Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αριστείδης Φλώρος: Εκτός φυλακής ο Φλώρος της Energa – “Χάρη στον νέο Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ”
ΕΛΛΑΔΑ

Αριστείδης Φλώρος: Εκτός φυλακής ο Φλώρος της Energa – “Χάρη στον νέο Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ”

Αριστείδης Φλώρος: Οι πρώτες αρνητικές συνέπειες του νέου Ποινικού Κώδικα που ψήφισε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να εκδηλώνονται, υποστηρίζουν από τη ΝΔ.

Αριστείδης Φλώρος: Αποφυλακίζεται ο Αριστείδης Φλώρος της Enega μετά από αίτημα που υπέβαλε για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, έως ότου γίνει η δίκη του στο Εφετείο. Οι δικαστές του επέβαλαν περιοριστικούς όρους για απαγόρευση εξόδου από την χώρα, και εγγύηση 50 χιλιάδες ευρώ. Η αναστολή δόθηκε και χάρη στις προβλέψεις του νέου Ποινικού Κώδικα τον οποίο ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που κατήργησε την ποινή των ισοβίων για τους καταχραστές του δημοσίου, και λόγω των ελαφρυντικών που έχουν αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο. Αντίθετος πάντως στην αναστολή ήταν ο Εισαγγελέας της έδρας. Mε ανακοίνωση του γραφείου τύπου η ΝΔ επιρρίπτει την ευθύνη για την αποφυλάκιση Φλώρου στην προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και διευκρινίζει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα αλλάξει όλα τα προβληματικά άρθρα του νέου κώδικα

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο πριν ο Αριστείδης Φλώρος είχε επίσης αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείας όμως ο θόρυβος που ξέσπασε οδήγησε στην επιστροφή του στις φυλακές καθώς το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας έκανε δεκτή την έφεση που άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρος Σοφούλης κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης του. Παράλληλα διατάχθηκε έρευνα από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς σχετικά με τις ιατρικές βεβαιώσεις που διέγνωσαν αναπηρία άνω του 67% .

Αριστείδης Φλώρος: Καταδίκη και εκκρεμότητες με τον νόμο

Μήνες αργότερα ασκήθηκε ποινική δίωξη για έντεκα αδικήματα κατά 17 προσώπων, που είχαν καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας με την ιδιότητα του υπόπτου, μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος. Μεταξύ των διωκομένων , σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται γιατροί, ένας δικηγόρος και υπάλληλοι του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).  Ας σημειωθεί ότι ο Αριστείδης Φλώρος έχει καταδίκη σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της Energa ενώ αντιμετωπίζει και άλλες εκκρεμότητες με τα πιστοποιητικά που προσκόμισε πριν από ένα χρόνο για να βγει, ενώ παράλληλα έχει και εμπλοκές στην υπόθεση με την απόπειρα σε βάρος του δικηγόρου Αντωνόπουλου. Οι συνήγοροί του επίσης επεσήμαναν ότι έχει επιστρέψει στο δημόσιο το σύνολο σχεδόν των χρημάτων όπως και στους ΟΤΑ, ενώ έχει εκτίσει ήδη έξι χρόνια.

Αριστείδης Φλώρος: Τι αναφέρουν η ανακοίνωση της ΝΔ

«Οι πρώτες αρνητικές συνέπειες του νέου Ποινικού Κώδικα που ψήφισε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν ήδη να εκδηλώνονται. Η αποφυλάκιση του καταδικασμένου για κακουργήματα Αριστείδη Φλώρου είναι το αποτέλεσμα των νέων ποινικών διατάξεων που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τις εκλογές, παρά την αντίδραση της ΝΔ και σύσσωμης της αντιπολίτευσης.
Η ΝΔ, όπως είχε δεσμευθεί, θα αλλάξει όλα τα προβληματικά άρθρα του νέου Ποινικού Κώδικα τις αμέσως επόμενες μέρες».

Αριστείδης Φλώρος: Ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Την απόφαση για την αποφυλάκιση του επιχειρηματία στηλιτεύει, με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ο συνήγορος του πρώην νομικού συμβούλου του ΛΑΓΗΕ, Γιώργου Αντωνόπουλου, προσωρινά κρατούμενου για υπόθεση εκβιάσης του κ. Φλώρου, Αλέξης Κούγιας.

Ο ποινικολόγος, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως ο εντολέας του που αποκάλυψε την υπόθεση των δύο εταιρειών και τη ζημιά του Δημοσίου βρίσκεται στη φυλακή, ενώ ο κ. Φλώρος και οι συγκατηγορούμενοί του είναι ελεύθεροι:

«Είναι αδιανόητο και προσβάλλει το οικοδόμημα της ελληνικής Δικαιοσύνης, όλοι οι κατηγορούμενοι και καταδικασμένοι σε πρώτο βαθμό σε πολυετείς καθείρξεις για την υπεξαίρεση 256 εκατομμυρίων ευρώ του ελληνικού λαού να βρίσκονται ελεύθεροι και ο δικηγόρος, που μαζί με τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Παναγιώτη Νικολούδη αποκάλυψε το σκάνδαλο, να βρίσκεται κρατούμενος με μαρτυρικές καταθέσεις του ανθρώπου, ο οποίος σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη υπεξαίρεσε τα χρήματα και διοργάνωσε τη δολοφονία του και των δικηγόρων του. Αυτό είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ελληνική Δικαιοσύνη. Εύχομαι και ελπίζω τις επόμενες ημέρες ο έγκριτος εφέτης ανακριτής κ. Νικόπουλος να αποκαταστήσει το κράτος δικαίου και να αποφυλακίσει τον έντιμο εντολέα μου, τον οποίο δυστυχώς κάποιοι για τους δικούς τους λόγους άφησαν ανυπεράσπιστο».

Αριστείδης Φλώρος: Το σκάνδαλο με την πρώτη αποφυλάκισή του

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις