Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μαρκ Μπάτσελορ: Δολοφονήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής που είχε απειληθεί από τον Πιστόριους
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαρκ Μπάτσελορ: Δολοφονήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής που είχε απειληθεί από τον Πιστόριους

Μαρκ Μπάτσελορ: Μέσα στο αυτοκίνητό του «γάζωσαν» δύο άγνωστοι τον πρώην ποδοσφαιριστή και τηλεπαρουσιαστή τα τελευταία χρόνια που είχε έρθει σε αντιδικία με τον διάσημο Παραολυμπιονίκη

Μαρκ Μπάτσελορ: Ο πρώην ποδοσφαιριστής των Κάιζερ Τσιφς, Μαρκ Μπάτσελορ, δολοφονήθηκε κοντά στο σπίτι του στο Γιοχάνεσμπουργκ την Δευτέρα (15/7) από δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Επτά σφαίρες στο τζάμι του αυτοκινήτου του οποίου επέβαινε ο Μπάτσελορ ήταν αρκετές για να του αφαιρέσουν τη ζωή. Η αστυνομία δεν κατάφερε να εντοπίσει τους δράστες. Συνεχίζει όμως τις έρευνες για ένα έγκλημα που κάνει το γύρο του κόσμου για διαφορετικούς λόγους.

Ο Μπάτσελορ, όπως αποδεικνύεται από το πρόσφατο παρελθόν του, είχε έρθει σε αντιδικία με τον γνωστό Ολυμπιονίκη και Παραολυμπιονίκη Οσκαρ Πιστόριους. Τον άνθρωπο που είναι γνωστός ως «blade runner» ή ως ο «γρηγορότερος άνθρωπος χωρίς πόδια». Βέβαια, ο Πιστόριους έγινε πιο διάσημος για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, τη γνωστή υπόθεση για την οποία είχε ισχυριστεί ότι την πέρασε για διαρρήκτη και γι’ αυτό την εκτέλεσε. Οι δίκες κράτησαν τρία χρόνια με τον Πιστόριους να πληρώνει εγγυήσεις και να μένει αρχικά ελεύθερος. Ωστόσο με απόφαση στις 6 Ιουλίου του 2016 καταδικάστηκε τελεσίδικα σε φυλάκιση 6 ετών.

Οι απειλές στον Μπάτσελορ

Ο δολοφονημένος Μαρκ Μπάτσελορ έκανε καριέρα αναλυτή και τηλεπαρουσιαστή το τελευταίο διάστημα. Σε εφημερίδα του Γιοχάνεσμπουργκ είχε δηλώσει το 2013 ότι ο Οσκαρ Πιστόριους τον είχε απειλήσει ότι θα του κόψει τα πόδια. Ο Παραολυμπιονίκης θεωρούσε τότε πώς ο ποδοσφαιριστής είχε κάνει σεξ με την σύντροφό του, Σαμάνθα Τέιλορ, εκείνο το διάστημα. Επίσης, ο Μπάτσελορ ήταν παρών στο μεγαλύτερο διάστημα της δίκης του Πιστόριους για τη δολοφονία της Στέενκαμπ. Πάντοτε στο πλευρό της οικογένειας του θύματος, με την οποία φαίνεται ότι είχε φιλική σχέση. Είχε ασχοληθεί αρκετά με την υπόθεση και είχε πάρει θέση εναντίον του αθλητή δημοσίως.

Η υπόθεση της δολοφονίας του Μπάτσελορ έχει προκαλέσει μεγάλο σοκ γιατί εξακολουθούσε να είναι δημόσιο πρόσωπο εξαιτίας των εμφανίσεών του στην τηλεόραση. Παρόλα αυτά η αστυνομία δεν έχει οδηγηθεί μέχρι τώρα σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα για τη δολοφονία του. Εκείνο που έχει βγει προς τα έξω, είναι οι δηλώσεις της Σαμάνθα Τέιλορ για την πίεση που δεχόταν όσο καιρό βρισκόταν σε σχέση με τον Πιστόριους. Για το γεγονός ότι τη ζήλευε παθολογικά, δεν την άφηνε να φοράει κοντά φορέματα και τακούνια ή σκουλαρίκια, ενώ ήθελε να γνωρίζει πάντοτε το πού βρίσκεται. Όπως τόνισε και η ίδια, η διακοπή της σχέσης της με τον γνωστό αθλητή ήταν πραγματικά βάλσαμο για την ίδια και την οικογένειά της.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις