Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γαβρόγλου – άδειες: Προεκλογικές άδειες σε “ημετέρους”, μέχρι και 50 μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαβρόγλου – άδειες: Προεκλογικές άδειες σε “ημετέρους”, μέχρι και 50 μέρες

Γαβρόγλου - άδειες: Σύμφωνα με την καταγγελία, ο πρώην Υπουργός Παιδείας, δύο ημέρες πριν τις εκλογές, χορήγησε άδειες υπερεργασίας από δύο έως 50 ημέρες σε 162 υπαλλήλους του Υπουργείου.

Γαβρόγλου – άδειες: Δύο ημέρες πριν τις εκλογές 2019, ο Κώστας Γαβρόγλου μοίρασε άδειες υπερεργασίας σε «ημετέρους» στο υπουργείο Παιδείας, με την καταγγελία να επιβεβαιώνει το “όργιο” παροχών που γινόταν προεκλογικά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με το esos.gr, ο πρώην υπουργός Παιδείας χορήγησε άδειες από δύο έως 50 ημέρες σε 162 ημέρες. Στη σχετική ανακοίνωση-καταγγελία γίνεται λόγος για την «τελευταία αυθαίρετη πράξη της απερχόμενης πολιτικής ηγεσίας να διαχωρίσει τους εργαζόμενους σε ημέτερους και μη». Αυτή δεν ήταν η μόνη προεκλογική κίνηση του Κώστα Γαβρόγλου ο οποίος είχε ζητήσει εξαίρεση για τις προσλήψεις μέχρι το 2022.

Σύμφωνα με την ομόφωνη καταγγελία ο Κώστας Γαβρόγλου στις 5 Ιουλίου, δύο ημέρες, δηλαδή, πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, χορήγησε άδειες υπερεργασίας από δύο έως 50 ημέρες σε 162 υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του συλλόγου πρόκειται για την «τελευταία αυθαίρετη πράξη της απερχόμενης πολιτικής ηγεσίας να διαχωρίσει τους εργαζόμενους σε ημέτερους και μη».

Ο πρόεδρος του συλλόγου εξήγησε στην Καθημερινή ότι η συγκεκριμένη άδεια δόθηκε στο 13,5% των εργαζομένων στο υπουργείο που στο σύνολό τους φτάνουν του 1.200.

Κατά πληροφορίες το μέγιστο του αριθμού των ημερών (50) φέρεται να έλαβαν υπάλληλοι που συνεργάστηκαν στενά με τον κ. Γαβρόγλου και τον βοηθούσαν είτε στη Βουλή είτε σε συσκέψεις εκτός υπουργείων. Σημειώνεται ότι ο νόμος ορίζει πως κάθε υπάλληλος μπορεί να «αμειφθεί» τις υπερωρίες του είτε με χρήματα είτε με άδεια.

Γαβρόγλου – άδειες: Η καταγγελία

Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ καταγγέλλουμε την τελευταία αυθαίρετη πράξη (5-07-2019) της απερχόμενης πολιτικής ηγεσίας να διαχωρίσει τους εργαζόμενους σε ημέτερους και μη, χορηγώντας άδειες υπερεργασίας από 2 έως 50 ημέρες σε 162 άτομα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Κ.Υ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κώστας Κοτζαμπασάκης
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Τόνια Μητσοτάκη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις