Αθήνα

°C

Σάββατο

12

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Όλγα Κεφαλογιάννη – υπουργείο Τουρισμού: Γιατί είπα “όχι” στον Μητσοτάκη (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη – υπουργείο Τουρισμού: Γιατί είπα “όχι” στον Μητσοτάκη (vid)

Όλγα Κεφαλογιάννη - υπουργείο Τουρισμού: Η Όλγα Κεφαλογιάννη έμεινε εκτός κυβέρνησης μετά την κατανομή των υπουργείων από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μια εξέλιξη που προκάλεσε σχόλια.

Όλγα Κεφαλογιάννη – υπουργείο Τουρισμού: Τους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε την υπουργοποίησή της εξήγησε η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη. Μιλώντας στο OPEN η Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε: «τα τελευταία 2,5 χρόνια έχω δουλέψει στο υπουργείο Πολιτισμού, ήμουν υπεύθυνη του τομέα Πολιτισμού, ένας δύσκολος και απαιτητικός τομέας, δεν είναι προνομιακός χώρος». «Ήταν μία μεγάλη πρόκληση να δουλέψουμε σκληρά και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου του πολιτισμού, της τέχνης και να πείσουμε ότι έχουμε σχέδιο. Τα χρόνια αυτά, έχω καταθέσει δεκάδες ερωτήσεις στη Βουλή, τα θέματα των πνευματικών δικαιωμάτων, για κλειστά πωλητήρια και αναψυκτήρια στους αρχαιολογικούς χώρους, για κινηματογράφους κτλ.”

“Υπήρχε και αντιπολιτευτικό έργο και δεκάδες ομιλίες για θέματα πολιτισμού. Ήμουν έτοιμη να προσφέρω στον τομέα αυτό τις γνώσεις και τις δυνάμεις μου. Ο πρωθυπουργός μου πρότεινε το υπουργείο Τουρισμού. Θεωρώ ότι είχα κάνει τον κύκλο μου, ο οποίος είχε μετρήσιμα αποτελέσματα και είχα προσφέρει έργο και ήμουν έτοιμη για το επόμενο βήμα. Θεωρούσα σωστό, στο υπ. Τουρισμού να αναλάβει κάποιος άλλος, να δοκιμαστεί, να δουλέψει και να προχωρήσει. Όταν έχουμε κάνει έναν κύκλο πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία σε άλλους να δοκιμαστούν», πρόσθεσε.

Επίσης, επισήμανε ότι «σε αυτές τις περιπτώσεις δεν γίνεται κουβέντα. Σου λέει κάποιος, σου προτείνουμε το υπ. Τουρισμού και εσύ λες ευχαριστώ, θα προτιμήσω να παραμείνω απλή βουλευτής και να στηρίξω από τη Βουλή το κυβερνητικό έργο. Προφανώς όταν έχεις δουλέψει 2,5 χρόνια τον τομέα του Πολιτισμού, έχεις και μία συμφωνία ότι αυτή θα είναι η θέση σου σε ένα κυβερνητικό έργο… Προφανώς, ο Πρωθυπουργός αποφασίζει, κρίνει πως θα αξιοποιήσει τα στελέχη του…».

«Πλέον θα προχωρήσω τα θέματα και θα ζητήσω από την κυβέρνηση να τα προχωρήσει στη Βουλή. Οι εκλεγμένοι, τιμούμε την ψήφο των πολιτών με την συνολική μας παρουσία. Έχω μεγάλη υποχρέωση στους Αθηναίους που με ψήφισαν», κατέληξε η κ. Κεφαλογιάννη.

Δείτε ακόμη: 

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η πονεμένη ιστορία με την ανιψιά της και η θέληση να γίνει μητέρα (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις