Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πατροκτόνος – Ζάκυνθος: Η συγκλονιστική απολογία του Αλέξη – “Τρώγαμε ψωμί με αίμα”
ΕΛΛΑΔΑ

Πατροκτόνος – Ζάκυνθος: Η συγκλονιστική απολογία του Αλέξη – “Τρώγαμε ψωμί με αίμα”

Πατροκτόνος - Ζάκυνθος: Συγκλονίζει η απολογία του 27χρονου Αλέξη, ο οποίος, όπως υποστηρίζει, σκότωσε τον πατέρα του για να γλιτώσει τα μικρότερα αδέλφια του και τον ίδιο από την κακοποίηση.

Πατροκτόνος – Ζάκυνθος: Με τη συγκλονιστική απολογία του 27χρονου πατροκτόνου της Ζακύνθου ξεκίνησε σήμερα η πολύκροτη δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών. Ο νεαρός άνδρας κατηγορείται ότι τον Μάιο του 2018 πυροβόλησε με μία καραμπίνα και σκότωσε τον πατέρα του σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Όταν έφτασε στα δικαστήρια της Πάτρας, οι δικοί του άνθρωποι του φώναζαν «είσαι ήρωας». Ο 27χρονος στην απολογία του είπε: «Δεν τον σκότωσα εγώ, αλλά η αγανάκτηση. Ο ίδιος μου ο πατέρας με ανάγκασε να τον σκοτώσω με τον πόνο και την οργή που μου δημιούργησε με όσα είχα δει και είχα ζήσει». Όπως επανέλαβε στην απολογία του, σκότωσε τον πατέρα του για να γλιτώσει τα μικρότερα αδέλφια του και τον ίδιο από την κακοποίηση.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη λέγοντας: «Δεν ήθελα να σκοτώσω τον πατέρα μου, ο ίδιος ο πατέρας μου με αυτά που έκανε μου δημιούργησε πόνο, οργή. Δεν υπήρχε μέρα που να μη φάμε ξύλο, που να μη δω τη μητέρα μου να σέρνεται, που να μη βγάζω αίμα από το στόμα και τη μύτη. Δεν ήταν πατέρας, ήταν τέρας. Δεν ενδιαφερόταν για κανέναν». «Τον μεγαλύτερο εξευτελισμό τον έζησα ένα πρωί. Περάσαμε με το καράβι στη Κυλλήνη. Μου έσκισε τα ρούχα και με έβαλε να ζητιανεύω για να βγάλει λεφτά. Τα άλλα παιδιά έπαιζαν και με έβλεπαν να ζητιανεύω. Δε θα το ξεχάσω ποτέ. Είναι περασμένα αλλά όχι ξεχασμένα», πρόσθεσε στην απολογία του.

Πατροκτόνος – Ζάκυνθος: Με ανάγκασε να το κάνω

Συγκλονιστική ήταν η περιγραφή του για το πώς έφτασε στη δολοφονία του πατέρα του: «Μου είχε πει «θα π… ξω εγώ την αδελφή σου και όταν δε θα μπορώ θα την π… ξεις εσύ. Συνέχιζε να με πιέζει, να του φέρω γυναίκα και συγκεκριμένα την αδελφή μου. Μου είπε πως αν δεν του την πάω, θα μας σκοτώσει όλους, και τα μικρά παιδιά του, και μετά θα αυτοκτονήσει. Τρελάθηκα και έγινε, ό,τι έγινε. Ο ίδιος ο πατέρας μου με ανάγκασε να φτάσω σ’ αυτό το σημείο».

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η δίκη με την αγόρευση του Εισαγγελέα και την απόφαση του δικαστηρίου.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ακούστηκαν λεπτομέρειες για τη ζωή της οικογένειας του κατηγορούμενου που όπως είπε στις αρχές μετά τη δολοφονία, «ήθελε να λυτρώσει τα αδέλφια του από τον εφιάλτη που ζούσαν στα χέρια του πατέρα τους». Ο αδελφός του 27χρονου, δήλωσε πως περιμένει να ακούσει χαρμόσυνη είδηση από το δικαστήριο.

Πατροκτόνος Ζακύνθου: Όταν έσπασε τη σιωπή του, το 2018

Η κατάθεση της μητέρας

Η μητέρα του 27χρονου πατροκτόνου της Ζακύνθου συγκλόνισε το δικαστήριο της Πάτρας στην κατάθεσή της, όπου με δάκρυα στα μάτια ζήτησε για τον εφιάλτη που ζούσαν επί χρόνια η ίδια και τα παιδιά της. “Ο γιος μου θυσιάστηκε για να σώσει την οικογένειά του από έναν πατέρα δυνάστη” ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα του 27χρονου.

“Κάθε φορά που ήθελα να φύγω μου έβαζε το τουφέκι στο πρόσωπο και με απειλούσε Ο Αλέξης μου έλεγε “Μαμά πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτά τα παιδιά. Είμαστε συνένοχοι”, συμπλήρωσε. Η κ. Μαρία προσπάθησε μέσα στη δικαστική αίθουσα να απαντήσει σε όλες τις επίμονες ερωτήσεις της έδρας, πέφτοντας σε αντιφάσεις με τις ημερομηνίες κακοποίησης των παιδιών της. Ο Αλέξης από την πλευρά του δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του τόσο στην κατάθεση της μητέρας του όσο και της αδερφής του.

Η μητέρα του Αλέξη:

Αδελφή πατροκτόνου: “Κακοποιούσε και μένα”

“Το θύμα κακοποιούσε και εμένα και τον Αλέξη. Μάλιστα του είχε ζητήσει να του βρει γυναίκα και αν δεν έβρισκε να του πάει εμένα”, αποκάλυψε η μικρή αδελφή του Αλέξη.

Στη δίκη αποκαλύφθηκε ακόμη ότι είχαν καταγγείλει δύο φορές τον πατέρα για την κακοποίηση των παιδιών του. Η κακοποίηση των παιδιών του θύματος από τον ίδιο φαίνεται ότι ήταν κοινό μυστικό στη μικρή κοινωνία της Ζακύνθου., καθώς είχαν γίνει δύο ανώνυμες καταγγελίες στο «Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2010. Η κοινωνική λειτουργός που κατέθεσε στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι δεν πήρε καμία καταγγελία. Αναγκάστηκε όμως στην πορεία να παραδεχτεί ότι υπήρχε πρόβλημα στην συγκεκριμένη οικογένεια.

Συγκινητική ήταν και η κατάθεση του πατριού του Αλέξη που ισχυρίστηκε ότι ο 27χρονος άντεξε πολλά όλα αυτά τα χρόνια από τον πατέρα του.

Το χρονικό της συγκλονιστικής υπόθεσης

Ο Αλέξης σκότωσε τον πατέρα του τον Μάιο του 2018, όταν κατάλαβε ότι κακοποιούσε σεξουαλικά την μόλις 10 ετών αδερφούλα του. «Ο πόνος των 26 ετών όπλισε το χέρι μου» είπε ο ίδιος στις αρχές όταν τον συνέλαβαν.

Περιέγραψε έναν πατέρα δυνάστη που κακοποιούσε σεξουαλικά τον ίδιο και τα αδέρφια του, ενώ ξυλοκοπούσε τη μητέρα τους.

«Η ζωή μαζί του ήταν εφιαλτική» ισχυρίστηκε. «Θόλωσα, τρελάθηκα και σήκωσα την καραμπίνα» είπε με δάκρυα στα μάτια. Ο Αλέξης θα δικαστεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση. Στο πλευρό του βρίσκονται όλοι όσοι τον γνωρίζουν, η οικογένειά του, οι συγγενείς και οι φίλοι του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις