Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αεροδρόμιο – ναρκωτικά: Έξι κιλά ηρωίνης στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”
ΕΛΛΑΔΑ

Αεροδρόμιο – ναρκωτικά: Έξι κιλά ηρωίνης στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Αεροδρόμιο - ναρκωτικά: Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο 50χρονος, μετέφερε την ποσότητα ηρωίνης, βάρους 6.120 γραμμαρίων, μέσα σε δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες.

Αεροδρόμιο – ναρκωτικά: Νέα επίθεση από… αέρος των διεθνών καρτέλ του “λευκού θανάτου” κατάφεραν να εξουδετερώσουν οι αστυνομικοί της Δίωξης ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι εδρεύουν μόνιμα στο αεροδρόμιο “Eλευθέριος Βενιζέλος“.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αυτή τη φορά οι εγκέφαλοι των καρτέλ, που διακινούν τη φονική ηρωίνη σε διάφορα σημεία του πλανήτη, είχαν στρατολογήσει, έναντι, όπως πάντα, μικρής αμοιβής, έναν 50χρονο Πακιστανό, ο οποίος ανέλαβε να μεταφέρει τρομακτική ποσότητα ηρωίνης μέσα σε ταξιδιωτική βαλίτσα. Όταν οι αστυνομικοί στην ειδική αίθουσα ελέγχων του αεροδρομίου ζύγισαν τα ναρκωτικά, διαπιστώθηκε ότι η παρτίδα ήταν έξι κιλά και εκατόν είκοσι γραμμάρια. Η σύλληψη έγινε το πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στη χώρα μας, που έχει αναλάβει κλιμάκιο της Δίωξης.

Όπως διαπιστώθηκε από τα ταξιδιωτικά έγραφα του 50χρονου Πακιστανού, αυτός αφίχθη αεροπορικώς στην Αθήνα, έχοντας ξεκινήσει το αεροπορικό ταξίδι από τη Λαχώρη του Πακιστάν. Ο πρώτος προορισμός του, βάσει του σχεδίου των οργανωτών της μεταφοράς αεροπορικώς, ήταν η Ντόχα του Κατάρ. Εκεί άλλαξε πτήση και συνέχισε το ταξίδι στην Αθήνα. Κι αυτό έγινε για να μην φαίνεται σε πρώτη έρευνα ο ακριβής τόπος εκκίνησης του δρομολογίου του κάθε μεταφορέα και δίνει υποψίες.

Σε διπλό πάτο της αποσκευής

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο 50χρονος, μετέφερε την ποσότητα ηρωίνης, βάρους 6.120 γραμμαρίων, μέσα σε δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες ήταν επιμελώς κρυμμένες σε διπλό πάτο της αποσκευής του. Στη δεύτερη έρευνα που ακολούθησε κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των 300 ευρώ και 500 λιρών Αγγλίας. Για μία ακόμη φορά δεν έγιναν γνωστοί οι τελικού παραλήπτες της ποσότητας της ηρωίνης, που θερίζει ζωές νέων αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπων.

Παρακολουθούν “αθέατοι” τη διαδικασία

Γιατί είναι γνωστό ότι οι επίδοξοι παραλήπτες παρακολουθούν αθέατοι στο χώρο του αεροδρομίου την πορεία των πραγμάτων και αν κάτι πάει στραβά γι’ αυτούς εξαφανίζονται. Αν διαπιστώσουν ότι το παράνομο φορτίο πέρασε τους ελέγχους, τότε τηλεφωνούν σε αριθμό που γνωρίζουν ήδη και κανονίζουν μέσω συνεργών την παραλαβή των ναρκωτικών και αρχίζει η διάθεσή τους στο εσωτερικό της χώρας.

Η Alphafreepress,  σε εκτενές ρεπορτάζ προ ημερών είχε αναφέρει ότι σε “δύο μόλις εβδομάδες  οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, προχώρησαν στη δεύτερη σύλληψη μεταφορέα ναρκωτικών ο οποίος αφίχθη στο Αεροδρόμιο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ έχοντας ξεκινήσει το αεροπορικό του ταξίδι από το Γιοχάνεσμπουργκ”.

Πάνω από πέντε κιλά ηρωίνης

Στην περίπτωση αυτή επρόκειτο για 66χρονο Έλληνα, ο οποίος είχε συλληφθεί  στο Αεροδρόμιο, καθώς επιχείρησε να εισάγει πάνω από πέντε κιλά ηρωίνη. Ο 66χρονος, είχε αφιχθεί στο αεροδρόμιο, προερχόμενος από το Γιοχάνεσμπουργκ Νοτίου Αφρικής, μέσω Ζυρίχης. Λίγες ημέρες πριν από εκείνο το μπλόκο,  είχε συλληφθεί στο ίδιο σημείο,  76χρονος Γερμανός, που έφθασε  στο αεροδρόμιο, προερχόμενος από το Γιοχάνεσμπουργκ μέσω Ντουμπάι. Στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι στην αποσκευή του μετέφερε  κρυμμένα στα τοιχώματα, τέσσερα κιλά και 270 γραμμάρια “λευκού θανάτου”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις