Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

08

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Χρυσοχοΐδης – Εξάρχεια: Ασταμάτητος ο υπουργός – Αλλάζει και τη ΔΕΛΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης – Εξάρχεια: Ασταμάτητος ο υπουργός – Αλλάζει και τη ΔΕΛΤΑ

Χρυσοχοΐδης - Εξάρχεια: Σε εντατικούς ρυθμούς ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μαζί με τους συνεργάτες του σχεδιάζουν προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις για να επαναφέρουν την τάξη στην γειτονία των Εξαρχείων.

Χρυσοχοΐδης – Εξάρχεια: «Επιχείρηση Εξάρχεια» ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που έχει δύο κυρίαρχους στόχους, οι οποίοι θα εξειδικευτούν σε πολλές επιμέρους δράσεις, με πολλές κατευθύνσεις που θα υλοποιηθούν σταδιακά. Η εξάρθρωση της παραβατικότητας στα Εξάρχεια είναι ο κύριος στόχος, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να θέλει να δείξει, ότι στην πολύπαθη γειτονιά της Αθήνας θα επιστρέψει σύντομα η ηρεμία και θα επιβληθεί η τάξη. Το πλάνο του Υπουργείου το αμέσως προσεχές διάστημα – σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» – περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εμφανή παρουσία της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και ενίσχυση της αστυνόμευσης.

Στα Εξάρχεια θα μπαίνουν συχνά κλούβες της Αστυνομίας, ενώ σύντομα θα περιπολούν αστυνομικοί της γειτονιάς, που πλέον θα έχουν δικαιοδοσίες παρέμβασης. Υλοποιώντας τις προαναφερθείσες κατευθύνσεις, το υπουργείο ετοιμάζει μια σειρά από δράσεις, στόχος των οποίων είναι η βαθμιαία διασφάλιση της ομαλότητας στην περιοχή, ενώ για να πάψουν τα Εξάρχεια να ανήκουν στις συμμορίες, κατά τον νέο σχεδιασμό κρίνονται απαραίτητα αστυνομικά μέτρα. Στο πλάνο των ενεργειών υπάρχει ακόμα η διαχείριση των καταλήψεων στα Εξάρχεια, η αντιμετώπιση του «Ρουβίκωνα», η καταπολέμηση των ναρκωτικών και του λαθρεμπορίου, η διαχείριση των προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή με την υποστήριξη των κατοίκων και η ανάπλαση της υποβαθμισμένης περιοχής.

Χρυσοχοΐδης – Εξάρχεια: ΔΕΛΤΑ με άλλο όνομα

Το προηγούμενο σχέδιο αστυνόμευσης προέβλεπε περιπολίες από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίες κινούνταν πέριξ των Εξαρχείων και αρκετές φορές δέχτηκαν επιθέσεις από αντιεξουσιαστές. Οι συγκεκριμένες περιπολίες πρόκειται να ενισχυθούν με περιπολίες που θα δημιουργηθούν μετά την  επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Όσον αφορά στην τελευταία, πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., λένε ότι αναμένεται να έχει διαφορετική μορφή ούτως ώστε να αποφευχθούν συγκρίσεις με την αντίστοιχη επιχειρησιακή δράση της ομάδας ΔΕΛΤΑ κατά το παρελθόν που δημιουργούσε προβλήματα στην εικόνα της ΕΛΑΣ.

Πιθανή θεωρείται και η μετονομασία της ομάδος της ΕΛ.ΑΣ. που είχε προκαλέσει αντιδράσεις παλαιότερα και καταργήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η επιλογή των αστυνομικών που θα στελεχώσουν την ομάδα γίνεται με μεγάλη προσοχή για να αποφευχθούν τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίες που είχαν παρατηρηθεί στο παρελθόν. Στο πλευρό του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα έχει τον απόστρατο αρχηγό της ΕΛΑΣ, Λευτέρη Οικονόμου, συνεργάτη του και το 2002 κατά την εξάρθρωση της 17Ν.

Η επιστροφή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
Μπαλάσκας – ΠΟΑΣΥ: Το άνοιγμα των Εξαρχείων θα είναι παράδειγμα για όλες τις περιοχές
Δείτε ακόμη: 

Χρυσοχοΐδης: Ο νέος υπουργός «κόβει» εκατοντάδες φρουρούς υπουργών και επισήμων

Εξάρχεια: Το σχέδιο του υπουργείου για να ‘καθαρίσει’ η… Μονμάρτη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις