Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ: Έριξε πεντάρα στα γενέθλια της Ουνιβερσιτατέα (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ: Έριξε πεντάρα στα γενέθλια της Ουνιβερσιτατέα (vid)

ΠΑΟΚ: Σούπερ εμφάνιση από τον ΠΑΟΚ που νίκησε 5-0 την Ουνιβερσιτατέα Κλουζ στη Ρουμανία στη γιορτή για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της

ΠΑΟΚ: Τον περσινό αήττητο πρωταθλητή Ελλάδας θύμισε ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο την Ουνιβερσιτατέα Κλουζ, στο φιλικό παιχνίδι για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της. Ο «δικέφαλος» του βορά πέρασε με το επιβλητικό 5-0 από την έδρα της τρίτης καλύτερης ομάδας του περασμένου πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας της Ρουμανία. Η Ουνιβερσιτατέα έπαιξε μπαράζ για την άνοδο με την τρίτη από το τέλος της πρώτης κατηγορίας Χέρμανσταντ αλλά έκανε δύο ήττες. Οσο για τον ματς με τον ΠΑΟΚ έδειξε αρκετά ανέτοιμη για τη νέα σεζόν.

Ο Αμπέλ Φερέιρα από την άλλη πλευρά προτίμησε να χρησιμοποιήσει ενδεκάδα με βασικούς. Ίσως γι’ αυτό είδε την ομάδα του να παρουσιάζει εξαιρετική εικόνα και στα δύο ημίχρονα, χωρίς να κάνει υπερβολές. Με μαέστρο τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που είχε συμμετοχή και στα τρία πρώτα γκολ, ο ΠΑΟΚ επέβαλλε το ρυθμό του από τα πρώτα λεπτά. Στο 5′ από σέντρα του Ολλανδού μέσου ο Λημνιός με τακουνάκι άνοιξε το σκορ. Στο 27′ ξεκίνησε την προσπάθεια με τον Άκπομ, που κατέληξε στο γκολ του Πέλκα και στο 32′ έστρωσε την μπάλα στον Ντόουγκλας Αουγκούστο (πολύ καλή παρουσία) που πέτυχε το 3-0.

Ιδια ενδεκάδα για μια ώρα

Αλλαγές ο Φερέιρα έκανε μετά το 60′ με εξαίρεση τον Ζίβκοβιτς που έπαιξε ολόκληρο ημίχρονο αντικαθιστώντας τον Μελίσσα. Ο Πορτογάλος προπονητής ήθελε να δει το πώς λειτουργεί η ομάδα του με το βασικό σχήμα και σίγουρα έμεινε ικανοποιημένος. Ο αντίπαλος βέβαια δεν ήταν υψηλού επιπέδου, αλλά τα συμπεράσματά του τα έβγαλε. Το 4-0 έγινε στο 76′ από τον Ελ Καντουρί που δείχνει να κερδίζει θέση βασικού. Λίγο αργότερα ο Γαϊτανίδης με υπέροχο πλασέ διαμόρφωσε το 5-0 και έδειξε πάλι εξαιρετικά δείγματα του ταλέντου του.

ΠΑΟΚ: Μελίσσας (46′ Ζίβκοβιτς), Μάτος (70′ Δεληγιαννίδης, 81′ Μιχάι)), Βαρέλα (70′ Ίνγκασον), Κρέσπο (70′ Χατζηισαίας), Γιαννούλης (70′ Ροντρίγκο), Μίσιτς (60′ Κάτσε), Ντούγκλας (60′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (60′ Στοχ), Λημνιός (60′ Ενρίκε), Πέλκας (70′ Λάμπρου, 84′ Τσιγγάρας), Άκπομ (70′ Γαϊτανίδης).

Φερέιρα: «Η διοίκηση ξέρει τι θέλω»

Ο Αμπέλ Φερέιρα επέμεινε για ακόμη μία φορά στις δηλώσεις του για το μικρό ρόστερ που θέλει αλλά και για τους παίκτες που επιθυμεί να ενταχθούν στην ομάδα. «Η διοίκηση ξέρει τα θέλω μου και όσα χρειάζομαι και ξέρει τις ανάγκες του συλλόγου. Θέλουμε να κάνουμε την ομάδα πιο ισχυρή, αν έχουμε δυο ισάξιους παίκτες σε κάθε θέση θα συμβεί αυτό. Έχω λάβει τις αποφάσεις μου, έχω κάνει μια ανάλυση του πρώτου σταδίου και των φιλικών αγώνων» τόνισε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Έχουμε πολλούς νέους παίκτες. Δεν μπορούμε να τους κρατήσουμε όλους. Θα κρατήσουμε κάποιους. Τους υπόλοιπους θα τους κοιτάμε μεν αλλά θα τους δώσουμε την ευκαιρία να μας αποδείξουν την ποιότητα τους, δίνοντάς τους δανεικούς. Εγώ πάντα ήθελα νεαρούς. Χρειάζεται βέβαια να έχουμε και παίκτες με εμπειρία».

Στο υπόλοιπο διάστημα που μίλησε στους δημοσιογράφους ο Φερέιρα, υπογράμμισε: «Θέλω να πω ότι μου αρέσει η λέξη ισορροπία. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ξέρουμε τι θέλουμε. Ήταν ένα καλό τεστ με την Κλουζ γιατί δουλέψαμε την επιθετική ανάπτυξη. Πράγματι έπαιξαν σήμερα παίκτες που θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό. Θέλω ένα μικρό ρόστερ. Ο Μιχαηλίδης είναι ο επόμενος από τους μικρούς που θα ‘ναι με εμάς. Στο ελληνικό πρωτάθλημα θα συναντήσουμε σφιχτές άμυνες και σίγουρα πρέπει να προετοιμαστούμε γι’ αυτό. Ωστόσο, προέχουν τα παιχνίδια του Champions League όπου θα συναντήσουμε δυσκολίες και πρέπει να είμαστε έξυπνοι».

Επίσης, αναφερόμενος στον Μάτος, υποστήριξε: «Έχω συζητήσει αρκετά μαζί του και πρέπει να καταλάβει ότι άλλο το πρωτάθλημα και άλλο το Champions League. Δεν πρόκειται να του αφαιρέσω την ποιότητα του και την επιθετική του ικανότητα. Ο Μάτος έχει την ικανότητα να οδηγήσει τη μπάλα από πίσω και αν θυμάστε ξεκινούσε από έξω και συνέκλινε προς τα μέσα. Εγώ θέλω μια ομάδα με ποικιλία, που δύσκολα θα την αντιμετωπίζει ο αντίπαλος».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις