Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ελληνική οικονομία: «Έχετε πετύχει πολλά»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνική οικονομία: «Έχετε πετύχει πολλά»

Ελληνική οικονομία: «Η ελληνική οικονομία δεν είναι εκεί που πρέπει, αλλά έχετε πετύχει πολλά».

Ελληνική οικονομία: «Καμία χώρα μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις». Αυτό ήταν το μήνυμα της πρώην υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ επί προεδρίας Μπάρακ Ομπάμα Βικτόρια Νούλαντ. Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια στο συνέδριο του Economist, σχετικά με το αν υπάρχει ή όχι συνεργασία σήμερα μεταξύ Ευρώπη και Αμερικής. Η κα Νούλαντ υπογράμμισε την αναγκαιότητα της συνεργασίας Ευρώπης και Αμερικής. Οι τομείς συνεργασίας είναι οι τομείς της εθνικής ασφάλειας, της επιθετικότητας της Ρωσίας, της φιλοδοξία της Κίνας και της μετανάστευσης.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε και να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα, το ελεύθερο εμπόριο, και τη διαφάνεια. Επίσης πρέπει  να ξεκινήσουμε να δίνουμε στη μεσαία τάξη. Ο παραγκωνισμός της μεσαίας τάξης γέννησε το λαϊκισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ελληνική οικονομία: Οι δηλώσεις Νούλαντ

«Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να παίξει ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια», ανέφερε η κα Νούλαντ. Όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε όμως ήταν ένα βήμα για να δημιουργηθούν καλύτερες προοπτικές στην οικονομία. Και παρόλες τις προστριβές στο εσωτερικό της χώρας ενίσχυσε τη θέση της στην ευρύτερη περιοχή. Τέλος, σχολίασε ότι η Ελλάδα σε σχέση με το χθες έχει πετύχει πολλά. Όπως είπε, «η οικονομία δεν είναι εκεί που πρέπει. Αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι πριν από λίγα χρόνια μιλούσαμε για κατάρρευση, έχετε πετύχει πολλά».

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις