Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Euroleague: Καλή αρχή για τους «αιώνιους»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Euroleague: Καλή αρχή για τους «αιώνιους»

Euroleague: Βγήκε το πρόγραμμα της κανονικής περιόδου της Euroleague με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται στην πρεμιέρα τον Ερυθρό Αστέρα και τον Ολυμπιακό να παίζει εκτός με τη Βιλερμπάν

Euroleague: Το πρόγραμμα της κανονικής περιόδου έκανε γνωστό πριν από λίγη ώρα η Euroleague. Ιδανικό μοιάζει να είναι το ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό που θα αντιμετωπίσει στις 4 Οκτωβρίου τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ (21:00). Καθόλου άσχημα και για τον Ολυμπιακό που θα ταξιδέψει στη Γαλλία για να παίξει μία μέρα νωρίτερα με τη Βιλερμπάν (21:45). Οι δύο «αιώνιοι» θα συναντηθούν την 12η αγωνιστική στην έδρα του Παναθηναϊκού (6 Δεκεμβρίου) και την 27η αγωνιστική στο «Ειρήνης και Φιλίας» (3 Μαρτίου 2020).

Για τους «πράσινους» το πρώτο ματς θα είναι κόντρα στον Τζέιμς Γκιστ, που αγωνίζεται πλέον στον Αστέρα. Ο Αμερικανός θα κληθεί άμεσα να αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του και το ένθερμο κοινό του ΟΑΚΑ, που θα τον καλωσορίσει. Για τους «ερυθρόλευκους» η πρώτη αποστολή είναι δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη. Η Βιλερμπάν είναι η πρωταθλήτρια Γαλλίας, όμως απέχει αρκετά χρόνια από το θεσμό και αυτό ίσως να την επηρεάσει. Στον Ολυμπιακό ξέρουν να διαχειρίζονται τέτοιου είδους αναμετρήσεις.

Δύο μεγάλα ματς

Για την πρεμιέρα πάντως τα μεγάλα παιχνίδια είναι το Ρεάλ Μαδρίτης – Φενέρμπαχτσε και το Αναντολού Εφές – Μπαρτσελόνα. Όσο για τη 2η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέχει στη Γαλλία για να αντιμετωπίσει τη Βιλερμπάν στις 10 Οκτωβρίου, ενώ ο Ολυμπιακός θα παίξει για πρώτη φορά στο ΣΕΦ μία ημέρα αργότερα με αντίπαλο την ισπανική Βαλένθια. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 34 αγωνιστικές και ολοκληρώνεται στις 10 Απριλίου.

Οι λεγόμενες «διαβολοβδομάδες» θα είναι συνολικά επτά (5η-6η, 9η-10η, 14η-15η, 19η-20η, 23η-25η, 27η-28η, 31η-32η), με τη διοργανώτρια αρχή να έχει προγραμματίσει τουλάχιστον μία διπλή στην ίδια χώρα. Για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός την 9η και 10η αγωνιστική θα μείνει στη Γερμανία για τους αγώνες με Μπάγερν Μονάχου και Άλμπα Βερολίνου, ενώ την 19η και 20η θα παραμείνει στην Αθήνα, για τις ρεβάνς με τις ίδιες ομάδες. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα παραμείνει επίσης στην πρωτεύουσα τις αγωνιστικές 19η-20η, αλλά και τις 27η-28η για τις αναμετρήσεις με Μπάγερν Μονάχου, Ζαλγκίρις Κάουνας και Ολυμπιακό, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Χίμκι – Μακάμπι Τελ Αβίβ (03/10)
Μπάγερν Μονάχου – Αρμάνι Μιλάνο (03/10)
Βιλερμπάν – Ολυμπιακός (03/10)
Ρεάλ Μαδρίτης – Φενέρμπαχτσε (03/10)
Ζαλγκίρις – Μπασκόνια (04/10)
Αναντολού Εφές – Μπαρτσελόνα (04/10)
Άλμπα Βερολίνου – Ζενίτ (04/10)
Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας (04/10)
Βαλένθια – ΤΣΣΚΑ Μόσχας (04/10)

Euroleague: Το πλήρες πρόγραμμα ΕΔΩ 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις