Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Προσλήψεις αστυνομία – νοσηλευτών: «Γκάζι» Μαξίμου, εντολή Μητσοτάκη
ΠΕΡΙΠΟΥ 4.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Προσλήψεις αστυνομία – νοσηλευτών: «Γκάζι» Μαξίμου, εντολή Μητσοτάκη

Προσλήψεις αστυνομία - νοσηλευτών: Η διευρυμένη σύσκεψη στο Μαξίμου για τις προσλήψεις στο δημόσιο ήταν ένα δείγμα του πώς θέλει να προχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ό,τι αφορά τη στελέχωση του κράτους.

Προσλήψεις αστυνομία – νοσηλευτών: Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη στην οποία μετείχαν οι υπουργοί Σταϊκούρας, Χρυσοχοίδης, Κικίλιας, Θεοδωρικάκος, Σκυλακάκης με θέμα τον προγραμματισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο εντός του προσεχούς εξαμήνου. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου στη σύσκεψη δόθηκαν από τον πρωθυπουργό οι εξής κατευθύνσεις: α) Να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019 με προτεραιότητα τις 2.450 θέσεις που αφορούν το υπουργείο Υγείας. β) Επιπλέον να δρομολογηθούν άμεσα – και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους – 1.500 προσλήψεις αστυνομικών για την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά ο πρωθυπουργός.

Την Τρίτη, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά τη σύσκεψη αναφέρθηκε στις άμεσες δράσεις στον κρίσιμο κλάδο της δημόσιας Υγείας με σκοπό πάντα την ανακούφιση των ασθενών και ευχήθηκε καλή δουλειά σε όλους τους εργαζόμενους. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των ασθενών και κυρίως των καρκινοπαθών που μερικές φορές φθάνει σε μήνες καθώς και για τη διανομή φαρμάκων κατ’ οίκον. Επίσης αναφέρθηκε στις προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού που θα κατευθυνθούν εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη και άμεση ανάγκη.

Έδωσε δε διαβεβαιώσεις ότι το σύστημα υγείας θα έχει σύντομα τον ικανό αριθμό νοσηλευτών για να καλύψουν καίρια κενά όπως στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι δεσμεύεται για μία τολμηρή καινοτόμα πολιτική πρόληψης και στήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης ώστε να μην σπεύδουν οι πολίτες στα νοσοκομεία με το παραμικρό πρόβλημα υγείας.

Προσλήψεις αστυνομία – νοσηλευτών: 2450 νοσηλευτές, 1500 αστυνομικοί

Όπως εξηγούσαν στο Reader συνεργάτες του πρωθυπουργού, η συλλογιστική είναι απλή: τα νοσοκομεία ως το τέλος του έτους να επανδρωθούν με 2450 νοσηλευτές, αλλά και η επιχειρησιακή δύναμη της Αστυνομίας να ενισχυθεί με 1500 αστυνομικούς, οι οποίοι θα στελεχώσουν άμεσα μονάδες, όπως η ΔΙΑΣ, αλλά και η ΔΕΛΤΑ που προβλέπεται να επαναλειτουργήσει άμεσα.

Ως προς τις προσλήψεις στην υγεία, δε, υπάρχει και μια ακόμη παράμετρος: σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχαν προγραμματιστεί προσλήψεις στον χώρο της υγείας, με τον σχετικό διαγωνισμό που αφορούσε 1116 θέσεις να λήγει χθες. Αυτό, σύμφωνα με κυβερνητικούς επιτελείς, δείχνει ότι η απελθούσα κυβέρνηση λειτούργησε με ιδιαίτερη καθυστέρηση και, τούτου δοθέντος, η πίεση μετακυλίεται τώρα στο ΑΣΕΠ, προκειμένου να ολοκληρώσει και τα επόμενα βήματα που απαιτούνται για να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις. Έπειτα, θα πρέπει να ανοίξει και ο διαγωνισμός για τους υπόλοιπους 1334 νοσηλευτές, με την κυβέρνηση να επιδιώκει ως τον Δεκέμβριο τα νοσοκομεία να είναι σημαντικά ενισχυμένα.

Και οι ταχείς ρυθμοί ως προς το σκέλος της ενίσχυσης των σημάτων ασφαλείας, όμως, δείχνουν τη διάθεση της κυβέρνησης, με τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να αναμένεται να αναπτύξει περαιτέρω στις προγραμματικές δηλώσεις τις επόμενες μέρες πώς θα γίνουν πρακτικά αυτές οι προσλήψεις, ώστε και η δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. να ενισχυθεί αξιοσημείωτα ως το τέλος του έτους.

Κατά πληροφορίες, δε, η κυβέρνηση «κάτω από τα ραντάρ» εξακολουθεί να έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με το Ίδρυμα Νιάρχος για μια σημαντική δωρεά που θα μπορούσε να κατευθυνθεί στον τομέα της Δημόσιας Τάξης.

Ο κ. Μητσοτάκης, άλλωστε, προεκλογικά είχε αναδείξει σε μείζον το ζήτημα της ασφάλειας, ενώ η εντολή του προς τον κ. Χρυσοχοϊδη είναι η αστυνομία να αφεθεί να κάνει τη δουλειά της χωρίς περιορισμούς. Για να συμβεί αυτό, όμως, απαιτείται και η ενίσχυση των δυνάμεών της, μιας και οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. είναι σαφώς υποστελεχωμένες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις