Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Χρυσοχοΐδης VIP: Ο νέος υπουργός «κόβει» εκατοντάδες φρουρούς υπουργών και επισήμων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης VIP: Ο νέος υπουργός «κόβει» εκατοντάδες φρουρούς υπουργών και επισήμων

Χρυσοχοΐδης VIP: Η εξοικονόμηση αστυνομικών από τις "στρατιές" των vip προσώπων και των πολιτικών είναι ένα στοίχημα που επί της ουσίας, έως τώρα δεν έχει κερδηθεί από κανέναν Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Χρυσοχοΐδης VIP: Στα πρώτα σχέδια του νέου υπουργού Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είναι να αποδεσμευτούν αστυνομικοί από τις συνοδείες επισήμων, προκειμένου να βγουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ένστολοι στο δρόμο και να συνδράμουν στις περιπολίες στη μάχη κατά του εγκλήματος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, με εντολή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη θα περιοριστούν σημαντικά οι αστυνομικοί, που υπηρετούν στις συνοδείες προσώπων που θεωρούνται στόχοι. Σχετική διαταγή θα προβλέπει, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πρώτες πληροφορίες, ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης θα δικαιούνται τέσσερις αστυνομικούς, οι υφυπουργοί δύο, οι βουλευτές έναν και οι Γενικοί Γραμματείς κανέναν.

Παράλληλα, εντολή έχει δοθεί για να «κοπούν» οι αποσπάσεις αστυνομικών από μάχιμες υπηρεσίες, όπως η Άμεση Δράση και η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Στόχος είναι να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους και να ενισχύσουν σε προσωπικό τις περιπολίες.  Στο πλαίσιο αυτό ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε να γίνει ακριβής καταμέτρηση των αστυνομικών όλων των υπηρεσιών, αλλά και αυτών που βρίσκονται αποσπασμένοι στη φύλαξη στόχων και των VIP προσώπων. Αναμένεται να γίνει αξιολόγηση της επικινδυνότητας και οπουδήποτε κριθεί απαραίτητο θα σταματήσει η prive φύλαξη. Ήδη η αρχή έγινε με τη διακοπή παροχής αστυνομικής φύλαξης σε έναν τραπεζίτη, υποδιευθυντή καταστήματος στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε ένα προξενείο, που όπως διαπιστώθηκε δεν συνέτρεχαν λόγοι ιδιαίτερης φύλαξης του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις