ότι τη στιγμή που έχεις ανάγκη περισσότερο από ποτέ την τρυφερότητα, τότε είναι που ο άλλος αντιμετωπίζει τεράστια ψυχρότητα εκ μέρους σου. Ενώ η συναισθηματική επαφή είναι κάτι που επιθυμείς δυνατά ο φόβος της απόρριψης υπερισχύει.

Υδροχόος

Ανήκεις στην λέσχη που οι συντροφικές σου επιλογές μοιάζουν πολύ συχνά τουλάχιστον εκκεντρικές για τους άλλους, ή το λιγότερο διαφορετικές. Σημασία για σένα έχει η ιδιαίτερη προσωπικότητά του άλλου και όχι η ταξινόμησή του από το πολύ κόσμο. Η αχίλλειος πτέρνα ωστόσο στις κατ΄εποχάς σχέσεις σου είναι η αυτόματη εμπιστοσύνη που δείχνεις στους άλλους. Χρειάζεται να μάθεις ότι κάθε λαμπερή προσωπηκότητα δεν οδηγεί σίγουρα στην ισσοροπία, αλλά μπορεί να γίνει μια θλιβερή ιστορία παραπλάνησης και απώλειας.

Όταν είσαι ερωτευμένος έχεις την ικανότητα να ανταποκρίνεσαι συναισθηματικά παρόλες τις φήμες για το αντίθετο, αλλά εκτός από αισθήματα χρειάζεσαι επίσης- και μερικές φορές περισσότερο – τον διανοητικό ενθουσιασμό, τη συγκίνηση που προκαλεί ένα ευφυές μυαλό. Φυσικά και σε ενδιαφέρει η ευτυχία και η άνεση των άλλων. Τέλειος σύντροφος είναι αυτός που δείχνει κατανόηση, ανοχή, και που υπερασπίζεται την ελευθερία σου ενώ μπορεί να ισορροπήσει άνετα τις πνευματικές σου ανάγκες με τις υλικές σου υποχρεώσεις.

Ιχθύς

Έχεις μια απόλυτη και τέλεια εικόνα για την αγάπη που πρέπει να έχει στοιχεία εξιδανίκευσης για να σε γεμίζει. Για σένα δεν υπάρχει άλλη αγάπη, εκτός από τη Ιδανική Αγάπη. Το μειονέκτημά σου είναι ότι δεν είσαι αρκετά κριτικός απέναντι σε αυτούς που σε πλησιάζουν, όπως και ότι δεν επιλέγεις με αυστηρά κριτήρια με αποτέλεσμα όποιος σε πλησιάζει να του δίνεις την ευκαιρία για μια σχέση, ακόμα και όταν η διαίσθησή σου σε προειδοποιεί ότι δεν είναι αυτός που φαντάζεσαι. Όταν όμως βρεις το σύντροφο που σου ταιριάζει αισθάνεσαι να εκπληρώνεται η προσευχή σου για το κομμάτι που σου έλειπε.

Εάν το ιδανικό ταίρι δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στη ζωή σου είσαι πάντα έτοιμος να αποκλίνεις από το δρόμο σου και να αρχίσεις να βγαίνεις ραντεβού με πολλούς για να επιλέξεις. Το παράξενο είναι ότι βρίσκεις ότι πολλοί από αυτούς είναι δυνάμει καλοί άνθρωποι και έχουν τα προσόντα να κερδίσουν τη καρδιά σου και αυτή η διαπίστωση σε αποσυντονίζει.

Δείτε ακόμη: 

Ζώδια: Ποιους να αποφύγεις, αν δεν θες το σεξ να είναι σκέτη “τραγωδία”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις