Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νότης Μηταράκης – γραφείο: Η αηδιαστική αποκάλυψη στον Γιώργο Αυτιά (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νότης Μηταράκης – γραφείο: Η αηδιαστική αποκάλυψη στον Γιώργο Αυτιά (vid)

Νότης Μηταράκης - γραφείο: Έναν άδειο χώρο με... κατσαρίδες βρήκε ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης όταν πήγε να εγκατασταθεί στο γραφείο του στο κτήριο της οδού Σταδίου.

Νότης Μηταράκης – γραφείο: Ο Νότης Μηταράκης μίλησε για τα απρόσμενα προβλήματα που βρήκε, όταν μπήκε για πρώτη φορά στο γραφείο του, στο υπουργείο Εργασίας. Ο κ. Μηταράκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως όταν πήγε να εγκατασταθεί στο γραφείο του βρήκε… κατσαρίδες! «Βρήκα ένα άδειο γραφείο με δύο φωλιές κατσαρίδες. Κάναμε μια απολύμανση τώρα», είπε ο υφυπουργός Εργασίας. «Το κτίριο γενικότερα έχει τέτοια προβλήματα», συμπλήρωσε ο κ. Μηταράκης. Ακόμη, ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε ότι το γραφείο του είχε αδειάσει, λόγω της προεκλογικής περιόδου. Αλλά, όπως φαίνεται, από όσα δήλωσε, σε αυτό είχαν… εγκατασταθεί πριν από τον κ. Μηταράκη οι κατσαρίδες.

Ο νέος υφυπουργός Εργασίας τις προηγούμενες ημέρες είχε και άλλη μια δυσάρεστη εμπειρία από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι υπηρεσίες του υπ. Εργασίας όταν επιχείρησε να καλέσει το 1555 και κανείς δεν απαντούσε με αποτέλεσμα απηυδισμένος να πραγματοποιήσει απροειδοποίητη επίσκεψη στο τηλεφωνικό κέντρο.  O κ. Μηταράκης συνομίλησε με υπαλλήλους που είναι επιφορτισμένοι με την έκδοση συντάξεων ελευθέρων επαγγελματιών, αλλά και με πολίτες.

Νότης Μηταράκης: Εγγυημένες οι συντάξεις

Εγγυημένες είναι οι συντάξεις, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης. Ερωτηθείς, μεταξύ άλλων, για την ενδεχόμενη μείωση των εσόδων στα ταμεία, έπειτα από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ο κ. Μηταράκης ανέφερε: “Τα έσοδα των ταμείων εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Ο ένας παράγοντας είναι το ύψος των εισφορών, ο δεύτερος παράγοντας είναι ο αριθμός των εργαζομένων και ο τρίτος έχει να κάνει με το ύψος του μισθού στη χώρα μας. Στόχος είναι με την πολιτική ενίσχυσης της ανάπτυξης να πάρει μπρος η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας”.

Ως προς το ζήτημα των αναδρομικών, ο κ. Μηταράκης απάντησε πως σε μια ευνομούμενη κοινωνία η εκτελεστική εξουσία πρέπει και οφείλει να εκτελεί τις όποιες δικαστικές αποφάσεις. Μάλιστα, τόνισε ότι αυτό δεν είναι ένα ζήτημα πολιτικής βούλησης, αλλά αποτελεί συνταγματική επιταγή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις