Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δημόσιο – προσλήψεις: Ποιες δρομολογούνται άμεσα
ΕΛΛΑΔΑ

Δημόσιο – προσλήψεις: Ποιες δρομολογούνται άμεσα

Δημόσιο – προσλήψεις: Προσλαμβάνονται 3.950 άτομα στο υπουργείο Υγείας και την Αστυνομία.

Δημόσιο – προσλήψεις: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το υποσχέθηκε προεκλογικά και το υλοποιεί άμεσα. Υπό την προεδρία του μάλιστα πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Συμμετείχαν οι υπουργοί κ. Χρ. Σταϊκούρας, Μιχ. Χρυσοχοίδης, Β. Κικίλιας, Τ. Θεοδωρικάκος και Θ. Σκυλακάκης. Το θέμα της σύσκεψης ήταν ο προγραμματισμός των προσλήψεων στο Δημόσιο εντός του προσεχούς εξαμήνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου στη σύσκεψη δόθηκαν από τον πρωθυπουργό οι εξής κατευθύνσεις: Να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019 με προτεραιότητα τις 2.450 θέσεις που αφορούν το υπουργείο Υγείας. Επιπλέον να δρομολογηθούν άμεσα 1500 προσλήψεις αστυνομικών για την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά ο πρωθυπουργός. Τονίστηκε δε ότι οι προσλήψεις των αστυνομικών θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Δημόσιο – προσλήψεις: Το κράτος πρέπει να υπηρετεί με αποτελεσματικότητα τους πολίτες

Παράλληλα πηγές του ΥΠΕΣ τόνιζαν ότι θα γίνει έλεγχος για το που υπάρχουν κενά και άμεσες ανάγκες στο Δημόσιο. Αυτό για να γίνουν άμεσα οι όποιες απαραίτητες κινήσεις χρειάζονται για να καλυφθούν. «Προχωρήσαμε χωρίς καμία καθυστέρηση στη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού με αξιοκρατικά κριτήρια και στη δημιουργία μιας πιο λειτουργικής και λιγότερο δαπανηρής δομής». Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και προσθέτει: «Γιατί πιστεύουμε πως το κράτος πρέπει πρωτίστως να μπορεί να υπηρετεί με αποτελεσματικότητα τους πολίτες».

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού συνοδεύεται από video. Σε αυτό τονίζεται ότι μειώθηκαν οι Γενικές Γραμματείες κατά 30%. Ακόμη ότι ο κρατικός μηχανισμός στελεχώθηκε άμεσα με άξιους ανθρώπους από την αγορά και την κοινωνία. Όλα αυτά μακριά από κομματικές αγκυλώσεις, ώστε να μπορέσει να υπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις