Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χαλκιδική: Η στιγμή που η κακοκαιρία διαλύει τα πάντα – Τρομακτικό βίντεο
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Η στιγμή που η κακοκαιρία διαλύει τα πάντα – Τρομακτικό βίντεο

Χαλκιδική: Τραγικές εικόνες έχουν καταγράψει την απόλυτη καταστροφή στη Χαλκιδική με την κακοκαιρία που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 100.

Χαλκιδική: Απίστευτες είναι οι εικόνες από την ώρα της κακοκαιρίας στη Χαλκιδική που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 6 ανθρώπων και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές. Χρήστης του Facebook ανάρτησε βίντεο τη στιγμή της κακοκαιρίας από την Καλλικράτεια Χαλκιδικής στο οποίο φαίνεται η σφοδρότητα των ανέμων, αλλά και η ένταση της βροχής. Η κακοκαιρία όπως αναφέρουν οι ειδικοί είχε πολύ σύντομη διάρκεια, μόλις 10 λεπτά, που δυστυχώς ήταν αρκετά για να φέρουν την καταστροφή.

Στο βίντεο που χρήστη στο Facebook, θα δείτε την ένταση των ανέμων και τους οδηγούς που σχεδόν ακινητοποιούνται από τον φόβο να χάσουν τον έλεγχο μέσα στην κακοκαιρία. Εντωμεταξύ, η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τις εικόνες από την περιοχή να θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν θέσει σε συναγερμό όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες τους οι οποίες προσπαθούν να βοηθήσουν εκατοντάδες πολίτες που καλούν σε βοήθεια.

Χαλκιδική: Ο Καλλιάνος, για την τραγωδία

Τις αιτίες που προκάλεσαν τη θεομηνία στη Χαλκιδική από την οποία έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι ανέλυσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος. Όπως εξήγησε το «εκρηκτικό 24ωρο» για τη Βόρεια Ελλάδα φαινόταν από την Τετάρτη.

«Οι βροχές και η κακοκαιρία ήταν τόσο έντονη γιατί είχε επικρατήσει ζέστη σε όλη τη χώρα τις προηγούμενες ημέρες. Ειδικά, δε, την Τετάρτη επικράτησε και λίβας, νότιοι, δηλαδή, άνεμοι έντασης 6-7 μποφόρ με αποτέλεσμα να επικρατήσει ζέστη παντού, που ξήραναν τον τόπο καθώς έπεσε η σχετική υγρασία ενώ από τα βόρεια και τις Βαλκανικές χώρες μπήκε ένα μέτωπο καταιγίδων, ένα σύστημα εφοδιασμένο με τεράστια ποσότητα υγρασίας» είπε ο κ. Καλλιάνος.

«Αυτά τα δύο συστήματα – ο νοτιάς και από τη Βόρεια Ελλάδα το μέτωπο των καταιγίδων – συγκρούστηκαν και αυτή η σύγκρουση έφερε πολύ δυνατές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις» συμπλήρωσε. Στην ερώτηση αν είχε προβλεφθεί το μεγάλο πλήγμα στη Χαλκιδική ο Γιάννης Καλλιάνος απάντησε ότι «φαινόταν η περιοχή ότι θα έχει πολλές βροχές καθώς από την περιοχή της Πέλλας και ανατολικότερα, μέχρι τη Θράκη, φαινόταν ότι έχουμε πολύ αυξημένους δείκτες της αστάθειας».

Χαλκιδική: Μαρτυρίες για την καταστροφή
Χαλκιδική: Ο επιπυραγός Β. Βαθρακογιάννης για την κατάσταση

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις