Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – Νότιγχαμ 3-0: Τον παρέσυρε ο κόσμος (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός – Νότιγχαμ 3-0: Τον παρέσυρε ο κόσμος (vid)

Ολυμπιακός - Νότιγχαμ 3-0: Εντυπωσιακός για ένα ημίχρονο ο Ολυμπιακός καθάρισε εύκολα στο φιλικό με τη Νότιγχαμ Φόρεστ και είναι έτοιμος για Τσάμπιονς Λιγκ

Ολυμπιακός – Νότιγχαμ 3-0: Η πρώτη εμφάνιση του Ολυμπιακού μπροστά στο κοινό του ήταν εντυπωσιακή, καθώς με το νικηφόρο 3-0 κόντρα στη Νότιγχαμ έδειξε έτοιμος για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ιδανική πρόβα για τους δύο αγώνες με τη Βικτόρια Πλζεν στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι χαρακτηριστικό ότι προηγήθηκαν 2-0 στο 7′ και είχαν διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα στο 32′. Όλα αυτά μπροστά στο ένθερμο κοινό τους (κόπηκαν 24.532 εισιτήρια), που αψήφισε την κακοκαιρία και πήγε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για να τους συμπαρασταθεί.

Ελλείψει Κώστα Φορτούνη το ρόλο του ηγέτη και του οργανωτή πήρε ο Ματιέ Βαλμπουενά και σε γενικές γραμμές τα πήγε περίφημα. Ο Γάλλος μέσος είναι ξεκάθαρο ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, τουλάχιστον για τα πρώτα παιχνίδια με την Πλζεν. Μόλις στο 3′ έγινε το 1-0 με ωραίο σκαστό σουτ του Μασούρα, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γκερέρο εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του αντίπαλου γκολκίπερ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μπορούσε περισσότερα γκολ μέχρι το 45′

Το 3-0 έγινε στο 32′, πάλι από τον Γκερέρο, με παρόμοιο τρόπο έπειτα από απόκρουση του Μούριτς. Ο Ολυμπιακός είχε και άλλες ευκαιρίες για να αυξήσει το σκορ, με αποκορύφωμα μια διπλή στο 40′ με πρωταγωνιστές τους Μασούρα και Ομάρ αντίστοιχα. Το σημαντικό όμως ήταν ότι πίεσε, δημιούργησε και κυριάρχησε σε όλο αυτό το διάστημα. Στο δεύτερο ημίχρονο η κούραση και τα βαριά πόδια από την προετοιμασία έκαναν σχετικά νωρίς την εμφάνισή τους. Ωστόσο, η εικόνα της ομάδας όσον αφορά την οργάνωση και το πλάνο ήταν καλή. Οι πολλές αλλαγές πάντως επηρέασαν το ρυθμό και γι’ αυτό ήταν λιγοστές οι φάσεις.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα (Τζολάκης), Ομάρ (Τοροσίδης), Σεμέδο (Μπα), Παπαδόπουλος, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε (81’ Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης (46’ Καμαρά), Ποντένσε (81’ Ντουρμισάι), Βαλμπουενά, Γιώργος Μασούρας (68’ Μπρούνο), Γκερέρο (68’ Ελ Αραμπί).

Νότιγχαμ (Λαμουσί): Μούριτς (46’ Παντιλίμον), Κας (62’ Νταρίκβα), Ρόμπινσον (62’ Ριμπέιρο), Γουόραλ (Γουόκερ), Γουάτσον, Ντόουσον (62’ Μιλόσεβιτς), Γκράμπαν, Λόλεϊ (81’ Ρίτσαρντσον), Σίλβα (Φιγκειρέδο), Αντόμα (46’ Αμεόμπι), Όσμπορν.

Μαρτίνς: «Μπορούμε να βελτιωθούμε»

Προσγειωμένος ήταν ο Πέδρο Μαρτίνς αμέσως μετά τη λήξη του φιλικού με τη Νότιγχαμ. Ικανοποιημένος από τη μια, σίγουρος ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης από την άλλη μέχρι την Πλζεν. Χαρακτηριστικά τόνισε: «Έχουμε ακόμη μια εβδομάδα μπροστά μας και έχουμε πολλά να βελτιώσουμε. Έχουμε όμως μια ιδέα για το πώς να προσεγγίσουμε τα επίσημα παιχνίδια. Γενικά είμαι ευχαριστημένος από την πρόοδό μας και το πώς έχει βελτιωθεί η ομάδα. Υπάρχει χρονικό περιθώριο για τις όποιες τελικές αποφάσεις μας και εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο, προοδεύοντας συνεχώς ώστε να είμαστε έτοιμοι για το πρώτο ματς με την Πλζεν. Είναι πολύ σημαντικό που ο κόσμος ήταν στο πλευρό μας στα μέσα Ιουλίου. Η δέσμευσή μας είναι να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο και να τους έχουμε δίπλα μας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις