Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χαλκιδική: Τα τελευταία λόγια του άτυχου ψαρά, του έβδομου θύματος της κακοκαιρίας
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Τα τελευταία λόγια του άτυχου ψαρά, του έβδομου θύματος της κακοκαιρίας

Χαλκιδική: Η σορός του ψαρά περισυνελέγη από σκάφος του λιμενικού σώματος και μεταφέρθηκε στο λιμάνι των Νέων Μουδανιών όπου αναγνωρίστηκε από τους οικείους τους.

Χαλκιδική: Επτά νεκρούς άφησε πίσω της η φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική, με τελευταίο θύμα τον 62χρονο άτυχο ψαρά. Ο ψαράς βρέθηκε χθες το μεσημέρι πνιγμένος, έξι μίλια στα ανοιχτά της θάλασσας στη Νέα Καλλικράτεια. Η σορός περισυνελέγη από σκάφος του λιμενικού σώματος και μεταφέρθηκε στο λιμάνι των Νέων Μουδανιών όπου αναγνωρίστηκε από τους οικείους τους. Ωστόσο, συγκλονίζουν τα όσα είπε ο 62χρονος ψαράς, λίγο πριν μπει στη βάρκα του εν μέσω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τη Χαλκιδική, γεγονός που του στοίχισε τη ζωή. Όπως μετέδωσε ο Alpha, ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο μίλησε, αναφέρει ότι ο 62χρονος του είπε πως γνώριζε ότι «Ο καιρός θα χαλάσει. Δεν θα βγω στα ανοιχτά». Το τι συνέβη και άλλαξε τελικά γνώμη, παραμένει άγνωστο. Αποτέλεσμα η κακοκαιρία να του στοιχίσει την ίδια του την ζωή.

Την ίδια ώρα, τις στιγμές τρόμου που έζησαν κάτοικοι, τουρίστες, επισκέπτες και επαγγελματίες της Χαλκιδικής όταν χτύπησε η θεομηνία που προκάλεσε τον θάνατο επτά ανθρώπων καταγράφει βίντεο που απαθάνατισε Βρετανός τουρίστας. Ο 48χρονος Άντι Τζίλχριστ απολάμβανε το επιδόρπιό του μαζί με την 43χρονη σύζυγό του Κέιτι και την 9χρονη κόρη τους Γκρέις σε εστιατόριο πεντάστερου ξενοδοχείου όταν ξέσπασε η καταιγίδα. Όπως φαίνεται στο βίντεο τα βαριά τζάμια άρχισαν να κουνιούνται «σαν χαρτοπετσέτες» σύμφωνα με τον 48χρονο. Είναι χαρακτηριστικές οι φωνές των εργαζομένων στο εστιατόριο «τρέξτε, μπείτε μέσα».

«Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο» δηλώνει στην Daily Mail ο Τζίλχριστ προσθέτοντας πως «όποιος ήταν έξω κατά τη διάρκεια της θεομηνίας δεν δεν θα είχε καμία ελπίδα. Αν ήσουν σε ένα μπαλκόνι θα σε πέταγε χιλιόμετρα μακριά μέχρι να περάσει η κακοκαιρία».

Σύμφωνα με τον ίδιο η κόρη του τρομοκρατήθηκε από όσα συνέβαιναν και έτρεξε να βρει καταφύγιο μαζί με άλλους πέντε ανθρώπους στις τουαλέτες του εστιατορίου. Προσθέτει, τέλος, ότι το ίδιο φοβισμένοι ήταν και οι εργαζόμενοι στο εστιατόριο που «μου έλεγαν ότι ούτε οι ίδιοι ούτε κανείς άλλος δεν είχε δει κάτι τέτοιο».

Χαλκιδική: “Τρέξτε, μπείτε μέσα”
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις