Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Suzanne Eaton: Πώς ο δολοφόνος αναγκάστηκε να ομολογήσει – Τα κενά και τα λάθη
ΕΛΛΑΔΑ

Suzanne Eaton: Πώς ο δολοφόνος αναγκάστηκε να ομολογήσει – Τα κενά και τα λάθη

Suzanne Eaton: Η κάμερα "έπιασε" το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου, ημέρας εξαφάνισης της Αμερικανίδας λαμπρής επιστήμονος το αυτοκίνητο του 27χρονου να κινείται στην ευρύτερη περιοχή.

Suzanne Eaton: Μια κάμερα ασφαλείας, που είχε “δει” το μοιραίο μεσημέρι της 2ας Ιουλίου το αυτοκίνητο του 27χρονου αγρότη, γιου ιερέα, πατέρα δύο παιδιών, να κινείται στην ευρύτερη περιοχή όπου  βρέθηκε δολοφονημένη η Αμερικανίδα βιολόγος Suzanne Eaton, αλλά και μια συνταρακτική, εμπιστευτική πληροφορία που πήρε η Αστυνομία των Χανίων από άτομο που γνώριζε το σκοτεινό παρελθόν του δράστη, ήταν τα δύο στοιχεία, μπροστά στα οποία αναγκάστηκε να ομολογήσει το φρικτό έγκλημα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι αστυνομικοί, της Ασφάλειας Χανίων, όλα δείχνουν ότι με βάση όσα αποκαλυπτικά στοιχεία είχαν δώσει οι δύο ιατροδικαστές μετά τη νεκροτομή, έψαχναν άτομο με σκοτεινό σεξουαλικό παρελθόν, καθώς οι επιστήμονες άφηναν ανοιχτό το θέμα της σεξουαλικής επίθεσης. Στο σημείο εκείνο, ερευνώντας στην περιοχή, πήραν πληροφορία για ένα συμβάν με σεξουαλική επίθεση, που όμως δεν καταγγέλθηκε. Έβαλαν στο στόχαστρο τον 27χρονο τον οποίο αφορούσε η πληροφορία και ξεκίνησαν να ερευνούν τις κινήσεις του μαζί με άλλων υπόπτων έως τότε. Κι εκεί έρχεται η κάμερα να ξεκλειδώσει εντελώς την υπόθεση και να υποχρεώσει για τα καλά τον 27χρονο αγρότη που δηλώνει “ηδονοβλεψίας”, να ομολογήσει τις λεπτομέρειες της φρικτής υπόθεσης, που συγκλονίζει Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κάμερα “έπιασε” το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου, ημέρας εξαφάνισης της Αμερικανίδας λαμπρής επιστήμονος το αυτοκίνητο του 27χρονου να κινείται στην ευρύτερη περιοχή, με μια κατεύθυνση που θα μπορούσε να ήταν και το σπήλαιο, το οποίο την περίοδο της κατοχής οι Γερμανοί είχαν μετατρέψει σε πολυβολείο και χώρο αποθήκευσης εκρηκτικών. Τον προσήγαγαν όπως είχαν κάνει και με άλλους υπόπτους. Τον ρώτησαν πότε επεσκέφθη για τελευταία φορά την περιοχή κι εκείνος, φοβούμενος ότι θα αποκαλυφθεί, απάντησε ότι είχε να πάει εκεί τουλάχιστον τρεις μήνες! Οι αστυνομικοί όμως έβγαλαν στο τραπέζι της ανάκρισης το βίντεο που έδειχνε το αυτοκίνητό του.

Ήταν το καταλυτικό στοιχείο

Ήταν καταλυτικό το στοιχείο. Αντέδρασε ακόμη λίγο, αλλά τελικά, αποφάσισε να ομολογήσει. Μεταξύ των άλλων φρικιαστικών που ομολόγησε αποκάλυψε ότι μετά τον βιασμό του άτυχου θύματος, που αφήνει πίσω της τα λατρεμένα δυο παιδιά της και τον  σύζυγό της, πήγε στο… νεκροταφείο της περιοχής και προσπάθησε να σβήσει όλα τα ίχνη από το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου όπου είχε παγιδεύσει την άτυχη επιστήμονα… Οι αστυνομικοί, που εξιχνίασαν την υπόθεση με πρώτο τον υποστράτηγο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της Κρήτης Κων. Λαγουδάκη, έδωσαν το χρονικό της ολέθριας, τυχαίας συνάντησης της 60χρονης βιολόγου με τον δράστη με τα πολλά κρυμμένα ψυχιατρικά προβλήματα.

Στις 30 Ιουνίου έφτασε η βιολόγος στην Κρήτη

Το απόγευμα  της 30ης Ιουνίου 2019, η βιολόγος,  ήρθε από Γερμανία, στο συνεδριακό κέντρο της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμβάρι Δήμου Πλατανιά Χανίων, προκειμένου να συμμετέχει σε παγκόσμιο επιστημονικό συνέδριο, που πραγματοποιούταν το διάστημα από 1 έως 5 Ιουλίου 2019, ενώ διέμενε στους κοιτώνες φιλοξενίας της Ακαδημίας. Στην Κρήτη βρισκόταν για τέταρτη φορά, συμμετέχοντας σε παρόμοια συνέδρια, ενώ την 4η Ιουλίου επρόκειτο να παρουσιάσει στους συνέδρους τα αποτελέσματα των ερευνών της.

Βγήκε για το καθιερωμένο περπάτημα

Το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου, αμέσως μετά το γεύμα, μετέβη στο δωμάτιό της, φόρεσε αθλητική περιβολή και βγήκε για το καθιερωμένο περπάτημα αφήνοντας το κινητό τηλέφωνο και τα λοιπά προσωπικά της αντικείμενα στο δωμάτιο που διέμενε εντός του χώρου της Ακαδημίας. Μετά τη δήλωση της εξαφάνισης και τον εντοπισμό της σορού της θανούσας προχωρήσαμε άμεσα και μεθοδικά στη διερεύνηση της υπόθεσης που κατέληξε στη σύλληψη του 27χρονου δράστη. Ως προς το χρονικό της υπόθεσης από τη νεκροψία – νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε προσδιορίστηκε ως χρόνος θανάτου το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου 2019, ενώ εντοπίστηκαν ευρήματα που παρέπεμπαν σε ασφυκτικό θάνατο.

Κατάγματα στα πλευρά

Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι το πτώμα έφερε πολλαπλά κατάγματα πλευρών και προσώπου και κακώσεις στα χέρια. Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι μεσημβρινές ώρες της 2ας Ιουλίου 2019 εντόπισε τη θανούσα να κινείται πεζή με κατεύθυνση το μνημείο πεσόντων Ευέλπιδων και έχοντας ως κίνητρο την σεξουαλική της κακοποίηση, τη χτύπησε δύο φορές με το αυτοκίνητό για να την ακινητοποιήσει.

Ισχυρίζεται ότι τη βίασε όταν δεν είχε τις αισθήσεις της

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, έχοντας χάσει τις αισθήσεις της, την τοποθέτησε στο πορτμπαγκάζ και τη μετέφερε στο φρεάτιο εξαερισμού του πολεμικού καταφυγίου, όπου την απέρριψε, αφού προηγουμένως τη βίασε. Ακολούθως επανατοποθέτησε στο στόμιο παλέτα που προϋπήρχε και κατευθύνθηκε σε παρακείμενο νεκροταφείο, όπου καθάρισε επιμελώς το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου για να εξαφανίσει τυχόν ίχνη και πειστήρια.

Από όλους τους χώρους ελήφθησαν ίχνη πιθανόν αιματικών στοιχείων και λοιπά πειστήρια για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, πειστήρια – είδη ένδυσης καθώς και ράβδος, που κατείχε παράνομα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις