Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παπαχριστόπουλος – Κουρουμπλής: Ένσταση και επανακαταμέτρηση ψήφων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαχριστόπουλος – Κουρουμπλής: Ένσταση και επανακαταμέτρηση ψήφων

Παπαχριστόπουλος - Κουρουμπλής: Την επανακαταμέτρηση των σταυρών προτίμησης στο Β2 Δυτικό Τομέα Αττικής ζήτησε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής και την... κέρδισε.

Παπαχριστόπουλος – Κουρουμπλής: Το αποτέλεσμα που προέκυψε από τις εθνικές εκλογές 2019 μπορεί να ήταν ξεκάθαρο, όμως στον ΣΥΡΙΖΑ ένα μεγάλο θρίλερ είναι σε εξέλιξη. Παναγιώτης Κουρουμπλής και Θανάσης Παπαχριστόπουλος είχαν διαφορά μόλις πέντε ψήφων. Στο Δυτικό Τομέα Αθηνών εκλέγονται 11 βουλευτές και οι έδρες μοιράζονται ως εξής: τέσσερις ο ΣΥΡΙΖΑ, τρεις η Νέα Δημοκρατία και από έναν το ΚΚΕ, το ΚΙΝΑΛ, το ΜέΡΑ25 και η Ελληνική Λύση.  Με την ενσωμάτωση των ψηφοδελτίων να βρίσκεται στο 97,79%, την τέταρτη θέση για τον ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει ο κ. Παπαχριστόπουλος με 13.689 σταυρούς. Ωστόσο, ο κ. Κουρουμπλής είναι πίσω με μόλις 5 σταυρούς (έχει 13.684).  Απομένει να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση σε 15 εκλογικά κέντρα για να «κλειδώσει» η τέταρτη θέση, λοιπόν.

Ειδικότερα, στο Β2 Δυτικό Τομέα Αττικής ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε τέσσερις βουλευτές, με τον κ. Κουρουμπλή να μένει πέμπτος πίσω από τους Γιάννη Δραγασάκη, Δημήτρη Βίτσα, Χαρά Καφαντάρη και Θανάση Παπαχριστόπουλο.  Μπορεί η μεταγραφή του ΣΥΡΙΖΑ από τους ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος να είδε στα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της 7ης Ιουλίου να εκλέγεται, αλλά ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής στο άκουσμα των 5 ψήφων διαφοράς μεταξύ τους, έσπευσε να καταθέσει ένσταση και να ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων.

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος μιλώντας στο enikos.gr αναφέρθηκε στο περιστατικό λέγοντας πως δεν έχει να χωρίσει κάτι με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Περνάμε το μαρτύριο της σταγόνας, ήταν έξι ψήφοι και ο Παναγιώτης κατέθεσε ένσταση, όπως ήταν λογικό, διότι δεν μιλάμε για μία διαφορά 100-200. Άλλωστε, δεν έχω να χωρίσω κάτι μαζί του.

Έχω μάθει στη ζωή μου να κερδίζω, αλλά και να χάνω». Όπως τόνισε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Κουρουμπλής θα παραστούν στη διαδικασία επανακαταμέτρησης ως παρατηρητές. Τα 680 τμήματα του Τομέα θα χωριστούν σε 16 κλιμάκια, όπου θα βρίσκονται 16 δικαστικοί αντιπρόσωποι με δύο υπαλλήλους του Πρωτοδικείου.

Ο Δυτικός Τομέας είναι μία από τις συνολικά οκτώ εκλογικές περιφέρειες στις οποίες επικράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκέντρωσε ποσοστό 38,6%, ενώ η Νέα Δημοκρατία 29,69%. Το ΚΚΕ έλαβε 8,64%, το ΚΙΝΑΛ 6,01%, το ΜέΡΑ25 με 4,27% και η Ελληνική Λύση με 3,5%.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις